Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co na zgaggggggee

czy są domowe sposoby na zgage ?

Polecane posty

Gość co na zgaggggggee

mam zawsze rano gdy napije sie herbaty lub kawy ,zwyklej lub zbozowej np teraz :O

Gość patio32
migdaly

Gość zimne mleko, migdały,
unikaj soków typu kubuś czy z kartonu :o

Gość co na zgaggggggee
po mleku mnie mdli ,mam wzdęcia i mam ochote puscic pawia :O dajcie inny sposob :O

Gość gfjgjhgjfjj
po Kubusiu tez mam ZAWSZE zgage, nie wiem dlaczego. moze to nie jest domowy sposob ale mi zawsze pomaga zwykle wapno musujące , kosztuje pare groszy i zawsze dziala.

Gość patio32
a najlepiej to kup sobie jakis polprazol albo inny srodek z omeprazolem i bedzie po zgadze jest tego w aptekach od groma

Gość soda oczyszczona i już
Rozpuść sobie trochę sody w wodzie - jakieś pół łyżeczki, a wody daj tyle, żeby się rozpuściło i żebyś to jednym łykiem wypiła. Jak masz zgagę po tych napojach, to ich nie pij. Proste :) Powodzenia :)

Gość patio32
herbata miętowa-w zyciu!! nie ma nic gorszego na zgagae, tylko zaostrza i nasila objawy!!!

Gość trzeba obalic plafforme
masz chora wątrobę za duzo hemi jesz i słodyczy polecam marchem jesc i oczysci wantrobe jak nie wierzysz to kup tabletki przeci niestrawnosc firmy labofarm ci wyleczy zgage

Gość GLAXO smith KLAJN...
trzeba obalic -- a Tobie polecam zajrzeć do słownika tłuku :O hemia ??? wantroba ? co to za składnia zdania ? ''kup tabletki przeci niestrawnosc firmy labofarm ci wyleczy zgage''' DEBIL :O pracuje z Koreanką ,która lepiej zna język polski niż Ty, tragedia :O

Gość pestka28
mi pomaga lactoral rozpuszczony w wodzie, probiotyki dobrze robią na żołądek i jelita, unikam też kawy i ostrego jedzenia

Gość we-can
z domowych sposobów, jakie są mi znane na zgagę na pewno jest wypicie mleka, czy jego przetworów jak ktoś nie lubi mleka, bądź zjedzenie migdałów, ale myślę, że takie domowe sposoby są skuteczne, jeśli problem zgagi pojawia się sporadycznie, jeśli jednak zdarza nam się to często warto się wybrać do specjalisty, albo zaopatrzyć się w takie środki http://drlucas.com.pl/pl/p/Novipaye/74 które pomogą w dolegliwościach, ale będą także naturalne i bezpieczne dla naszego organizmu.

Gość Przestańcie radzić jej mleko
bo w to babcie wierzyły, ale juz od dawna wiadomo, że to bzdura. Mleko na krótko neutralizuje działanie kwasu, ale wzmaga jego produkcję, więc po chwili objawy się nasilą:O Ktoś juz wcześniej podał metode z sodą oczyszczoną. Możesz tez pomóc sobie siemieniem lnianym lub herbatą lipową, żadną tam miętą

Gość conqueror
Mleko to działa doraźne, tylko na chwilę, więc nie ma co tego polecać jako skuteczny środek. Moim zdaniem lepiej kupić jakiś naturalny preparat, nie żadne leki, które obciążają wątrobę i niszczą florę bakteryjną. Można tutaj polecić http://drlucas.com.pl/pl/p/Novipaye/74 mus z owoców papai. Zawarte w owocu enzymy pomagają uregulować poziom kwasów oraz perystaltykę jelit.

Gość Ależ nie wolno
Mleko tak,mleko tak,tylko ze skawaszone,wszelkie inne kiszonki,jak kiszone ogórki,czy kiszona kapusta,soda oczyszczona,jak najbardziej tez

kup tabletki przeci niestrawnosc firmy labofarm ci wyleczy zgage moze i tłuk ale te tabletki sa skuteczne mnie pomagaja

zawieraja ostropest jest durzo o ostropescie nawet na alegro jest sprzedawany

Gość sdfbd
czego to ja nie piłem na zgage ... jedynie pomógł mi malox taki w saszetkach . albo odrazu w butelce kupic.

Gość No włąsnie czego Ty
sdfbd,nie piłas na zgage,ale pewnie wszystko z apteki ,chemiczne,wiec nie dziwie sie ze nie pomogło

nie pij rano kawy, a już tym bardziej na czczo, widocznie twój żołądek tego nie lubi, możesz włączyć probiotyki do diety, kupić lactoral, bo poprawia pracę jelit i odbudowuje ich mikroflorę

Gość woda ZUBER
.

Gość kknniijka
pij lactoral rozpuszczony w wodzie, probiotyki mogą pomóc na zgagę, wyeliminuj pokarmy po których masz zgagę

Gość Adriena
Ja tam nie kombinuję z żadnymi domowymi sposobami na zgagę. To strasznie męcząca i upierdliwa przypadłość. Zawsze zwalczam ją zażywając Manti http://www.manti.pl/jak-odroznic.html Wygodniejsze i jakieś takie fajniejsze są dla mnie gumy do żucia. Kiedyś bywały tylko tabletki albo mleczka na zgagę. Pamiętam jak mama piła takie mleczko z butelki. Zgaga to odwieczny problem. Mój dziadek też miał.