Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awoookadoo

cesarka czy poród naturalny

Polecane posty

Gość awoookadoo

hej dziewczyny:) chciałabym się poradzić szczególnie mam, które urodziły duże dzieci. Mianowicie za kilka dni mam wyznaczoną cesarkę ponieważ mój maluszek już waży pond 4 kg i jego główka w ogóle jeszcze nie zeszła do kanału bo lekarz przypuszcza, że jest za duża. Ja przez całą ciążę chciałam urodzić naturalnie,, zgodzilam się na cesarkę jednak ciągle się zastanawiam... z drugiej strony boję się komplikacji w porodzie naturalnym... co wy byście zrobiły?? pozdrawiam

Gość manka29
ja miałam cc i przeszłam ja bardzo dobrze. Jeśli kiedykolwiek miałabym jeszcze miec dziecko, to wybralabym tylko cc.

Gość Carabella
Miałam 3 cc bez żadnych horrorów.

Gość Miraculum5
Ja miałam cc 4 miesiące temu. Wskazaniem była duża masa dziecka, wyliczona na 4600. Mała miała też dużą głowę na usg. Lekarze zabronili mi rodzić sn, mimo że mam szerszą miednicę niż 'standard' :) I cieszę się, bo szkoda próbować. Raz, omęczysz dziecko, dwa narażasz się na ewentualne komplikacje typu niedotlenienie, silne zniekształcenie itp itd. Nie ma co ryzykować. Poród sn trwa zazwyczaj dłużej w przypadku dużego dziecka, więc dodatkowo i Ty przeżywasz katusze. Fakt, że po cc dochodzisz dużo dłużej do siebie, ale masz zdrowe, spokojne, niewymęczone dziecko :) Aaa, i dzidziuś ma śliczną okrąglutką główkę :d Na noworodkach śmiałyśmy się z innymi mamami, że po sn zawsze ta głowka jest jednak jajowata :)