Gość jasiaaa0912 Napisano Marzec 25, 2012 witam. dwa dni temu po południu uderzyłam się dość mocno w tył głowy o mur domu. nie pamiętam dokładnie jak to było, bo jak to stwierdził mój kuzyn, który jest lekarzem - było to wstrząśnienie mózgu i mam amnezję wsteczną. miałam wszystkie typowe objawy wstrząśnienia. kuzyn powiedział, że mam się nie przemęczać, bo przez parę dni mogę czuć się osłabiona. rzeczywiście wczoraj tak było. nie miałam siły i głowa oraz nudności wciąż dokuczały. dziś już czuję się lepiej. ale Marcin-ten mój kuzyn wspominał jedynie o bólu kręgosłupa w odcinku szyjnym. ja zaś w dzień incydentu po położeniu się do łóżka nie mogłam wytrzymać z bólu kręgosłupa, ale od odcinka lędźwiowego w dół. nie mam teraz jak się z nim skontaktować, bo jest w pracy. do lekarza nie mam jak iść, bo jest weekend. zresztą nie wiem czy są jakiekolwiek podstawy do tego, by do owego lekarza iść. dlatego proszę o odpowiedź - czy ból kręgosłupa od odcinka lędźwiowego w dół jest skutkiem wstrząśnienia mózgu? szukałam w internecie odpowiedzi, ale wszędzie jest o bólu odcinka szyjnego. z góry dziękuję za pomoc :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach