Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzena

refluks ?

Polecane posty

Gość Dzena

witam! Mam podobny problem opisywany przez wiele osob. Tzn, nie wiem czy to refluks. Mam 20 lat, i oststnio nasilily sie dziwne objawy : niesmak w ustach, nieświezy oddech, odbija mi się czesto, jest mi niedobrze, i czuję taką gule w gardle. nasilily mi sie bole głowy, czesto nie do wytrzymania. Najbardziej nie cierpie tego, ze nawet jak umyje porzadnie zeby pare razy, łacznie z jezykiem i podniebieniem i policzkami, to i tak nawraca mi po paru miutach, czuuje dyskomfort bo wiecznie musze rzuć gumę. Ten problem miałam już od gimnazjum. Co mogłabym zrobić? Uwazacie, ze to refluks? moze jakąś diete? Prosze o odpowiedź :(

Gość Więzniarka w Irl :(
Zmiana diety !!!Nic innego ci nie pomoże. Po za tym zbadaj się pod kątem pasożytów bo Twoje objawy również na to wskazują.

Gość Dzena
:( a co powinnam jesc, a czego nie ? i leczylam się z pazsożytow, mialalm w wakacje glistnice, ale jest już rzekomo wyleczona...

No właśnie rzekomo. badałaś się po zakończeniu leczenia czy problem już zniknął ?

Gość Dzena
po odrobaczaniu nie sprawdzalalm obecnosci pasożytow...

Odstawić nabiał, mięso jak musisz to tylko białe z indyka czy tam kurczaka, szynki, parówki pasztety też odstawić, mięso zjadać z dużymi ilościami surówki, białe pieczywo a co za tym idzie białą mąkę ograniczyć do minimum, noo i cukier też trzeba wyeliminować. Nie pić napoi gazowanych, słodzonych. Pić dużo wody, zajadać warzywka i owoce, nie przejadać się. Zrobić sobie głodówkę oczyszczającą chociaż 1 dzień. Jedz dużo łogórów kiszonych, kapusta kiszona , pij soki z machrewki i innych warzyw, ale nie typu kubuś. Wprowadź do dietki jogurty naturalne i czosnek. Podejrzewam że nie wyleczyłaś się z tej glisty bo to nie jest taka prosta sprawa :/ leczyłaś się sama czy cała rodzinka ? Kup sobie para farm płyn na robaki i niech najlepiej piją wszyscy w domu. Poczytaj sobie tutaj, znajdziesz wiele cennych informacji. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5151525&start=60

Przepraszam że tak troszkę bez ładu i składu napisałam.

Wyciąg z czarnego orzecha też jest bardzo dobry na robala. W aptece można kupić taką malutką naleweczkę, bardzo wydajną czarny orzech z piołunem i goździkiem. Polecam też z rana zrobić ten test na candide. Rano na czczo plujesz do szklanki z wodą, reszte znajdziesz w linku. http://www.zaczekac-na-dusze.pl/kuracje-pasozyty-grzybice/grzybice-czy-mam-grzybice-candida.html

Gość hdgswhyeggevf
dokładnie zmiana dietki się kłania w pas, ale ja bym poleciła głodówkę na 2 tygodnie.

Gość pestka28
ja polecam więcej probiotyków w diecie, Lactoral do rozpuszczania w wodzie - wpływa na pracę jelit, jak masz problemy tego typu od dawna to idź do lekarza, bo środki bez recepty mogą okazać się niewystarczające