Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martka 1987

Znajoma ma 170cm, 56 kg i się odchudza! Co o tym sądzicie?

Polecane posty

wwrrr, tak pewnie czuje się zdrowo. nie marznie zimą itp. czy czuje się atrakcyjna? większość nie czułaby się komfortowo z takim ciałem, inaczej nie zakładane byłby kolejne tematy dotyczące wagi/odchudzania. ramota podała odpowiednią regułę dotyczącą wzrostu i wagi kobiety przy założeniu że kobieta jest aktywna.

Gość wwrrr
Roman, nie ma jednej reguly dla wszystkich. O ile u mnie sie ta regula sprawdza, to juz wyzej wymieniona kolezanka tez mialaby porzadna izolacje gdyby wazyla o 110 mniej niz ma wzrostu. A i chyba nie powiesz, ze kobieta 155 cm wzrostu, 50 kg wagi powinna sie odchudzac? Wracajac do Twojej przykladowej kobiety - tak, nie zmarznie i pewnie i w bikini nie bedzie z duma paradowac, ale to kwestia wspolczesnych kanonow a nie zdrowia. BMI podaje zdrowy przedzial wagi, a nie 'piekny'. Ja przy swoim najnizszym zdrowym bmi podobalabym sie tylko wielbicielom wielkich kosciotropow subtelnie obleczonych skora.

Gość ramota
wrr, dokładnie tak. Wiadomo plus minus 3 kilo. Z tym bmi się nie sprawdza. Przy moim wzroście normą jest waga od 48 do 62 kg. Jak kiedyś ważyłam 60 kg to byłam gruba i nikt mi nie w mówi, że ta waga była normalna.

znałem dziewczynę która przy wzroście 165 ważyła 48kg, ona sama narzekała na swoją wagę, ale nie chciała przytyć:classic_cool: podobała mi się. niektórzy stawiają atrakcyjność nad zdrowie. ja sam czułbym się źle i wcale nie zdrowo mając bmi na poziomie 24,9 a niby jest normalne.

Gość ramota
Masz 100 % racji Roman.

Gość weeeeeeeeee
CzystyRoman ja sam czułbym się źle i wcale nie zdrowo mając bmi na poziomie 24,9 a niby jest normalne. Przyznaj się, że nie chce Ci się przypakować :P.

wrrr oczywiście że kobieta 155 cm 50 kg nie musi się odchudzać, mając przecież BMI 20.8 Ja mam podobne BMi, 20.9 :) (176 cm, 65 kilo) i uważam, że jest idealnie. Osoby takie jak Ty czy ja, czyli mające BMI ok 21 bardzo fajnie wyglądają, zdrowo i kobieco :)

Gość gościna0123

Ja mam 170 cm, ważę 56 i wyglądam jak kościotrup 😕 Taka budowa. Ludzie dają mi 50 kg...