Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paulinka2409

POZBAWIENIE WŁADZY RODZICIELSKIEJ MATCE!!!

Polecane posty

Witam mam pytanie jaka musi być przyczyna zeby można było pozbawić praw rodzicielskich matkę??? mam znajomego który jest po rozwodzie i ma 7 letnie dziecko które na stałe jest z matką a on ma tylko je na 48godzin czyli ogólną władzę sprawuje matka. ostatnio matka tego dziecka "chwyciła się" za alkohol i nie wróciła na noc do domu a dziecko spało u sąsiadów w bloku. czy ten mój znajomy ma jakieś szanse na pozbawienie praw rodzicielskich matki i całkowite powierzenie mu opieki nad tym dzieckiem???

Gość hgg
po 1 incydencie- nie ma szans

Gość hgg
po 1 incydencie? - nie ma szans

Przeciez ona ma prawo wypić jesli zapewni opiekę dziecku. Chyba ze to czesto jest albo sasiedzi nie byli umówieni a zajęli sie bo dziecko samo biegało, ale wtedy to policję sie wzywa.

Przeciez ona ma prawo wypić jesli zapewni opiekę dziecku. Chyba ze to czesto jest albo sasiedzi nie byli umówieni a zajęli sie bo dziecko samo biegało, ale wtedy to policję sie wzywa.

Jakieś 2 lata temu jak dziecko chodziło do przedszkola to przyszła po nie pod wpływem alkoholu (ta matka)i nie wydali jej wtedy dziecka i musiał przyjechać po dziecko tata(ten mój znajomy) on tam niby wie że ta jego była pije co jakiś czas ale nie ma w sumie na to dowodów.

Jakieś 2 lata temu jak dziecko chodziło do przedszkola to przyszła po nie pod wpływem alkoholu (ta matka)i nie wydali jej wtedy dziecka i musiał przyjechać po dziecko tata(ten mój znajomy) on tam niby wie że ta jego była pije co jakiś czas ale nie ma w sumie na to dowodów.

No tak wlasnie ostatnio zajął się tym Ośrodek Pomocy Spolecznej bo obecny facet tej matki tego dziecka sam to zglosił do OPS bo juz nie wiedział co ma robić i dlatego ten mój znajomy chce złozyć pozew o pozbawienie praw rodzicielskich matki tego dziecka tylko nie wie czy ma szanse.

Gość myśle,że ma szanse
jakby miał za świadka obecnego partnera byłej żony i ten by świadczył na jej nie kozyść to może wygrać

Napiszesz kilka subiektywnych zdań na ten temat, kilka faktów podanych przez innych i myslisz że ktoś odpowie ci z pewnością czy ma szanse? Niestety musi isc do prawnika i wszystko od a do z opowiedzieć. Takie sprawy są bardzo trudne a odebranie praw a prawo do opieki to też troszkę inne sprawy...

No on własnie chce pozbawic jej praw lecz raczej to nie bedzie takie latwe predzej ograniczy jej prawa chyba co nie.

Gość gość
tu masz blog dotyczący prawa rodzinnego prowadzony przez adwokata http://sprawy-rozwodowe.info - znajdziesz też artykuły odnośnie odebrania władzy rodzicielskiej