Lady Fell 0 Napisano Marzec 26, 2012 Witam wszystkich :) U mnie dzisiaj już lepiej, chociaż nie-dobrze. Jeszcze sobie wieczorem zjem jabłuszko i tyle. Mam nadzieję, że dotrwam. Powodzenia! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lady Fell 0 Napisano Marzec 26, 2012 A wam jak idzie? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chloe. 1 Napisano Marzec 26, 2012 Cześć. Mogę się dołączyć? Skacze po tych topikach, aleee chyba jednak dieta 1000+ćwiczenia bedzie dla mnie najlepsza. 500-600kcal to za mało, chodze glodna i wściekła.. Jogobella light (90) Dwie kawy z mlekiem 2% (100) Zupa (204) Satino 0,9% (79,3) Dwa wafle ryżowe+ser (127) Cztery wafle ryżowe (148) Jabłko (100) =około 850kcal. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chloe. 1 Napisano Marzec 26, 2012 Ile można schudnąć na diecie 1000 kcal w 1,5 mca? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lady Fell 0 Napisano Marzec 27, 2012 Jasne, witaj:) Na tej diecie można schudnąć ok. 1 kg na tydzień, a jak dochodzą ćwiczenia to wiadomo, jeszcze więcej :) Mnie jakoś poniosło i przytyłam 0,5 kg... Ale od dzisiaj się w sobie zbieram i nie przekraczam już tysiaka. Dodatkowo będę ćwiczyć i myślę, że będzie ok. Powodzenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lady Fell 0 Napisano Marzec 27, 2012 U mnie dzisiaj na śniadanko chleb wasa z konfiturą wiśniową (250 kcal) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość almenia Napisano Marzec 27, 2012 a mozna jesc co sie chce byle 1000 uzbierac?czy sa jakies zasady?mozna jesc o roznych porach dnia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szprotka w oleju Napisano Marzec 27, 2012 Witam:-)Ja tez jestem na diecie 1000kcal i chetnie sie przylacze:-)Szukam wsparcia i smacznych,niskokalorycznych przepisow na sniadanka i obiadki,bo juz nuda u mnie wieje:-o A jak mi sie znudzi to i dieta sie skonczy...a tego wolalabym uniknac;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lady Fell 0 Napisano Marzec 27, 2012 Witam dziewczyny :) Znalazłam takie coś: Założenia: Dieta jest najbardziej znana i najbardziej polecana jako skuteczny sposób odchudzania. Na początku zanim na dobre zaczniesz stosować dietę najpierw przez tydzień zapisuj wszystko co zjadasz, każdy posiłek i przekąskę. W diecie tej zaleca się zmniejszenie ilości produktów zawierających tzw. "puste kalorie" i "bomb kalorycznych", czyli duże ilości tłuszczu, słodycze, tłuste mięsa, wędliny i sery (szczególnie żółte), piwo, alkohol. Wszystko krój na cienkie plasterki - stwarza to pozory obfitości. Wyłącz ostre przyprawy, pobudzają apetyt. Jedz na małych talerzykach, oszukasz wzrok. Po każdym kęsie odkładaj kanapkę na talerzyk. Sięgnij po nią gdy będziesz mieć puste usta. Wypij szklankę wody przed posiłkiem. Jedz powoli i dokładnie przeżuwaj. Nie zjadaj czegoś tylko dlatego, że mogłoby się zmarnować. Usuwaj skórkę z drobiu. Śmietanę zastępuj kefirem lub jogurtem. W przybliżeniu tak powinien wyglądać "rozpis" kaloryczny posiłków: I śniadanie - 250 kcal, II śniadanie - 100 kcal, Obiad - 350 kcal, Podwieczorek - 100 kcal, Kolacja - 200 kcal Przykład: I śniadanie - 250 kcal: Do wyboru 1. Bułeczkę pełnoziarnistą posmarować łyżeczką masła lub margaryny, obłożyć 2 cienkimi plasterkami gotowanej szynki oraz kilkoma plasterkami ogórka. 2. 3 dag płatków czekoladowych zalać połową opakowania jogurtu waniliowego, wkroić mandarynkę. 3. 10 dag twarożku wymieszać z łyżeczką śmietany, skropić sokiem z cytryny i posłodzić słodzikiem. Dodać pokrojone pół pomarańczy i pół jabłka oraz 10 dag malin. 4. Kromkę ciemnego tostu posmarować łyżeczką margaryny, obłożyć liściem sałaty, plasterkiem sera żółtego lub łyżeczką serka topionego. Zjeść z kiwi i marchewką lub pomidorem, papryką. 5. Kromkę chleba z pełnego przemiału posmarować łyżeczką masła i 5 dag twarożku, położyć pomidora na kanapkę. 6. Jajko roztrzepać z łyżką wody, dodać pół pęczka posiekanego koperku lub szczypiorku, doprawić solą i pieprzem. Usmażyć na łyżeczce masła. Zjeść z kromką chleba z pełnego przemiału. 7. Małą bułeczkę przekroić i posmarować łyżeczką masła oraz 2 łyżeczkami dżemu. II śniadanie i Podwieczorek - 100 kcal: Do wyboru 1. Kromka chleba z masłem i pomidorem. 2. Kromka chrupkiego chleba z 2 łyżeczkami twarożku i pomidorem. 3. Kromka pumpernikla z masłem i pół ogórka. 4. Filiżanka zupy pomidorowej z ryżem. 5. 100ml wywaru warzywnego z roztrzepanym jajkiem. 6. Marchewka z jabłkiem i sokiem cytrynowym. 7. 2 pomidory, 2 cebulki ze szczypiorkiem. 8. 6 cieniutkich plasterków polędwicy wieprzowej. 9. 4 cienkie plasterki mortadeli. 10. Plasterek szynki gotowanej. 11. 6 plasterków polędwicy drobiowej. 12. 10 dag serka homogenizowanego z 10 dag truskawek. 13. 10 dag sera chudego ze szczypiorkiem. 14. Szklanka maślanki z kromką chrupkiego pieczywa. 15. Mały banan. 16. Grejpfrut. 17. 2 brzoskwinie. 18. 2 jabłka. 19. 2 delicje. 20. 5 kostek czekolady. 21. 3 kulki lodów owocowych. Obiad - 350 kcal: Do wyboru 1. Pokroić w zapałkę 10 dag piersi z kurczaka, małą zieloną lub żółtą cukinię, marchewkę i por. Mięso obsmażyć na łyżce oleju, dodać warzywa i jeszcze 5 min. dusić. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą chińską. Posypać tymiankiem, zjeść z kromką chleba pełnoziarnistego lub dwoma małymi ziemniakami. 2. 10-15 dag piersi z kurczaka obsypać przyprawami (Prymat Kucharek, papryka, pieprz, itp.), usmażyć na łyżeczce oliwy. Ugotować 15-20 dag warzyw (kalafiora, brokuła, fasolki szparagowej, marchewki). Zjeść z 1 ziemniakiem. 3. 15 dag piersi indyka oraz 20 dag pieczarek opłukać i pokroić. Obsmażyć na łyżce oleju. Dodać 5 dag groszku oraz łyżkę chudej śmietany. Doprawić ziołami, solą i pieprzem. 4. 10 dag mielonego mięsa wyrobić z łyżką twarożku, solą i pieprzem. Uformować małe frykadelki. Oczyścić 2 strąki papryki, obrać cebulę. Warzywa drobno pokroić. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Frykadelki smażyć z warzywami. 5. Szklankę ugotowanego makaronu zmieszać z sałatką z pomidora, papryki, ogórka i 2 łyżkami twarożku. 6. Szklankę kaszy gryczanej zjeść z jajkiem sadzonym na łyżeczce oleju. Wypić do tego szklankę maślanki lub kefiru. 7. Jednego sporego ziemniaka ugotować w mundurku i pokroić. Mały kawałek czerwonej papryki pokroić w kostkę. Wymieszać 1 łyżkę octu winnego, 1 łyżeczkę oliwy, sól i pieprz. Marynatą polać warzywa. 100g fileta z morszczuka, dorsza, flądry, pstrąga lub soli usmażyć na maśle lub margarynie. Kolacja - 200 kcal: Do wyboru 1. Sałatka z 100g chudej wędliny, 1 cykorii, 1 ogórka kiszonego, 1 kwaśnego jabłka, 100ml jogurtu naturalnego. 2. Pierogi leniwe z chudego twarogu (150g). 3. 2 kromki pieczywa chrupkiego żytniego z masłem lub margaryną i białym serem oraz surówka z cykorii, rzodkiewek i pomidora. 4. Kromka ciemnego pieczywa z 50g chudej wędliny i sałatką z papryki, cebuli i pomidora. 5. Kromka pieczywa i sałatka z pora, ogórka kiszonego, 3 łyżek groszku konserwowego. 6. Sałatka owocowa z kiwi, grejpfruta, plastra ananasa 7. Sałatka z tuńczykiem (120g tuńczyka w sosie własnym, 2 łyżki kukurydzy, 2 łyżki ugotowanego ryżu, 2 liście kapusty pekińskiej) I niby powinno się jeść 5 razy dziennie itd ale ja po sobie zauważyłam, że można jeść praktycznie wszystko i o różnych porach, byleby zmieścić się w tysiaku. Chociaż odradzam objadania się przed spaniem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chloe. 1 Napisano Marzec 27, 2012 Już po śniadaniu... zjadłam: jogurt jogobella light (90) dwa wafle ryżowe z serem gouda FIT (162) dwie kawy z mlekiem 2% ((80) =332 kcal. I zaraz ide sobie zrobić coś na drugie, bo mineły juz prawie 3h od sniadania :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chloe. 1 Napisano Marzec 27, 2012 Od razu zapisze II śniadanie :P płatki owsiane z jogurtem (jogobella light :) ) 208 kcal Czyli razem: 540kcal Zostało mi jeszcze 460... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chloe. 1 Napisano Marzec 27, 2012 Dzisiaj pójde na jakieś zakupy i kupie troszke jedzenia na dietke :) I CHCIAŁABYM KUPIĆ JAKIEŚ MUSLI, TYLKO NIE WIEM KTÓRE, JEST ICH MNÓSTWO... Polecacie coś/ a może znacie jakiś fajny przepis na domowe musli? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mjshdg Napisano Marzec 27, 2012 a slodkie jecie czasem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lady Fell 0 Napisano Marzec 27, 2012 Ja lubię płatki nestle fitness. Są pełnoziarniste i mają różne smaki do wyboru :) Na obiad zjadłam 500(!!!) kcal. Objadłam się perfidnie KIEŁBASĄ. Nie wiem co mnie tak wzięło ... No ale teraz jestem najedzona i za jakieś 3 godzinki coś sobie zjem żeby dobić do tysiaka. Zostało mi tylko 250 kcal. Myślałam żeby zrobić sobie kisiel i ewentualnie wypić herbatę z cukrem. A słodycze to moja słabość i również je jem, ale w granicach kalorii :) A żeby zaspokoić smak na słodkie możecie sobie zrobić kanapkę z chlebkiem wasa i dżemem niskosłodzonym. Ja lubię również skittles'y :) Mam nadzieję, że wytrwam, bo u mnie najgorsze są wieczory, bo wtedy dopada mnie największy głód. Chciałabym nie jeść po 18:00 ale mi to nie wychodzi... A wy o której jecie ostatni posiłek? Pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mjshdg Napisano Marzec 27, 2012 bo ktos tu pisal zeby nie jesc slodyczy bo nie schudnie sie z tluszczu nawet w ramach kalorii Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mjshdg Napisano Marzec 27, 2012 w 10 punkcie pisze ze 1 plasterek szynki gotowanej - pzreciez on nie ma 100 kcal Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lady Fell 0 Napisano Marzec 27, 2012 To jest niezdrowo jeść same słodycze na tej diecie, bo lepiej w ramach kalorii dostarczyć organizmowi składników odżywczych, ale jak się je słodycze w ramach kalorii to też się chudnie, tylko ważne żeby nie jeść SAMYCH słodyczy, bo to naprawdę niezdrowe. Nie jestem żadnym dietetykiem, po prostu wiem to z własnego doświadczenia. A z tamtą szynką to chyba zależy od wielkości tego plasterka, po prostu żeby zjeść tej szynki tyle, żeby było 100 kcal :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Teufelin29 0 Napisano Marzec 27, 2012 Wydaj mi sie ze sa slodycze i slodycze. Ja nie jem ich wcale-dzis kupilam lody bananowe. Moze gdy masz zachcianki zamiast pol czekolady albo chipsow zjesc np 1 , 2 tabkiczki 2 kawalki lub nr lody wone dla smaku. Ja PIJE $ DRINKA-JAK NAJBARDZIEJ DLA DIETKI EHHEH* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AGA0707 Napisano Marzec 27, 2012 można jeść słodycze, tylko nie można przekroczyć 1000 kcl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szprotka w oleju Napisano Marzec 27, 2012 Moje dzisiejsze sniadanko: -Trzy kromki chlebka chrupkiego(18kcal kromka),trzy plasterki gotowanej szynki z piersi kurczaka,herbatka czerwona po i kawka z mlekiem 1,5% Na obiadek: -Zupka szczawiowa 250ml,kawka z mlekiem 1,5% W miedzy czasie gotowane,male skrzydelko z kurczaka(z synkiem na pol,bo sie przyssal:-P ) i jeden krazek ryzowy A na kolacyjke o 18-stej zjem 40dag gotowanego kalafiorka:-) Objedzona jestem maks:-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chloe. 1 Napisano Marzec 27, 2012 Już po kolacji, wiec napisze co zjadłam jeszcze :) wafel ryżowy z serem (89) jogobella light (90) jabłko (ok 100) serek owocowy menu b (110) wafel ryżowy paprykowy (50) kawa zbożowa z mlekiem 0,5% (20) =459+śniadanie+II śniadanie.. czyli dziś zjadłam w sumie: 999 KCAL/1000KCAL. DZIEN ZALICZONY! :) Jeszcze poćwiczę 30 minut na orbiterku (-300 KCAL) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lady Fell 0 Napisano Marzec 27, 2012 Dzisiejszy dzień był ciężki... Ale go przeżyłam i zamknęłam w 1000 kcal :) Mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej. Powodzenia dziewczyny! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szprotka w oleju Napisano Marzec 28, 2012 Czesc dziewczyny:)Jak tam samopoczucie w kolejnym dniu dietki?mnie ssie od kiedy oczy otworzylam:-P Zaraz zjem jakies sniadanko,zaraz po czerwona herbatka:-) Na obiadek piers z kurczaka,pieczona,z papryka w srodku,mniam;) A do tego jakas niskokaloryczna suroweczka...macie jakis pomysl na takowa?co tam u Was dzisiaj na obiadek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chloe. 1 Napisano Marzec 28, 2012 Cześć :) Dzisiaj 3 dzień diety. Ostatnio nie wytrzymuje na diecie nawet tygodnia, takze kiepsko ze mną i moją silną wolą. Ale tym razem nie poddam się. Wybrałam diete 1000 kcal+ćwiczenia i tego sie trzymam :) Śniadanie za mną :) : -granola orzechowa satne 50g (249,5kcal) z mlekiem 0,5% (40kcal) -kawa z mlekiem 0,5% (20) =309,5kcal Wczoraj niestety nie ćwiczyłam na orbiterku ale dzisiaj to nadrobie. :) I dzisiaj również zaczynam A6W :) Na 500-600 kcal nie dałam rady wykonywac cwiczen, jakichkolwiek, ale na 1000 czemu nie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szprotka w oleju Napisano Marzec 28, 2012 Wsparcie potrzebne od zaraz!:-( To dopiero trzeci dzien diety,a ja juz mam za soba kryzys:-( Obzarlam sie zelkami(no po prostu nie wytrzymalam,tak je uwielbiam!),o tej godzinie mam juz 1000kcal za soba a moze nawet wiecej:-( POMOCY:'( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szprotka w oleju Napisano Marzec 28, 2012 :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szprotka w oleju Napisano Marzec 28, 2012 Up Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szprotka w oleju Napisano Marzec 28, 2012 Up Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lady Fell 0 Napisano Marzec 28, 2012 Szprotka uspokój się. Ja też tak miałam pewnego wieczora, że się obchałam płatkami i żałowałam. Teraz najważniejsze żebyś się nie poddała. Zbieraj siły na jutro i zacznij od początku. Może trochę poćwicz. Wpadki się zdarzają, ale nie trać motywacji, wierzę w Ciebie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szprotka w oleju Napisano Marzec 28, 2012 Dziekuje,od razu mi lzej na duszy.Cos cichutko na tym naszym topiku:-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach