Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jkaska

podrozowanie na poczatku ciazy/problem z mezem

Polecane posty

Gość Jkaska

jestem w 6 tygodniu i sie zastanawiam czy podroz do Polski z Londynu na swieta moze byc niebezpieczna dla dzidziusia? Maz sie uparl na wyjazd na swieta, gdyz wlasnie urodzil mu sie bratanek i cala rodzina go namawia na przyjazd. Ja nie chce jechac bo boje sie jazdy na tym etapie ciazy, maz sie uparl, mamuska mu mowi, ze ma przyjechac synka brata zobaczyc, ze to taka wazna chwila (...). Maz mnie wkurza, martwie sie o ciaze i nie wiem co robic, gdyby zyli moi rodzice najchetniej do nich bym wlasnie uciekla...

Gość ---------))))))))))
Nie przesadzasz trochę? Zamierzasz całą ciążę się nigdzie nie ruszać...?

Gość A masz powody do zmartwień
Ja jechałam 2 razy tam i spowrotem w ciągu trzech dni do Czech z Polski. Droga niby krótsza, ale w ciągu 3 dni zrobiona 4 razy (musiałam, wyjazd służbowy). Byłam wtedy w 6 tygodniu i nic się nie działo złego. Jeśli nie ma plamień, zagrożenia, to nic się nie powinno dziać.

Gość gvghvkjgbv
ja bym nie leciała i basta:)

Gość Jkaska
Nie, nie mam ciazy zagrozonej obecnym stanem ale jest zagrozona poprzednimi 3 poronieniami. Do tego mamy synka 4 letniego, ktorym tez trzeba sie zajac w czasie jazdy. A jazda z Londynu to minimum 17 godzin a nie chcemy lecic samolotem bo planujemy zakupy w Polsce i zabrac spowrotem troche rzeczy.

Gość mnjhbgucdstf
nie przesadzasz trochę? podróże raczej są niebezpieczne pod koniec ciąży. poza tym, skoro nie chcesz nie jedz, ale to bez sensu. cala ciaze tak bedziesz? biedny ten twoj maz

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Ja bym nie leciała. W pierwszym trymestrze nie wolno latac, ani chodzic po górach. Zapytaj lekarza.

Gość Jkaska
zadzwonie i zapytam poloznej, chociaz na ostatniej wizycie nawet nie pozwolila mi dzwigac wiecej jak 1 kg

szczerze to w takim przypadku nie jechałabym. to jednak bardzo meczace jest. juz pomijajac niebezpieczenstwo poronienia, ale nie wiesz jak bedziesz sie czula, mozesz wymiotowac cala dobe, moze dopasc cie sennosc, albo jakis inny ból, a jedziecie z dzieckiem, ktorym tez trzeba sie zajac... i zeby nie bylo sama w ciazy jezdzilam duzo i dlugie trasy (10-17 godzin) z 3 latkiem, ale nie na poczatku, kiedy zle sie czulam.

a co mówi położna lub lekarz??? Mój przez pierwsze 3 miesiące też zabronił mi dalekiej jazdy a ciąży nie miałam zagrożonej, teraz jak najbardziej poleca urlop.

Gość PreMediCare
Drogie Panie, ciąża to nie choroba głosi powszechnie znana mądrość. Jednak w tym szczególnym czasie kobiety otoczone są przez bliskich wyjątkową troską. O ile przestrogi mówiące o tym, by w trakcie ciąży nie farbować włosów czy nie nosić wisiorków nie mają medycznego uzasadnienia i tylko stresują przyszłe mamy, to istnieją pewne zasady, o których warto pamiętać szczególnie latem, gdy planujemy podróże lub wycieczki za miasto. Dlatego, jeśli przyszła mama wybiera się na wycieczkę, powinna pamiętać, aby skonsultować to ze swoim lekarzem ginekologiem. Najbezpieczniejszy okres na wyjazd dla kobiet w ciąży to drugi trymestr, gdyż przyszła mama czuje się już wtedy dobrze, a płód jest na tyle rozwinięty, że ryzyko poronienia lub przedwczesnego porodu jest niewielkie. Natomiast w trzecim trymestrze pojawia się ryzyko nadciśnienia czy fałszywego przedwczesnego porodu, dlatego ciężarne nie powinny wtedy latać samolotem. Absolutnie zakazane są także podróże w trakcie ostatnich czterech tygodni, chyba, że to naprawdę niezbędne. Zespół Centrum Badań Prenatalnych PreMediCare

Gość spróbujmy logicznie
" gdyby zyli moi rodzice najchetniej do nich bym wlasnie uciekla..." jak to rozumieć w kontekście całego tematu?:D

Gość Krawatka87
Ale na Boże Narodzenie? Przecież w 8 miesiącu nawet Cię nie wpuszczą na pokład. Od 7 miesiąca nie wpuszczają. Jeśli planujesz samochodem, to współczuję i szykuj się na przed wczesny poród gdzieś w trasie. bardzo nie odpowiedzialny mąż!!!! Niech leci sam a nie targa kobietę w Ciąży w te i wewte przez swoje zachcianki!!

Gość kamcia1507
Krawatka87- a spojrzałaś na datę wpisu autorki tematu?

to jest post z marca więc raczej chodzi o Wielkanoc;)