Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Izza27

Katarzyna W.

Polecane posty

Go艣膰 sprawiedliwo艣膰 ponad wszystko_
ech dobra, nie chce mi si臋 z wami dyskutowa膰. tak tak, wszyscy mnie ok艂amali przed tymi 10-oma laty, rodzina, znajomi z 贸wczesnej pracy z kt贸rymi nadal sie przyja藕nimy i gdzie pracowa艂 w贸wczas, ten rabu艣 i dra艅 - nawet go z pracy nie zwolnili:D, przyjaciele;) i tak 偶yj臋 w nie艣wiadomo艣ci, bless me.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
dobrze prawisz calkowicie bez szwanku nigdy nie przejdzie. Ja nie raz dostalam zjebke czy w twarz, zwlaszcza na poczatku. Wszystko zalezy do jakiej celi trafisz. Jezeli jestes slaba, to nie warto podskakiwac. Warto sprobowac znalezc nic porozumienia z najsilniejsza z kobiet, odgrywajaca role nieformalnej szefowej. Jesli ci sie to nie uda, to po prostu zamknac oczy i zacisnac zeby. Smutne, ale prawdziwe.

Udost臋pnij ten post

co najlepsze, on ani nie pije, ani nie pali, nie m贸wi膮c o czymkolwiek innym. i tak, wszystkim 偶ycz臋 takiego dobrego m臋偶a i takiego kierowcy:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wqdswq
po to ludzie koncza studia by pracowac w zawodzie jaki sobie wymarzyli, a ty jestes smieszna z tymi tekstami ze praca sama nie przyjdzie, myslisz ze co, nikt sie nie stara? 偶a艂osne :o

Udost臋pnij ten post

a... zapomnia艂am. by艂 ostatnio w scislym finale na kierowc臋 roku;p wchodz膮 w to rownie偶 testy psychologiczne. ciekawe, jakby u was przesz艂y?;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klara @
Kiedy艣 my艣la艂am, 偶e ja b臋d臋 siedzie膰 w wi臋zieniu, jak jeszcze raz m贸j ojciec wr贸ci schlany do domu i znowu zacznie urz膮da膰 awantury z biciem. Wyobra偶a艂am sobie, 偶e go zabijam, a potem id臋 siedzie膰. Ale z przekonaniem, 偶e rodzina b臋dzie wreszcie mia艂a spok贸j. Na szcz臋艣cie sta艂o si臋 inaczej. Szybko wyproawdzi艂am si臋 z domu i odetchn臋艂am.

Udost臋pnij ten post

jestem worem na sperm臋 :( m贸j facet mnie nie szanuje :( musze pra膰, sprz膮ta膰, gotowa膰, w nocy dawa膰 dupy, a on mi nawet na podpaski nie chce da膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 -chyba jakies zart-
Jakos do mojego pytania ciekawe czy bys tak samo spiewala, jakby nie byl twoim mezem. albo jakby kogos z twoich najblizszych pijany kierowca potracil albo zabil. tez bys powiedziala- byl mlody, chcial zaszpanowac? sie nie odnioslas?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ji_ji
Jestem przera偶ona. Mam 19 lat, grozi mi zamkni臋cie i raczej p贸jde do wi臋zienia. Nie pytajcie za co, to nic wielkiego. B臋d臋 tam pewnie kr贸tki czas, ale cholernie boje si臋 gwa艂tu. Kole偶anka m贸wi 偶e jak trafie na niewy偶yt膮 lesb臋, a 艂adna jestem, to po mnie. Nie wiem te偶 czy nie zaszkodzi mi m贸j porywczy charakter. Jestem pyskat膮 krzykacz膮 z ci臋tym j臋zykiem chocia偶 wygl膮dam jak delikatna, niewinna 16-latka. Mam przer膮bane czuje.

Udost臋pnij ten post

Ji Ji Lesbijek nie ma az tak duzo, choc niektore kobiety po jakims czasie w sposob naturalny zaczynaja odczuwac pewien pociag. Zwlaszcza jak pojawi sie nowa, mloda osoba, to osadzone ktore sa juz dluzej moga cie w jakis sposob probowac podejsc. Takie miejsce izolacji czasami przypomina zwierzyniec, gdzie rzadza podstawowe instynkty i potrzeby. W celi, w ktorej bylam kilka miesiecy dwie kobiety mozna powiedziec, ze byly ze soba, spaly nawet na jednej pryczy. Radzilabym ci, zebys nie byla zbyt pyskata, bo zgnoja cie dla zasady juz w pierwsza noc.

Udost臋pnij ten post

chyba jakis zart- mam w rodzinie i wsrod znajomych prawnikow, jestem wychowana w absolutnym sprzeciwieniu wobec wykroczen i przestepczosci. jestem za kar膮 艣mierci, i za podniesieniem kar zw艂aszcza dla je偶d偶膮cych po pijanemu. uwa偶am, 偶e to co kiedys zrobi艂 m贸j obecny, a wtedy obcy mi cz艂owiek, jest karygodne i nie da si臋 usprawiedliwi膰 m艂odym wiekiem. on sam wie, 偶e z pami臋ci tego, ze wsiad艂 po piwach za k贸艂ko nie wymarze i 偶e to pi臋tno, kt贸re choc wymazane z karty karalnosci - b臋dzie w jego umy艣le. mia艂 wtedy prawko dopiero od roku, samoch贸d od kilku miesiecy kupiony za pierwsze wyp艂aty w dobrej firmie, w kt贸rej jako student zaoczny od razu dosta艂 prac臋... kosztowa艂o go to wiele, 偶e zabrano mu to prawko na 2 lata - potem musia艂 zdawa膰 nowy egzamin majac 22 lata. pomijajac juz fakt, ze oczywi艣cie m贸g艂 stworzy膰 zagro偶enie na drodze, chocia偶 by艂a to droga osiedlowa, boczna. to nie ma nic do rzeczy, moje przekonania i zasady. odk膮d go znam, nigdy nie wsiad艂 za k贸艂ko pod wp艂ywem alko, ma nieskazitelne papiery pod ka偶dym wzgl臋dem, prawo jazdy zawodowe na kilka kategorii, jest spedytorem mi臋dzynarodowym. czemu mia艂abym go przekreslic? za co?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobrze prawisz
wiola a mo偶na sie ustrzec gwa艂tu? jak jest si臋 now膮 i ( niestety w tym przypadku) 艂adn膮? JI Ji a mo偶e dostaniesz zawiasy? Wiola a Ty by艂as zgwa艂cona albo grozi艂 Ci gwa艂t? jak si臋 broni膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobrze prawisz
sprawiedliwos膰 nie za艣miecaj topiku opowie艣ciami o Twoim facecie, Wiola ma du偶o ciekawych rzeczy do powiedzenia a Ty ci膮gle o tym swoim gachu:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ji_ji
Chyba 偶e si臋 nie dam. Jak mnie wkurz膮 to ju偶 im " uprzyjemnie " pobyt tam. A my艣lisz 偶e mog膮 zrobi膰 mi co艣 na si艂e? Niby nie dam sobie w kasze dmucha膰, ale i tak si臋 boje. Nie chce mie膰 kija w dupie albo butelki w cipie! Palc贸w te偶 nie. Ju偶 wole wyrywanie w艂os贸w czy dostaniawanie w twarz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobrze prawisz
mo偶e dostaniesz tylko zawiasy? napisz co zrobi艂a艣 przecie偶 i tak Cie nie znamy...mo偶e uda sie dostac w zawiasach?

Udost臋pnij ten post

dobrze prawisz Oficjalnie gwaltow nie ma stosunkowo duzo. Mowie o wykrytych i zgloszonych. Wystepuje od czasu do czasu przemoc o ktorej oficjalnie sie nie wie. Wiele kobiet jest zastraszanych i przymuszanych, wiec w jakism sensie czasami biora udzial dobrowolnie, godzac sie z losem, kiedy juz sa zlamane. Mnie na szczescie to nie spotkalo, ale wiem, ze w niektorych ciezkich celach byly kobiety, ktore co noc dostawaly niezly wycisk. W wiezieniu duzo zalezy od szczescia. Musisz sie pilnowac i doslownie swojej dupy 24/h, a zwlaszcza w nocy, bo nigdy nie wiesz na kogo trafisz. Wariatek roznych tam niemalo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ji_ji
Raczej niedostane zawias贸w bo mimo tego 偶e PRAWIE jestem niewinna to mam pecha i nie do艣膰 偶e akurat moj膮 wine do艣膰 logicznie mo偶na udowodni膰 to i inni oskar偶eni w tej sprawie kt贸rzy ewidentnie zostan膮 skazani za nic nie daj膮 mi wydosta膰 si臋 z tego bagna. Dlatego ju偶 nastawi艂am si臋 na wi臋zienie. A gwa艂t przera偶a艂 mnie od dziecka, w ka偶dej postaci. Czy to w wykonaniu kobiety czy faceta.

Udost臋pnij ten post

dobra juz koncze;) oglada艂am jego papiery z tamtego zatrzymania itd, wszystko ma w domu w dokumentacji. Ji Ji, to co Ty takiego zrobi艂a艣?? narkotyki???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 -chyba jakies zart-
Nie bede zasmiecac topiku, bo jest on o Katarzynie W., a nie o Twoim mezu. Powiem tylko- dla mnie KAZDY kto wsiada za k贸艂ko po alkoholu to potencjalny morderca. I nie ma znaczenia, czy jest to droga osiedlowa, boczna uliczka, czy autostrada.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ji_ji
Jak mnie tkn膮 to dostane kolejny wyrok tym razem za zab贸jstwo.

Udost臋pnij ten post

chyba jakis zart - zgadzam si臋, ale zagalopowa艂a艣 si臋 z tym 'po alkoholu';) w UK mo偶na je藕dzi膰 po dw贸ch piwach, s膮 inne limity. czyli wszyscy to potencjalni mordercy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobrze prawisz
pewnie o narkotyki chodzi albo jakie艣 pobicie. nie wiem laska czemu nie chcesz powiedzie膰, i tak Cie nie znamy:O m艂oda jeste艣, jak nie by艂a艣 wczesniej karana to pewnie dostaniesz zawiasy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 -chyba jakies zart-
nie znasz mentalnosci Polak贸w? mozna wypic jedno piwko, to Polak wypije 3 i powie 偶e zjad艂 kilo jab艂ek albo czekoladki z alkoholem. albo tak jak rutkowski wczoraj - 偶e mu piel臋gniarka za mocno zdezynfekowa艂a ig艂e spirytusem :D (gadka z konferncji z rodzicami Madzi)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 -chyba jakies zart-
Ji- a masz jakiego艣 adwokata?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jaq27
Ja by艂am przez 3 tygodnie w areszcie 艣ledczym. Mam zupe艂nie inne do艣wiadczenia ni偶 Wiola. Dziewczyny i kobiety co tam by艂y siedzia艂y za r贸偶ne rzeczy. Ka偶da (oko艂o 30-35) w oczekiwaniu na proces. By艂y naprawd臋 mi艂e i pomocne dla nowych. M贸wi艂y co trzeba zrobi膰, aby np. m贸c dosta膰 paczk臋, i艣膰 do kantyny na zakupy, czy te偶 przys艂a膰 czajnik. Klawisze te偶 w porz膮dku. 呕adnej przemocy, seksu i ubli偶ania. Chocia偶 sorry - pozna艂am 2 grupy. Wi臋c w sumie nie wiem jak by艂o w 3 grupie. Ale jako艣 nic nie s艂ysza艂o si臋 z艂e. Po 3 tygodniach zosta艂am wypuszczona a obecnie oczyszczona z zarzut贸w. Mimo wszystko nikomu nie polecam nawet 1 dnia sp臋dzenia tam.

Udost臋pnij ten post

chyba jaki艣 偶art- mentalno艣膰 Polak贸w jest te偶 taka, 偶e jak kto艣 pisze i偶 kto艣 z bliskich by艂 kiedy艣, 12 lat temu, karany za jazd臋 pod wp艂ywem alko (troch臋 ponad 1 promil - dopyta艂am si臋 w艂a艣nie specjalnie), to twierdzi si臋, 偶e na pewno nie to, ale musia艂 przynajmniej pobi膰 policjanta, okra艣膰 Harrodsa i jeszcze po drodze capn膮膰 torebk臋 starowince;) i oczywi艣cie nadal jest potencjalnym morderc膮, chocia偶 od 12 lat nie wsiad艂 za k贸艂ko nawet po czekoladce alkoholowej:)

Udost臋pnij ten post

Tak, w areszcie jest troche inaczej, tym bardziej, ze siedza tam jeszcze osoby bez wyrokow, ktore czesto sa uniewinniane.

Udost臋pnij ten post

natomiast naturalnie wybiela si臋 i t艂umaczy ludzi, kt贸rzy nagminnie pal膮 zio艂o (i prowadz膮 po tym samoch贸d), pij膮 alkohol w ci膮偶y (tylko par臋 kieliszk贸w!), przekraczaj膮 pr臋dko艣膰 na drogach (ale trze藕wo!), i okradaj膮 podatnik贸w (nalezy mi si臋!). Taka to jest w艂a艣nie mentalno艣膰:)

Udost臋pnij ten post

nie pisze teraz o moim facecie, tylko og贸lnie o mentalno艣ci ludzi:)

Udost臋pnij ten post