Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość internet

Jak miec internet w całym domu

Polecane posty

Gość internet

Mam internet w domu z kabla,chcę korzystać z netu nie tylko w jednym pokoju ale w całym domu i bez kabli. Co trzeba zrobić? Co trzeba kupić, aby w całym domu był internet i naturalnie nikt z sąsiadów nie podpinał się pod ich łącze. Dodam że mam router z którego kabel podłączony do komputera.

Gość fhrjuki
router z wifi.

Gość internet
Koleżanka mówiła ze musze koupic cos takiego jak point cos tam i podłączyc do tutera nie wiem za bardzi o co chodzi

Gość internet
rutera* szybko pisze

ja mam internet radiowy, komputer stacjonarny jest w innym pokoju, ruter w innym pokoju,2laptopy mają wifi i przez to mam internet w każdym miejscu w domu, nawet na zewnątrz tylko musi byc otwarte okno

Gość internet
Aha rozumiem

Gość ja mam modem
a do niego podpięty router wifi i mam net w całym domu, czy na zewnątrz to nie wiem, nie wychodzę z laptopem przed blok

Gość palmerski
Normalnie. Kupujesz router, ustawiasz wszystko i korzystacie bezprzewodowo. A jaki router? Netgear, na spokojnie coś znajdziesz do 100 zł, powinien robić różnicę. No chyba że macie duży dom, wiele urządzeń, to wtedy możesz zainwestować w wyższe parametry, ale z reguły pod domowe potrzeby wystarczą podstawowe.

Gość gość
Jeden z mocniejszych modeli routerów i powinno być w porządku. Netgear R6400 to dobry przykład. A sprzęt każdy przecież dopasowuje pod siebie. Czy wam pasuje, to już sami oceńcie, ale to już taki router, który na spokojnie wystarczy nawet pod kilkanaście osób, pod wiele urządzeń. Ogólnie - podstawą jest solidny router.