Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niuniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

jest jakiś sposób na męża, który

Polecane posty

przestał wykazywać ogólne zainteresowanie moja osobą przestal mnie szanowac, zaznaczam ze jestesmy nieco rok po slubie.

Gość lojmo[emo
to juz nic dobrego nie wrozy z jakiego powodu slub? iloe razem

Gość vnjifdovjrs
skoro się w końcu okazało że jesteś tępą pustą szmatą, to nic dziwnego że stracił zainteresowanie :D

Gość marika______;0
Niestety chyba nie. Autorko jestem w podobnej sytuacji. 17 m- cy po slubie. A jak dokladnie zachowuje sie Twoj maz???

Gość malarz z troccaderro
a dlaczego?

slub z wpadki oczywiscie, a tepa szmata nie jestem tyylko ty jestes zrytym hujem

poprostu, wraca codziennie do domu wielce zmeczony, nigdy nie ma spontanu najchetniej to by siedzial w domu, wydziera sie z byle powodu, przy dziecku tez mi wogole nie pomaga

może czegoś brakuje w waszym związku, wkradła się rutyna.. Warto odbudować relację z przed ślubu. Czy kochaliście się wcześniej - piszesz że ślub z przypadku?

powiem tak , polaczylo nas dziecko, no tak tylko jak odbudowac albo rozmawiac jak ja zaczynam to on albo podnosi glos albo wogole nie chce rozmawiac

Gość marika______;0
Ile macie lat?

Gość marika______;0
Jezu..normalnie jak bym czytala siebie..:( Moze chcesz pogadac na priv autorko...?

Gość lojmo[emo
rutyna po roku hehe a co bedzie za 10 lat

po 21 stwierdzisz pewnie ze gowniarzami jestesmy i "dotrzemy sie" ale ja tak nie chce sie docierac, ja chce byc poprostu szczesliwa, ja rozumiem ze jest ciezko bo mieszkac nie mamy gdzie teraz niby u jego rodzicow ale nie moge sie dogadac z tesciami bo do wszystkiego sie wtracaja, on z moimi rodzicami tez sie dogadac nie moze, dlatego sadze ze jak mamy takie problemy to wogole powinnismy sie wspierac a on zamiast tego to jeszcze utyrudnia zycie...

mozemy pogadac na priv, daj jakiegos maila albo gg

Gość marika______;0
My mamy po 20. Wez napisz swoj nr kom. Pogadamy. Bo czuje sie czytajac Twoje wypowiedzi jakbym czytala sama siebie:(

Gość marika______;0
Ja mam internet w telefonie. Wiec gadu i mail nie bardzo niestety:(

Gość kurdybanek
Ludzie ubóstwiają samo uczucie zakochania się, ale to jest dobra droga. Wielu powtarza sobie: „My Sie kochamy i dlatego nie uważamy tego za grzech. Mają oczywiście na myśli swoje współżycie, choć nie złożyli sobie przysięgi małżeńskiej, która obydwojgu daje jakąś. gwarancję, że się nie opuszczą. W takim układzie to nie Bóg jest miłością, tylko miłość staje się „bogiem i zawsze się to zle się kończy. Bo uczucie, które się ubóstwia, przynosi fatalne skutki. poranione serca! W naszej epoce, jest cała rzesza pochylonych młodych w. małżonek, które złamały swoje serce, ubóstwiając swoje uczucie do małżonka. Współżycie przedmałżeńskie nie dlatego jest grzechem, ponieważ Bóg jest złośliwy i odmawia każdej przyjemności człowiekowi, ale dlatego jest grzechem, ponieważ przynosi fatalne skutki w przyszłości. Nawet na miłości można się zawieść, ale na Bogu nie! Tysiące młodych kobiet pochyliło się w życiu z powodu : porzucenia przez męża, zdrady małżeńskiej, agresji małżonka.. pogardy i bestialstwa. Jak to jest, że ten, który przed ślubem ubóstwiał swoją narzeczoną, po ślubie, po trzech, czterech latach, pomiata nią jak ubikacyjną szmatą? Przyczyna tkwi w grzechu przeciw pierwszemu przykazaniu: Nie będziesz miął innych bogów przede Mną! Kiedy ktoś słucha tego przykazania myśli sobie :zapewne: „Przecież wierzę w Boga, o co chodzi? Nie jestem szintoistą ani buddystą, ani ateistą? Tymczasem „bogiem dla niego może być uczucie miłości, stan zakochania się, ubóstwienie partnerki czy partnera. Owszem trzeba kochać, ale miłość nie jest bogiem! Kiedy ludzie się kochają, uchylają się od czystości, mówiąc: „My się kochamy, nie uważamy tego za grzech! Jeśli nie uważają współżycia za grzech, to znaczy, że lepiej :że lepiej niż Bóg wiedzą, co jest dla nich dobre, a co złe... już skądś to znamy Słychać tu echo szeptu węża z raju! Jeśli Bóg się pomylił, zakazując współżycia ludziom, którzy nie są małżonkami, a ludzie wiedzą lepiej, co im wolno a co nie, to Bóg już nie jest Bogiem. Bóg, który się myli, nie jest Bogiem! W tym momencie dwoje młodych Europejczyków o subnordyckich kształtach staje się bogami, ponieważ mówią: „Boże nie masz racji my lepiej wiemy, co jest dla nas dobre! Ty mówisz: „nie cudzołóż! My mówimy: „Kochamy się! pomyliłeś się, a my mamy rację. Skoro się pomyliłeś, to nie Ty jesteś Bogiem, tylko nasza miłość, która nas zbliża! W tym momencie dokonuje się me tyle złamanie szóstego :przykazania, ale pierwszego, którego przekroczenie eksploduje nieszczęściami. Ileż razy pytałem młodych kobiet, które płacząc mówiły mi: „Mąż mnie zdradził, bije mnie, odtrącił mnie; mówi mi, że czuje do mnie wstręt... „Czy współżyliście prze ślubem? Zawsze w takich okolicznościach jest to samo. Zawsze jest tak, że były grzechy przeciwko czystości. Często niewyznawane przy spowiedzi, przyjmowane świętokradcze Komunie święte. Czyste ubrania na kobiercu weselnym nierzadko ukrywają brudne sumienia. Często nie odczuwają najmniejszego żalu za grzechy współżycia przedmałżeńskiego. Pokuta nie da się odtrącić, wraca zawsze jako pokuta:. odtrącenia. Nigdy nie pozostaje to bez skutków. Grzech przynosi przekleństwo: miłość staje się nienawiścią; pożądanie przeradza ::się w odrazę; bliskość w odrzucenie. Nienasycona seksualno. nigdy nieposkramiana, szuka nowych obiektów konsumpcji. Po kilku latach wykrzywione, młode żony, porzucone przez: mężów, stają w świątyni w pochylonych postawach i nie wiedzą nawet, co się stało w ich życiu. Świątynie nie zawsze są miejscem nauczania, wcale nie rzadko to miejsca ogłoszeń i cenników. Stojąc więc w tłum ranią dalej swoje serca, nienawidząc się za to, że ich mężowie ich nienawidzą. Wydaje się, że ranę można uleczyć jeszcze jednym bólem, ale ranę serca można uleczyć tylko chwałą oddana Bogu. Tak też Biblia nazywa skruszone wyznawanie grzechów W księdze Jozuego jest mowa o zdobyciu Jerycha (zob. Jc: 6, 1-27). Wszystkie przedmioty, które zdobyto w tym mieście, było obłożone klątwą (HEREM). Wszystkie należały do Boga. By poświęcone. Wśród zdobywców znalazł się jednak ktoś, kto nie potrafił się powstrzymać przed chciwością po swojemu zinterpretował przykazanie Boga, ukrył swój grzech. Akan ukradł i ukrył w swym namiocie płaszcz z Szinerau, złotą sztabki i dwieście syklów srebra. W czasie następnego zbrojnego starcia Izrael poniósł klęskę niepowodzenie! Jozue nakazał badanie i w czasie losowego poszukiwania . Bóg wskazał na Akana, który popełnił świętokradztwo. W decydującym momencie Jozue powiedział do Akana: Synu oddaj chwałę Bogu! co miało znaczenie: „Przyznaj się do grzechu!. Wyznanie grzechu jest chwałą oddawaną bogu . Świętokradztwo zatajenie grzechu przynosi w życiu niepowodzenia, klęski. Bitwa Izraela, która była totalną klęską, miał miejsce w miejscowości Aj, którą tłumaczy się „Ruina. Życie st zrujnowane, kiedy jest zbudowane na świętokradztwie. Z przerażeniem patrzę na tych, którzy z uśmiechem podchodzą do ołtarza i czuję, że nie wyznali swojego grzechu, .ukryli go. Wiem, że za trzy, cztery lata będą płakać z powodu ruiny małżeństwa! Może uratowałoby ich wyznanie grzechu chwała oddana Bogu, ale dla milionów ludzi Bóg jest tylko bozią, natomiast ich grzeszna miłość jest bogiem. Są chciwi przyjemność i ukrywają swoje czyny pod teorią o tym, że uczucie miłości zwalnia ich z posłuszeństwa Bogu. Chwała oddana Bogu może wyprostować wszystko ponieważ odrzuca „bozię i odrzuca ubóstwiane uczucie do człowieka. Biblia mówi, że kobieta zaraz po wyprostowaniu się .chwaliła Boga! Chwała jest najważniejsza w naszym uzdrowień. Chwała oddawana Bogu nie tylko prostuje nasze serce, ale ż broni przed ponownym wykrzywieniem. W języku greckim zaskoczonykreślenie „znowu się wyprostować (zob. Fibr 12, 12), ma również znaczenie „odbudować ANORTHOO. Takie znaczenie ma to słowo w Dz 5, 16! Biblia daje liczne przykłady tego, że oddawanie chwały bogu jest skuteczną modlitwą, przynoszącą cudowne zmiany naszym życiu, broniącą nas przed złymi duchami, ale co najważniejsze, zwraca nam utraconą bliskość Boga. W tej samej Księdze Jozuego, w miejscu opisującym oblężenie Jerycha, czytamy, że Bóg nakazał Izraelitom przez siedem dni obchodzić twierdzę i jedynie trąbić w rogi baranie szofarim!

Gość i u i u i u
u mnie było podobnie ale maż pracował po 19 godzin wracał, brał prysznic, zjadł coś i padał dosłownie "na pysk" a ja cierpiałam w samotności. I tak przez 2 lata dopóki junior nie poszedł do przedszkola. Poszłam do pracy i zauważył co może stracić głupek jeden. Zmiana diametralna. Myślał, że jeśli przez dwa lata byłam kurą domową z 10 kg nadwagą, z dzieckiem u piersi, kucharką, sprzątaczka, praczką, prasowaczką ale nie kochanką to mu pokazałam co może stracić. Zrozumiał.

Gość i u i u i u
Z mężczyznami trzeba PROSTO bo inaczej nie zrozumieją.

Ja jestem po 10 latach zwiazku w tym 3 po slubie tez mamy dziecko. Pierwszy kryzys jakos po 4 latach ale daliśmy rade -chyba bylismy troszkę sobą znudzeni. Potem niby zdrada ze strony jeszcze wtedy chłopaka - inna by sie załamała a ja powiem szczerze że poczułam się fajnie... może to chore ale cieszyłam się że są kobiety którym może się on podobać... następnie slub po 2 latach dziecko a teraz - niestety ale ja marzę o romansie ze starszym mężczyzna a tak naprawdę niczego nie brakuje w naszym zwiazku: są rozmowy jest sex.... Może to zależy też od nastawienia obojga?

Gość marika______;0
U mnie maz juz podniosl raz na mnie reke. Tlumaczylam to sobie jednak ze jest przemeczony..ze praca..obowiazki itp.. Ja sama tyram przy malutkim..dodatkowo w tym roku zdaje mature.. Laskawego pana musze nawet prosic zeby poszedl z synkiem na spacer. On nie lubi mouch rodzicow.. Jego rodzice sie wtracaja.. Tesciowa za mna nie przepada. Nie widzi jakiego synka wychowala.. A mi sie otwieraja oczy. Chce z nin pogadac to albo spiacy. Albo zmeczony..albo nie odzywa sie wogole albo od razu krzyk. Seks jest wtedy tylkko kiedy on ma potrzebe..kiedy ja chce..czesto odmawia udajac ze spi itp.. I co mam robic?;(

u mnie jest identycznie, tylkoze jak na mnie reke podniosl to ja nie stalam bezczynnie wpierdolilam mu sama, powiedzcie czy tak zaczyna sie prawdziwa przemoc w rodzinie? on na drugi dzien mowil ze wstydzi sie tego co zrobil i narazie jest spokoj, ale jesli znow sie to powtotrzy? wiele razy chcialam odejsc ale ja albo przyzwyczailam sie do niego albo naprawde go kocham bo strasznie mi go brakuje jak jestem z małym u moich rodzicow bez niego

Marika to jakiś kretyn - jak można podnieść ręę na kobietę - ja bym zostawiła drania bo będzie tylko gorzej - oczywiście jeśli masz taką możliwość - wiem że czesto kobiety nie maja gdzie iść i pozwalają na takie traktowanie. A sex kiedy on chce - to jakis koszmar.... to juz pod gwałt mi podchodzi...

Gość jhgfd
jezeli podniósł reke raz przy wiekzej klutni zrobi to jeszcze raz...... uciekaj

Gość marika______;0
Nie mam gdzie pojsc. Po za tym kochamm go..i chce zeby synwk mial pelna rodzinw.. A jesli chodzi o seks to nie zmusza mnie.. Tylko robimy to ewidente tylko wtedy jak on czuje potrzebe. Autorko a skad jestes?

Gość fregataaa
Marika... tak lubisz się seksic??? to masz! gdybys byla bardziej cnotliwa, nie zmarnowalabys zycia sobie i dziecku. Tyle w temacie! 20 lat.... matkooooo.... ja w tym wieku mialam przyjaciol, bliskiego chlopaka, ale nie bzykalam sie z nim na prawo i lewo, zylam zyciem wspaniałym, a tym jestes juz przegrana po prostu....

Gość ghfhgfghfghfghgfhhfgghf
tak to jest jak dzieci robia sobie dzieci, ile jestescie razem?wnioskuje ze nie dlugo, prawdopodobnie nie znajac go dobrze przespalas sie z nim i zaszlas w ciaze, no i oczywiscie musial byc slub, teraz wyszlo ze nie pasujecie do siebie, ot to cala prawda,dzieci nie robi sie bynajmniej w pierwszym roku zwiazku,szczegolnie ze taka mloda jestes

ja nie zaczelam tego tematu aby czytac takie moraly, chcialam zeby naparde mi ktos cos doradzil a nie pisac cos co i tak juz nic nie zmieni!!! co wy myslicie ze ja teraz nie zaluje? ale czy wasze gadanie to zmieni?!

Gość marika______;0
Znaamy sie 7 lat. Razem jestesmy 4 lata. A do lozka poszlismy po dwoch latach bycia razem. Wiec nie oceniajcie mnie i nie ublizajcie ze sie puszczam na prawo i lewe..bo jak i on dla mnie tak i ja dla niego jestesmy pierwszymi partnerami seksualnymi.. Nie jest to ciaza z tzw ' przypadkowej dyskoteki z przypadkowym chlopakiem'. Oboje tez jestesmy z szanowanych majetnych rodzin..nie jakis patlogi czy cos.

Gość jhgfd
marika______;0 synek mial pelno rodzine twoim kosztem / zastanow sie bo pozniej to ty zostaniesz z reka w nocniku nie on