Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajka pytająca

Śmiech na sali-zozbaczcie co mi dziś lekarz powiedzial na pogotowiu!!!

Polecane posty

Gość pytajka pytająca

Od dwóch dni bola mnie mięsnie nóg do tego stopnia ze nie moge chodzić.Wezły chłonne na szyji mam wielkie jak grochy.Dzis obudziałam sie z czerona wysypka na calym ciele wiec pojechalam na pogotowie.Lekarz,nawet nie obejrzal calej wysyki(pokazalam mu tylko brzuch),zajrzal do gardla i powiedzial ze on nie wie co mi jest ale mam pic na te bóle nóg SOK POMIDOROWY!!!!No i ze w poniedzialek mam isc do lekarza!To ja sie pytam-gdzie ja w takim razie bylam?U ogrodnika????:O A jak ja do poniedzialku umrę ???? Mam nadzije ze cudowny lek w postacie soku pomidorowego mnie uleczy i jakos przezyje do poniedzialku :O

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
przebadaj sie koniecznie na borelioze

Gość pytajka pytająca
A wiesz ze ja juz o tym jakis czas temu myslalam bo 18 lat temu ugryzl mnie kleszcz i ja takie ból nóg mam od jakiegos czasu,tylko ze tak mocnych jak teraz to nie mialam.A skad ta wysypka?To jest taka czerwona kasza.

Gość Monikkakaa 86
Mnie lekarz odesłał na pogłebienie stawianej-mylnej jak sie okazało diagnozy, odesłał do INTERNETU! to kpina, psa w klinice weterynarii traktuje się poważniej!

powiem wam tyle że nasi lekarze nie robią nic pożytecznego tylko odsyłają do innych żeby to nie było ich zmartwienie

Gość pytajka pytająca
Dlaczego my musimy płacic składki na takich konowałów???!!! Czlowiek jak chce sie leczyc to tylko prywatnie-przynajmniej jest traktowany jak pacjent a nie jak natręt :O

Gość pytajka pytająca
silvergold czytalam o SM,boreliozie,RZS i moje objawy pasuja do wszystkich tych chorób :( Musze zrobic sobie szczegolowe badania,tylko jak pomysle ile trzeba czekac do specjalisty to.... :OPrywatnie sie badac na tak szeroką skale mnie nie stac :(

Gość pytajka pytająca
silvergold czytalam o SM,boreliozie,RZS i moje objawy pasuja do wszystkich tych chorób :( Musze zrobic sobie szczegolowe badania,tylko jak pomysle ile trzeba czekac do specjalisty to.... :OPrywatnie sie badac na tak szeroką skale mnie nie stac :(

Gość Monikkakaa 86
A czy robiłaś badanie krwii? Powiększone węzły to stan zapalny. Uważam, że nie ma na co czekać.

Gość pytajka pytająca
Ale zeby zrobic badanie krwi trzeba miec skierowanie a lekarz na pogotowiu nie moze mi go dac (pytałam).Prywatnie nie stac mnie na takie badania.W poniedzialek pojde-jak dozyje :(

Gość ludzie no cóż
ale nie to powiększone węzły chłonne pod szczęką? a gorączka też choćby lekka? idź na izbe przyjęć do szpitala takie objawy to bardzo często silna infekcja bakteryjna może to byle gówno a może od razu w szpitalu wylądujesz ale nie zwlekaj! szkoda tracić czas na wkurwienie trzeba działać!

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
na poczatek zrób sobie prywatnie na borelioze

Gość uta..
moga to byc tez obiawy toxoplazmozy.

Gość Monikkakaa 86
Na badanie krwii nie musisz, -prywatnie, ale do 40zł zrobisz w miare konkretne badania, tylko że ja uważam że samemu to bez sensu, chorób jest miliony, a obiawy mogą być mylne, pojedż na jakiś dyżur i domagaj działania...

Gość pytajka pytająca
ludzie no cóż -wezły mam wielkie na dole szyji i brak goraczki-mam temperature nawet nizsza niz normalna.Myslisz zeby jechac do szpitala?Chyba tak zrobie,jak mąż wroci z pracy... Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh- a na ubezpieczenie nie mozna takich badac zrobic?

Gość pytajka pytająca
szyi * Juz sama nie wiem jak to się poprawnie pisze.

Gość Masz objawy zakażenia
Wirusem HIV. Naprawde.

Gość dscsacascdasca
trzeba było powiedziec, ze zadzwonisz do nfz i złozysz skarge, jak coś jemu (lekarzowi) nie pasuje byłam ostatnio w innym miescie, zachorowałam, miałam ubezpieczenie, a paniusia pilegniarka traktowala mnie jak intruza - a to że mam płacisz, a to, że strzykawki kupować, dzwonilismy do nfz i sie dowiadywalismy, oczywiscie paniusia straciła rezon,ale na koniec i tak stwierdziła ze wystapi do mojej lecznicy o zwrot kosztów, z nimi trzeba ostro bo ci na głowe wejda i ci wmowia ze ci sie nic nie nalezy

Gość ludzie no cóż
ale na zwykłe badanie może nie być czasu może to gówno tylko silne objawy ale może nie objawy pasują też do naprawdę silnych infekcji dopiero atakujących dodatkowo ta niższa niż normalnie temperatura.. gdyby nie było albo była mała to trochę jaśniej ale spadek ciepłoty no może być niedobrze

Gość pytajka pytająca
Nie ma HIV bo mam dwoje dzieci-4 i 2 lata i w czasie ciąz mialam robione badania na HIV.Wiem ze mozna wszedzie zarazic sie ta chorobą ale jej na bank nie mam bo objawy ,jak i historie choroby mam w malym palcu-kiedys bardzo mnie ta choroba interesowala.

Gość pytajka pytająca
Ludzie,nie straszcie mnie :(Kurcze,ja tak rzadko choruje ze na mysl o szpitalu dostaje bialej goraczki :(

Gość Masz objawy zakażenia
Jeżeli masz 100% pewności to ok. Więc zostaje Ci lekarz, i to normalny lekarz, a nie konował.

Przede wszystkim idź do lekarza pierwszego kontaktu i weź skierowanie do NEUROLOGA. T en nie powie ci od razu bo sam nie będzie wiedział co ci jest dokładnie. On może tylko przypuszczać. Da ci skierowanie na oddział neurologii w szpitalu a tam ci zrobią konkretne badania. Mój tata ma podobne objawy i teraz będzie miał robioną punkcję z kręgosłupa żeby można było stwierdzić co jest przyczyną choroby a lekarze mówią że to polineuropatia czuciowo-ruchowa.

Gość pytajka pytająca
A moze to różyczka?TYlko ze ja ja przechodziłam w wieku 7 lat...Mozna zachorowac dwa razy?

Gość pytajka pytająca
silvergold a wysypke tez Twoj tata mial?

Gość hgg
a lekarz to co? cudotwórca? masz niespecyficzne objawy to przecież nie zajrzy w szklaną kulę i nie powie Ci co to jest. A sok pomidorowy zawiera dużo potasu, w wielu przypadkach wysypka spowodowana jest jego niedoborem

Gość pytajka pytająca
No ale wydaje mi sie ze na pogotowiu lekarz powinien zlecic wykonanie badan krwi.Tak wg mnie powinno być.Dzis jest sobota a do poniedzialku mogę juz nie dożyć.Po co on tam w takim razie siedzi?Zeby chorym ludziom przepisywac na recepte sok pomidorowy i marchewke bo to zdrowe jest???

Gość ludzie no cóż
nie rzucajmy nazwami chorób bo to bez sensu za mało danych ale są bardzo niepokojące możliwe, że to bakteryjna i to silna infekcja nie można czekać i lekceważyć bo ciężko się wychodzi i bywa źle do lekarza w szpitalu! góra wkurwieni wszystcy będą, że przesadzasz i dupe zawracasz ale przy takich czas się liczy powodzenia :)

Gość ludzie no cóż
nie rzucajmy nazwami chorób bo to bez sensu za mało danych ale są bardzo niepokojące możliwe, że to bakteryjna i to silna infekcja nie można czekać i lekceważyć bo ciężko się wychodzi i bywa źle do lekarza w szpitalu! góra wkurwieni wszystcy będą, że przesadzasz i dupe zawracasz ale przy takich czas się liczy powodzenia :)