Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kezar85

Nie mogę znaleźć dziewczyny

Polecane posty

Przepraszam za błędy, ale jestem już trochę zmęczony. Rodzą się nowe formy, może macie rację. Nie mnie oceniać co się przyjmie, a co nie. Pragnę powrócić do głównego wątku. Panie piszcie, proszę...

Gość heh heh
Hmm, no ale jak się czuć swobodnie w towarzystwie "dżentelmena", który nieswobodnie się zachowuje? A jak Ty byś się przy seksie z taką kobietą zachowywał? Kochanie ułóż nóżkę inaczej, bo tak nie wypada? No proszę Cię.

Jak to zwykle bywa, najmniejszy pies najglosniej szczeka. Oceniasz innych w porownaniu do siebie bardzo zle, a nawet pisac poprawnie nie umiesz.

Gość heh heh
No jeśli już przy Twoim savoirze pozostajemy to chyba masz świadomość, że obcych słów przyjmować nie wypada? Ani zapożyczeń z cudzych języków? W końcu ponoć w naszej kulturze chcesz kobietę znaleźć, czyż nie? A zapożyczenia są wyrazem zubożenia naszego języka, czyż nie? No Ty chyba lepiej powinieneś się w tym orientować niż ja.

Gość heh heh
gentelmen to forma obca, już pominę fakt, że z języka łacińskiego się wywodząca. Skoro już koniecznie chcesz się z klasą zachować to zostań przy pełnoprawnyj języku polskim. Owszem, z łaciny również dużo słów mamy (jak każdy język nowożytny), ale wywodzimy się w prostej lini z języka ugrofińskiego. A z jakiej lini według Ciebie nasza kultura wyrosła? Marudzisz o tym savir vivrze nie znając nawet jego podstaw.

To co piszecie to piramidalne bzdury, a błędy popełnić może każdy. Jestem tylko człowiekiem.

Wróćmy do dramatycznego jęku zawodu zawartego w temacie... Nie możesz znaleźć dziewczyny, pardon, Białogłowy. Co masz zamiar (oprócz udowadniania, że Twoja postawa jest jedynie słuszna) z tym zrobić?

Gość heh heh
No chyba nie ma zamiaru nic zrobić właśnie. A może on chce znaleźć jakąś potomkinię rodu Piastów :D

Ależ ja nie przekonuje nikogo, że moja postawa jest słuszna i jedyna. Wyrażałem tylko taką nadzieję, ale chylę pokornie głowę przed historią. Ona nas oceni. Przepraszam, ale to ja się czuję obiektem kpin i ataków - nie wiem czy słusznie, czy też nie. Może przewrażliwiony jestem? Nie przypominam sobie tylko, żeby kogoś wyzywał lub obrażał. Jeśli jednak tak było to przepraszam. Niełatwo być w mniejszości, wierzcie mi. Co do poszukiwań dziewczyny to może jestem hipokrytą, tak nie przeczę, bo może nie zasługuję na prawdziwą damę. W każdym razie może los będzie dla mnie na tyle łaskawy, że kogoś o ogólnym choćby wyrobieniu towarzyskim znajdę.

Pytanie jest zasadne, z uwagi na to, że forum jest bardzo, ale to bardzo uczuciowe. I z uczuciem należy sie pochylić nad rzeczonyym problemem życiowym, który bynajmniej nie jest związany z poprawną polszczyzną ani z formami grzecznościowymi. Inaczej bzykanka nie będzie :P

"Szukanie dziury w całym", rozbawiłeś mnie (mogę Ci mowić na Ty?) szczerze.

Brawo Wilczyca, od czasów Gombrowicza można się bawić formą i wyśmiewać wszystko. Cenię sobie dowcip, nawet ten bardziej rubaszny, czy wręcz niecenzuralny

KEZAR_ nie pisz do Dziury w calym "jestes mazczyzna" tylko "PAN jest mezczyzna" .....................

Aluzja jest dla mnie czytelna jak najbardziej :) JA szanuje cudze zdanie. Bardziej mi chodzi nieraz o formę, w której jest ono przekazywane...

Pani Kaczorowno, przeszedłem już z jegomościem na TY:) Dziękuję, jednak za dbałość o formę. Robi Pani postępy. Nigdy nie jest za późno:)

masz racje :) na nauke nigdy nie jest za pozno. zalozyles nowy topik i zrobiles blad w temacie. Sam zerknij.... i ucz sie ;)

Wiem, już przeprosiłem za ten błąd w nowym topiku, ale muszę odczekać, żeby nowy temat móc umieścić:) Wielka siostra czuwa widzę

Gość nie jestescie zainteresowane
oferta , to po co sie wysilacie . Przestancie sie wymadrzac i oceniac bo to kazdy potrafi .

Kolego "Szukanie dziury w całym", to wszystko zależy od norm jakie się przyjmie - Arabowie się całuję i ściskają, Japończycy trzymają dystans, kłaniają się uniżenie i szeroko uśmiechają. Gorzej jak nie ma norm, bo wtedy nie wiadomo jak w danych sytuacjach się zachować. Zasady savoir-vivre'u regulują to wszystko. I nie trzeba być sztywnym, żeby być kulturalnym, wręcz przeciwnie. Trzeba jednak trzymać pewien dystans zawsze, zachować godność.

Gość heh heh
No a ja dalej nie rozumiem, bez zasad savoir vivre nie będziesz wiedzieć jak masz się zachować wobec swojej przyszłej wybranki?

Może jakaś Pani dla odmiany coś napisze? Z tych "zainteresowanych ofertą", jak to już jedna osoba zgrabnie ujęła.

Gość nie jestescie zainteresowane
Nie ma za co , ale ja juz tego nie moglam czytac . Wiesz dam Ci rade sprobuj w ciagu dnia porozmawiac z dziewczynami na innym topiku , wlasnie tu na kafeterii jest wiele takowych , gdzie madre samotne dziewczyny sie wypowiadaja . Ta przepychanka nic dobrego nie wniesie , a Ty nie musisz nikomu sie tlumaczyc z wlasnych pogladow i upodoban , przynajmniej nie na tym etapie .

Gość heh heh
Dla Twojej informacji jestem Panią.

Spać nie mogę to się powymądrzam. A co. Więc coś Tobie/Panie/Hrabio (a nuż masz herb jak ja:P) cokolwiek nie wychodzi skoro 90% osób ma Cię za sztywnego. Czy od czasów Gombrowicza...bym się sprzeczała, generalnie każda epoka następująca po kolejnej była przejawem buntu wobec porządków starej epoki. Ja w bawełnę nieraz nie owijam. Cenię naturalność, jeśli ktoś ma ochotę powiedzieć, że go wkur­wiam proszę bardzo. Lepsze to niż wymuszony sztuczny uśmiech a potem pretensje spóźnione. Ale tym samym nieskrępowanie powie, że mnie uwielbia i nie będzie patrzył na konwenanse tylko zwyczajnie mnie przytuli na środku ulicy (przejawianie uczuć w miejscach publicznych, a fe), innymi słowy będzie spontaniczny. I nie widzę braku szacunku w tym, bo nigdzie mnie nie ocenia, nie rani moich uczuć. A propos bawełny, coś dzisiaj mam humor Idzie sobie ksiądz przez wieś, patrzy, a tam w oddali krząta się jakiś chłop i coś majstruje. Ksiądz podchodzi bliżej i woła do chłopa: - Szczęść Boże - Szczęść Boże - odpowiada chłop - a co tam tak majstrujecie zapalczywie? -pyta ksiądz - a bo kurwa kibel se nowy buduje bo stary się zupełnie rozpieprzył- odpowiada chłop - a może byś tak trochę w bawełnę owinął, a nie tak prosto walisz-mówi ksiądz -Chłop popatrzył ze zdziwieniem i rzekł - a tam będę w bawełnę owijał, po prostu dechami na około opierdolę i chuj!