Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktostamtamktos657

Józefina-skrzywdzę dziecko ?

Polecane posty

Gość gość
Rzeczywiście Józefina brzmi dostojnie, ale ludzie są złośliwymi stworzeniami i mogą z premedytacją chwytać się zdrobnień Ziuta np., ale to jest przyczyna ludzi którzy nie lubią jedni drugich i lubią wbijać szpilę. Np. gdyby ktoś tu napisał że da córce imię Edyta to nieszkodliwe imię można tak samo spieprzyć zdrobnieniem Edzia. Każdy kto go użyje będzie wiedział że brzmi to paskudnie i właśnie o to będzie temu komuś chodziło. No ale na nienawiść międzyludzką ciężko o jakąś receptę nie wymagającą wysiłku.

Gość gość
22:39 Powiem ci że jednak dość często mi się podoba kiedy ludzie dookoła zaczynają nadawać odważniejsze imiona swoim dzieciom np. z mojego otoczenia Ziemowit, Rita czy coś w tym stylu. Nie tylko wprowadza to odmianę pomiędzy Julki i Emilki ale też zacheca innych ludzi do tego aby mieli większą odwagę być sobą razem ze swoimi upodobaniami. Oczywiście mój pogląd nie dotyczy imion amerykańskich czy mocno egzotycznych w warunkach polskich bo to to nie wiem czy kiedykolwiek zostanie rozumiane, ale taka Walentyna mi też kiedyś przyszła do głowy myśl że to imię ma swój urok i aż dziwne że nikt go jeszcze nie przywrócił do polskich przedszkoli, ale ja akurat nie dałabym tak na imię dziecku bo mam kilka innych swoich upatrzonych typów dużo bardziej się podobających, natomiast inna rzecz utrudniająca wybór imienia że jeszcze niestety druga osoba powinna wyrażać zgodę na wybór imienia - ojciec dziecka. Mi się na przykład podoba imię Celina ale wiem że mąż nigdy w życiu się na to nie zgodzi.

Gość gość
Ja mam córkę Józefinę i mogę że wielu osobom podoba się to imię, sporo jest neutralnie nastawionych ale zdarzają się też ludzie negatywnie nastawiwni.Gdybym miała się przejmować ludźmi to niewiele bym zrobiła w życiu. A czy córka będzie z tego powodu szczęśliwa to się okaże. Jak będzie niefajnym człowiekiem to z pewnością imię nic tu nie pogorszy.

Gość Piłsudczyk
Imię Józefina pochodzi z arystokrackich kręgów, którym polskim pospolitym rodzinom jak ich imionom do nich daleko. Śmiało możesz nazwać tak swoją córkę! Na pewno wyłoni się z tłumu szarych społeczeństwa i osiągnie w życiu więcej niż inni. Poczytaj o znaczeniach oraz charakterze imienia. To imię ma niezwykłą moc i niesie za sobą duże znaczenie.

Gość gość
Co za chore, zaściankowe myślenie . Ja mam na imię Józefina nikt nigdy nie śmiał się z mojego imienia i nie miałam z tego tytułu żadnych negatywnych doświadczeń a jedynie pozytywne. większość osób z którymi się spotykam zachwyca się moim imieniem mówią Jakie oryginalne jakie staropolskie z jakimi świetnymi tradycjami. poza tym pięknie brzmi i rzeczywiście jestem jedyna w całej szkole nie da się mnie zapomnieć i długo się o mnie pamięta. Aktualnie mam 13 lat.