Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malebistor

bary melczne

Polecane posty

Gość malebistor

robię reportaż o barach mlecznych i chciałam prosić Was o odpowiedź w krótkiej ankiecie. :) 1. Jaka jest wasza definicja baru mlecznego? 2. Czy bywacie w takich barach? Dlaczego i jak często? bardzo proszę o odpowiedzi, jest mi to naprawdę potrzebne. :)

Gość fleschha
Bar mleczny - rodzaj restauracji, baru, gdzie mozna zjesc smacznie i niedrogo. Kuchnia tradycyjna, ktora kojarzy mi sie z dziecinstwem i szkolna stolowka. Nie bywam w takich barach bo mieszkam za granica a tu takich nie ma. Gdybym mieszkala w Polsce bywalabym czesciej.

Gość wmorderaptor
Ja często po pracy w drodze do domu zachodzę. Najczęściej na zupke. Zanim w domu obiad sobie zrobię to mnie z głodu skręca, a tak zjem żurek czy grochówę (moja ulubiona 3,20 cały talerz, prawie łycha stoi). Gotuję później na luza :) Albo jak wracam wyprana i nie mam siły na gotowanie to jem cały obiad, 10-15zł a jaki wybór i smacznie :)

Gość malebistor
dzięki za odpowiedzi ;) proszę o więcej :))

Gość puszkełe
bar mleczny - rodzaj taniej stołówki z niezbyt wyszukanym jedzeniem nie bywam, nie lubię takiej kuchni :O

Gość łódka bols
bar mleczny - stołówka, tanie, domowe jedzenie. najczesciej chodze na pierogi po pracy jak mi sie nic nie chce robić. czasem zurek albo kapusniak, barszcz z krokietem itp.

Gość nebelhexe;)
Bar mleczny-kojarzy ni się z domowym jedzeniem, głownie bezmięsnym.Dobre,pożywne obiady bardzo niskich cenach. W moim mieście są dwa.Jeden przy dworcu kolejowym co uważam,za dobry pomysł po ktoś może zjeść po podróży. Korzystałam jak nie miałam czasu pojechać do domu na obiad.Zazwyczaj udało mi się zjeść dobry obiad w cenie 4-5 pln

Gość rumianny Boluś
czesto mozna uslyszec glos z zaplecza: Zdzicha przynieś wiadro wody bo się mleczna zupa kończy

Gość wmorderaptor
Albo pyzy :) Pyzy znad Silnicy i kubek żuru :classic_cool: To rzadziej bo dalej. Bar mleczny to proste jedzenie. Ale nie prostackie! A ten wybór! Całe tabele potraw. A po pół porcji można zamawiać. Jak ja lubię kasze a tu jeszcze wybór jaka. U nas w mieście to jest ich masa. Społemowskie, kilka prywatnych sieci, konkurencja jak uj! To nie jest miejsce gdzie się na kolację idzie, to jest miejsce gdzie idzię się zjeść tanio i smacznie. Czas goni a jeść się chce.