Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiolka5

żółtaczka fizjologiczna

Polecane posty

Gość fiolka5

czy wasze dzieci miała w szpitalu żółtaczkę? Mja córka miała była dobe naswietlana - potem jak wynik był ok wypisali do domu . Już ma prawie miesiąć ale buźka jest ciągle zażólcona- czy tak długo się to utrzymuje na buzi. Lekarka patronażowa w ogóle się tym nie przejęła albo nie zwróciła uwagi- tylko stwierdziła że jest. Czy mam robić jakieś badania krwi czy to samo juz przejdzie

Gość ja mam małego synka
mój maluch przechodził żółtaczkę dopiero jak miał prawie 3 tygodnie i utrzymywało mu się to przez ponad 2 tygodnie.

Gość fiolka5
a coś dostawał jakieś leki? Coś się robi z tym no i czy można karmic piersią?

Gość ja mam małego synka
leków żadnych nie dostawał a co karmienia to niestety nie mogę ci nic powiedzieć bo jak mały skończył 2 tygodnie przeszłam na mm.

moje córki obie miały żółtaczkę i to dosyć wysoką starsza leżała 7 dni pod lampami , młodsza 5 dni po wyjściu młodszej się utrzymywało jeszcze lekkie zażółcenie buźki przez ok tydzień miesiąc wydaje mi się długo ale jeśli położna nic nie powiedziała to chyba wie co mówi

moja ma 6 tyg i jeszcze ma zoltaczke. ale my regularnie kontrolujemy czy wzrasta czy spada

co do karmienia- niektorzy twierdza ze na mm zoltaczka szyciej spada. jesli jednak wyniki pokazuje ze na piersi spada- chociaz po trochu- to nie warto dziecKA ODSTAWIAC- CHYBA ZE MA NAPRAWDE wysoki wynik bilirubiny.

Gość fiolka5
czyli jednak zrobić badanie z krwi. tylko chyba takie 4 tyg dziecko ma inne normy niz noworodek?

Gość a tak tylko pytam
moja mala byla, jak to okreslila lekarka "zazolcona", nie byla naswietlana ale pamietam, ze do ok. miesiaca byla zolta. Jak wychodzilysmy ze szpitala, to kazano mi ja poic glukoza, zeby zolc wyplukac. podobno zoltaczka moze wyst. nawet do 3 miesiaca

różnie mówia. moja lekarka zaleca kontrole. ja bym dla swojego spokoju przebadala albo skontrolowała z innym pediatrą

my tez przepajamy glukoza-ale troche mi to zaburza karmienie. powoli chyba pozbywamy sie tego paskudztwa