Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Izza27

Katarzyna W.

Polecane posty

Gość agagaaaag
a co jest z ludzmi ktorzy sa naprawde w zlym stanie psychicznym? nad ktorymi sie znecaja?moga liczyc na jakies izolatki?

agaag moga liczyc na kilka dni izolatki, a jak dojdzie do siebie to wraca do celi. Nie ma czegos takiego jak jednoosobowe cele. Kazda by tak chciala.

Gość sprawiedliwość ponad wszystko_
głupie pytanie... ale zaprzyjaźniłaś się z kimś tam przez te lata, w więzieniu? do tego stopnia, że teraz na wolności np utrzymujecie kontakt? sorry za tyle pytań, czysta ciekawość.

a jak jest ze sprawami, wiary, religii? są w niedziele np msze św, mozna się spowiadać,korzystać z pomocy kapelana itd?

Sprawiedliwosc nie. Choc mozliwe, ze takie przyjaznie sie zdarzaja. Ale jest zasada, zeby sobie wzajemnie nie ufac, bo mozna sie dobrze przejechac.

tak, jest kaplica, ksiadz itd, ale z tego co pamietam tylko katolicka. Chyba nie bylo innych wyznan, ale moge sie mylic.

a możesz napisać chociaż ogólnikowo, czym zajmowałaś się przed więzieniem, jaki miałaś zawód, pracę? pytam dlatego, że wydajesz się być osobą inteligentną, dobrze wykształconą, oczytaną.

Gość agagaaaag
a to orawda ze gdy przychodzi nowa to ja koca?nie wiem jak to odmienic;)

Gość dziewczyna66
Wiola a mogę zapytać w jakim mieście byłaś? Wiecie co do Katarzyny W to ona może trafić do psychiatryka, zamiast do więzienia. Ja byłam w psychiatryku i powiem szczerze że w porównaniu z więzieniem to psychiatryk to raj na ziemi :D

sprawiedliwosc przed wiezieniem bylam nauczycielka, teraz pracuje w galerii handlowej w sklepie z koszulami dla panow:) agag to jezeli jest to przestepstwo zwiazane z dziecmi to taka osoba ma przechlapane. W zaleznosci tez do jakiej celi trafisz nielatwo maja kobiety ladne i ogolnie slabe psychicznie. Jak wyczuja, ze jestes slaba, to beda cie jechac.

Gość dziewczyna66
Wybaczam :) Pytam tak z ciekawości tylko. Zresztą chyba w całej Polsce nie ma dużo aresztów śledczych i zakładów karnych dla kobiet.

a czy Ty zaliczałaś się do tych słabych psychicznie? czy generalnie radziłaś sobie wśród współosadzonych? kurcze, nauczycielka... naprawdę jestem ciekawa za co siedziałas, i czy to coś związanego z pracą zawodową - ale rozumiem, że nie chcesz napisać. ja jestem zdania, że ludzie upadają, ale najwazniejsze to z upadku się podnieść.

Gość szaszaaa
pff jakaś kryminalistka pracuje w sklepie z koszulami, praca wygodna i pewnie umowa o pracę... a normalni ludzie po studiach mają problemy nawet ze znalezieniem pracy jako sprzedawca... paranoja :o :o

Gość dziewczyna66
A ja jeszcze mam pytanie odnośnie Twojej obecnej pracy. Napisałaś, że ktoś tam nie zatrudni Cię, jak się dowie że jesteś karana. A ja się pytam jak się dowie? Tzn. że kazał sobie przynieść zaświadczenie o niekaralności, czy jak?

sprawiedliwosc nie mialo to nic wspolnego z praca zawodowa na szczescie (zadne molestowanie itp). Bylo to powazne przestepstwo, mozna latwo sprawdzic w jakich sprawach sa podobne widelki. Ale ja nic nie powiem, bo to nie ma zadnego znaczenia. Nikt nie zginal tyle moge powiedziec. Ja na poczatku zaliczalam sie do osob slabych psychicznie. Przez pierwsze dwa lata bylo mi naprawde bardzo ciezko. Pozniej juz sie troche przyzwyczailam po prostu.

no jakbym miala przyniesc zaswiadczenie o niekaralnosc to bym go oczywiscie nie przyniosla. Obecna prace mam po znajomosci. Normalnie prawdopodobnie nigdzie bym nie znalazla pracy.

nie mogą znaleźć pracy, bo nie umieją szukać i nic sobą nie reprezentują. uważacie, że nalezy przekreślić kogoś za to, że był karany? puknij się w głowę. popełnił błąd, ale ODSIEDZIAŁ SWOJE, do tego czuje się winny i stara się wyprowadzić życie na właściwe tory. może być świetnym pracownikiem i lepszym człowiekiem po tym wszystkim. i tak jak pisałam, uważam, że sprawiedliwość ponad wszystko, a w więzieniu powinny być ciężkie warunki, żadne łagodzenie itd; natomiast naprawić życie i zacząć od nowa MA SIĘ PRAWO ZAWSZE, gdy odbyło się stosowną karę i zadośćuczyniło w miarę swoich możliwości. jako chrześcijanin nie mogę uważać inaczej.

Gość kwdsnbjqhvd
Wiolla38 była nauczycielka,która przecinków nie używa ;-)

Gość dziewczyna66
Ale dlaczego normalnie być nigdzie pracy nie znalazła? Przecież nie masz wypisane na twarzy że siedziałaś. Nie rozumiem tego. Rozumiem że nie wróciłaś do pracy jako nauczycielka, ale są inne zawody.

nie mogą znaleźć pracy, bo nie umieją szukać i nic sobą nie reprezentują. uważacie, że nalezy przekreślić kogoś za to, że był karany? puknij się w głowę. popełnił błąd, ale ODSIEDZIAŁ SWOJE, do tego czuje się winny i stara się wyprowadzić życie na właściwe tory. może być świetnym pracownikiem i lepszym człowiekiem po tym wszystkim. i tak jak pisałam, uważam, że sprawiedliwość ponad wszystko, a w więzieniu powinny być ciężkie warunki, żadne łagodzenie itd; natomiast naprawić życie i zacząć od nowa MA SIĘ PRAWO ZAWSZE, gdy odbyło się stosowną karę i zadośćuczyniło w miarę swoich możliwości. jako chrześcijanin nie mogę uważać inaczej.

dziewczyna - jesteś taka tępa, czy tylko taką udajesz? pomysl :O

Gość dziewczyna66
Dobrze że Ty jesteś ostra, ja mogę być tępa.

Dziewczyna dlatego, ze w wiekszosci tzw. normalnych prac wymagane jest zaswiadczenie o niekaralnosci. A jakos srednio mi sie usmiecha stac przy tasmie w jakiejs fabryce. Wiec jak nadarzyla mi sie okazja to ja wykorzystalam.

Gość agagaaaag
a czy pobyt w wiezieniu czegos cie nauczyl?zmienilas sie stalas sie twardsza? w rodzinie mojego meza sa dwie osoby ktore siedzialy...jego szwagier siedzial za rozne przekrety lacznie w calym zyciu przesiedzial 15 lat jakos...ale to bez wzedny typ umie pojechac po bandzie jest psychicznym tyranem...druga z koleji to mokego lyzunka dziewczyna ma dopiero 22 lata a za soba wyrok 2 letni za rozboje i kradzieze...za pierwszym razem dostala zawiazy 2 na 5 ale niestety nie wykorzytsala tej szansy znow narozrabia i ja przymkneli..wyszla ale teraz znowu prawdopodobnie ja zamkna...wbrew pozora to nie jest zla dziewczyna tylko glupia i niwna latwo ja manipulowac i jej "przyjaciele" to wykorzystywali przez to ma ryse w zyciorysie...za pierwszym razem co najsmieszniejsze wziela cala wine na siebie chroniac swojego chlopaka...potem plakala ze jej tam zle ze ma dosyc ze wszystko mieni jak wyjdzie...ale niestety pobyt w wieieniu jej niczego nie nauczyl...zle towarzystwo dlej jest pewnie robi to by in zimponowac jak tak dalej bedie to cale zycie spedzi w wiezieniu

Gość SmutnaZłaOnnaa
Sądzisz, że dziewczyna po studiach technicznych (Inżynieria Środowiska), ze średnią 4,3 nic z sobą nie prezentuje? Owszem reprezentuje wiele... :o

Smutna - jak się chce, to się pracę znajdzie. Też jestem młoda, też po studiach (humanistycznych w dodatku), i jakoś pracę zawsze bez problemu znajduję. czasem trzeba się przekwalifikowac, czasem wyjechac, czegoś więcej nauczyć, coś z siebie dać, a nie tylko skonczyć studia, zero dośw i oczekiwać, że praca sama do nas przyjdzie.

aggaag no to nieciekawie z ta kuzynka. Czy stalam sie twardsza? Na pewno tak. Choc nigdy nie zapomne tych wszystkich ponizen jakie mnie tam spotkaly i czsami wstyd mi ludziom spojrzec w oczy. Czuje sie jakby "brudna".