Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość entee

paradoks drugiej randki

Polecane posty

Gość entee

Ostatnio zaczelam byc bardziej zdystansowana wobec facetow z ktorymi sie spotykam.Kiedys juz na drugim spotkaniu sama inicjowalam kontakt fizyczny.I wiecie co?Działało to dobrze,ci faceci chcieli ze mną być,bylam w dwoch zwiazkach dzieki swojej wlasnej inicjatywie.Ale teraz postanowilam-niech to oni przejma inicjatywe,chce byc zdobywana,nie chce sie podawac na tacy. I w ten sposob pierwsza randka jest super,gadamy,smiejemy sie.Ale na kolejnej jest juz dretwo,bo ile mozna gadac z obca osoba,bez przerwy..przydalby sie w tym momencie jakis buziak itp...Ale ja go nie inicjuje.I oni tez,widac nie wiedza czy im wolno,czy ich nie odtrace...I atmosfera robi sie na tyle dretwa,ze po drugiej randce nie mamy juz ochoty na kolejna( czasem ja,czasem oni,czasem oboje) No nie,czy powinnam wrocic do dwoich dawnych zwyczajow?

Gość Studenciak;)
cięzkie pytanie, z doświadczenia wiem że to dość trudna sytuacja bo wiesz, jako chłopak jak pocałujesz dziewczynę która tego nie chce, to zaraz skandal wybuchnie. Jak dziewczyna daje znaki, albo sama cośtam własnie inicjuje, to jednak jest dużo łatwiej wyczuć że można i się nie obrazisz. Możesz spróbować jakieś pół na pół, czyli dawać sygnały że jesteś zainteresowana, że można, ale jednocześnie jakiś tam dystans zachować żeby mogli się popisać. I wilk syty i owca cała:)

Gość entee
no, ale ja mam problem z takim subtelnym okazywaniem tego..;( jak sie to robi subtelnie jednoczesnie nie rpzejmujac inicjatywy?wczesniej po prostu podchodzilam do typa i go calowalam i po problemie;-)

Gość haszhaszhasz
wiesz, to dziwne... bo ja nigdy niczego nie inicjowalam, inicjowali faceci... ale nie tak szybko... zeby na drugiej randce.. moj dystans chyba byl czerwonym swiatlem dla nich... i nie brakowalo nam tematow do rozmowy do pierwszego calowania czy do pierwszego sexu. jesli chcesz, zeby sprawy fizyczne wyprzedzily psychiczne, bo jest dretwo i nie macie o czym rozmawiac... to wiesz... moze zdarzyc sie tak, ze po sexie on sie juz nie odezwie rownie dobrze... nie rozumiem twojego podejscia, szczerze mowiac.

Gość entee
czemu nie rozumiesz?

Gość haszhaszhasz
nie czemu, ale raczej czego. nie rozumiem dlaczego prawie sie nie znajac, nie macie tematow do rozmowy na drugiej randce? dlaczego jest dretwo? i dlaczego fizycznosc ma wam dostarczyc tematow do rozmow na nastepne ewentualne spotkania?

tu sie zgodze z haszhasz... Jesli faktycznie nie macie o czym gadac na drugim spotkaniu to albo gadasz z jakims fujara albo sama masz niwiele do zaoferowania.

Gość Studenciak;)
Ja o moralności itp się nie wypowiem, chociaż koleżanka ma racji trochę że fizyczność dużo tematów nie da, ale fakt faktem że na pewno luźniej jest gdy można z drugą osobą coś robić:) A co do subtelnego, nie wiem jak ogólnie jest bo z randkami mam małe doświadczenie, ale jak dziewczyna np nogą mnie dotyka, albo się przybliża czy coś (zależy wiadomo od lokalu czy i jak się da), to zawsze wiadomo że coś jest na rzeczy. Ale ekspertem nie jestem

mysle ze kazdy prawdziwy facet wie kiedy sie daje sygnaly... Bo jesli faktycznie tego chcesz to cialo samo to pokaze.. Nie bedziesz sie musiala zastanawiac nad taktyka i posunieciami

Gość entee
no coz,moze zrozumiecie jak powiem,ze jestem z natury dosc zamknieta w sobie i malomowna..wiec coz...

Gość haszhaszhasz
nie, ja dalej nie rozumiem :) jesli chcesz stworzyc zdrowy zwiazek zaczynajac od strony dupy (prawie ze doslownie) to nie wroze sukcecu naprawde... jestes tak zamknieta w sobie, ze bez wiekszych oporow dajesz to cos masz najcenniejsze i najbardziej intymne? cos krecisz tutaj :)

Gość entee
wiem,jestem pelna sprzecznosci rzucam sie na tych facetow,zeby nie uciekli widzac jaka jestm zamknieta i nie pomysleli,ze nie jestem nimi zainteresowana bardziej boje sie pokazac wnetrze ..

Gość Dzialkowiczkaaa.......
http://sklep.szkolka.radom.pl Posiadamy szeroki asortyment produktów dla przemysłu spożywczego takich gałęzi jak: przemysł owocowo-warzywny, piekarniczy, ze szczególnym uwzględnieniem przemysłu mięsno-wędliniarskiego. Dzięki naszemu kilkunastoletniemu doświadczeniu (działamy od 1991 r.), jak również wymogom dzisiejszego rynku udało nam się zgromadzić w naszej ofercie najwyższej jakości produkty wykorzystywane w przemyśle wędliniarskim. Firma jest także właścicielem nowocześnie prowadzonych sadów jabłoni, grusz i wiśni. Znaczna część produkcji wiśni, a także jabłek trafia na eksport. Od kilku lat świadczymy również kompleksowe usługi w zakresie projektowania i utrzymania terenów zielonych. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się ze szczegółową ofertą naszej firmy i życzymy udanych zakupów.

Gość Studenciak;)
Miałem taką dziewczynę byłą, za przeproszeniem od razu szła do łóżka, i też miała ze sobą problemy różne, niska samoocena itp. Pytanie, czy jeśli szybko pójdziesz z nimi na coś więcej, to czy wtedy uznają że warto z taką tworzyć przyszłość:) Może poczuj się pewnie, bo problem nie musi leżeć w braku fizyczności. Ja z wieloma dziewczynami widziałem się wiele razy, i bez seksu ani całowania tematów nie brakowało:) Podstawa, to być sobą, i być pewnym siebie/pewną:)

Gość haszhaszhasz
nie chodz na skroty, tylko pracuj nad soba... cale zycie chcesz tak spedzic? tylko do 2 randki? swoja droga... naprawde ja nie wiem z jakimi ludzmi ty sie spotykasz... rozumiem, ze tematow do rozmow moze brakowac po ilus latach... ale na drugim spotkaniu? jakie zycie Ty wiedziesz, ze nie masz o czym opowiadac? to moze na drugiej randce idzcie do kina, a potem opowiadajcie o swoich wrazeniach... na nastepne spotkanie na wycieczke rowerowa... moze rozmowa obok, a nie twarza w twarz osmieli cie i pozwoli ci zachowac godnosc... a uwierz, ze facet, ktoremu zalezy na kobiecie bedzie zadowolony, ze ona nie jest az tak szybka w tych sprawach (bo skoro z nim, bo moze i z kazdym? to nie jest dobry znak dla faceta)

Gość Studenciak;)
słuchaj wypowiedzi powyżej, jeśli chcesz związku na stałe, to seks powinien być jedynie dodatkiem. A nie głównym ratunkiem.

Gość entee
ale to nie jest od razu seks....po prostu calowanie,dotykanie...

Gość haszhaszhasz
wlasnie to mamy na mysli!!!

Gość haszhaszhasz
nie jest dla nas cenne i wartosciwe to o co w ogole nie musimy zabiegac i starac sie. pomysl o tym... skoro z nim, to tak z kazdym... a faceci.., roznie gadaja..,. ale co innego mysla.. i ich dziewczyna musi byc porzadna. takim zachowaniem wystawiasz sobie zle swiadectwo,a do tego niszczysz siebie pod wieloma wzgledami. skoro facet nudzi sie z toba na drugiej randce, bo brak fizycznosci to... chyba nie jest najlepszym kandydatem na powaznego partnera... naprawde. juz wszystko powiedzialam w tym temacie. dziekuje, dobranoc:)