Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilenauczycielzarabia

Ile zarabia nauczyciel??

Polecane posty

Gość ilenauczycielzarabia

Ale tak naprawdę bo juz slyszalam rozmaite wersje, moze jest tu jakis nauczyciel?

Gość W szkole podstawowej
do której chodzi moje dziecko większość nauczycieli przyjeżdża mercedesami. Ale ile zarabiają to nie wiem.

Gość ach te remontyyyyy
http://www.bibliotekako.pl/news.aid,1011,Nowelizacja_rozporzadzenia_o_minimalnych_kwotach_wynagrodzenia_nauczycieli.html Do tego dodatek stażówy od 3% do 20% wynagrodzenia zasadniczego dodatek motywacyjny 2% do 15% wynagrodzenia zasadniczego dodatek wiejski dodatek mieszkaniowy dodatek za nadgodziny reszta sama policz

Gość na caly etat
2.000zl - moja kolezanka tyle zarabia w gimnazjum- studia skonczyla rok temu.

Gość vn jklxfn vlksn lk
Dużo. Dla zwykłego śmiertelnika płaca minimalna wynosi 1500 zł brutto gdy dla nauczyciela stażysty (najniższy stopień zawodowy) 2182 zł brutto i w chuj dodatków. Od września mają kolejną podwyżkę o 7%.

Gość vn jklxfn vlksn lk
Dużo. Dla zwykłego śmiertelnika płaca minimalna wynosi 1500 zł brutto gdy dla nauczyciela stażysty (najniższy stopień zawodowy) 2182 zł brutto i w chuj dodatków. Od września mają kolejną podwyżkę o 7%.

Gość na caly etat
moja kolezanka ma Tytuł zawodowy magistra z przygotowaniem pedagogicznym i z tego co pamietam to ma 2000 na reke. wiec chyba nie tak zle? zwlaszcza ze pracuje w malym miasteczku

Wiem ze nauczyciele (jedyna grupa spoleczna ktorej nienawidzę) zarabiaja w max duzo kasy, choc wiekszosc z nich gowno co robi. Moja nauczycielka od religi zarabia ponad 2tysi, przyjezdza na lekcje, rozmawia o poczkach, gruba kurwa i ma jeszcze 2 miesiace wolnego, gruba kiedra :D

Gość nofaktycznie
2000 złotych zawrotna suma :D:D

Gość Hehehihi
2000 w max kasy.. Buhahaha!

Gość plasnw
kiedra?moja od reli tez tak nazywalismy i tez była gruba :P a skad jestes?

Gość Wydaje mi się, że
zarabiają za mało.

Gość nofaktycznie
Żał ci dupe sciska? uczyla sie 5 lat na magistra to teraz siedzi :classic_cool:

Gość plasnw
tez juz nie chodze do szkoły..pytałam bo może chodziliśmy do tej samej szkoły :P

Gość xxxyy___
nauczyciel stażysta obecnie 1580 zł netto , przy pełnym etacie 18 godzin + 1 lub 2 godziny tzw. karciane. Jak już uda się zrobic kontraktowego (wyższy stopień awansu zawodowego) to jakieś 100 zł więcej, mianowany też jakieś 100 zł więcej od kontraktowego, dyplomowany ok. 2000zł jestem nauczycielem i zasadniczo nie mam co jeść, poważnie, płacę za wynajem mieszkania 1200 z mediami i zostaje mi po opłaceniu przedszkola 180 zł :( nie wiem skąd te mercedesy :P

Gość xxxyy___
dwa miesiące wolnego??? przepraszam a inni ludzie nie mają urlopów?? 6 tygodni urlopu przysługuje nauczycielowi zreszta proponuje wejśc do 30-osobowej klasy gimnazjalistów i posiedzieć tam 45 - minut, normalnie po 6 -godzinach trzeba wstąpić do żabki po czteropak....wierzcie mi

Gość plasnw
bardzo mało prawdopodobne bo jestem z małego miasteczka :P ale mniejsza z tym koniec tematu ;)

Gość AnderaPamelson
U mnie w miescie w gimnazjum sa klasy po 18-20 osób wiec nie mam mozliwosci zeby wejsc do klasy 30 osobowej

Gość Ciekawska Pytalska
Praca nauczyciela to jedna z najbardziej niewdzięcznych profesji...najgorzej moim zdaniem mają nauczyciele uczący w gimnazjum - najgorsza grupa wiekowa, pełna praw, roszczeń, głupkowatego humoru. Klasy nie powinny być tak liczne, bo to wpływa na poziom nauczania, dodatkowo jeden uczeń nakręca drugiego-wystarczy jeden "inteligent" by cały temat pracy diabli wzięli...

Gość wieszaciepsy
tak na to gimnazjum gadacie a ja wlasnie gimnazjum najlepiej wspominam, na lekcjach czasem bylo glosno ale zazwyczaj byl spokoj, jak nauczyciel omawial temat to siedzielismy cicho, glupi humor tez byl ale w "zdrowych" dawkach a jak poszlam do liceum to znienawidzilam szkole :O klasy wypchane po brzegi, w dupie mieli przepelnienie, ponad 30 osob, nic nie szlo sie nauczyc, jeden krzyk, jazgot, nauczyciel nie mogl zapanowac nad klasa, jak zboczone zarty, podteksty ciagle :O okropnie.

Gość joannakrOpaKUPA
2.50zl na godzine

Gość vengee
aż tyle nie zarabiają może na wsi z dodatkami w dodatku niż demograficzny i niewielu ma cały etat