Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anoolka23

Jak odciać się od rodziców

Polecane posty

Mam 27 lat i nie potrafię odciać pępowiny od rodziców. Moja mama ma 65 lat a tata ma 56 lat. Jestem do nich bardzo przywiązana :( Niestety kilka lat temu postanowiłam żyć na własną rękę i wyprowadziłam się z mojego rodzinnego miasta do Warszawy. Tu nie jestem zbyt szczęśliwa. Nie lubię tego miasta. Jednak poznałam tu narzeczonego i za 3 miesiace mamy się pobrać. Właśnie teraz moim sercem zaczęły targać dylematy. Czy powinnam wyjść za mąż i zostać w warszawie czy lepiej wrócić do domu, do rodziców. Dodam, że życie z narzeczonym już trochę jest zaplanowane, ale jeszcze na takim etapie, że mogę się wycofać z wszystkiego. Bardzo Was proszę podpowiedzcie mi coś, bo nie wiem co mam robić. Nie czuję się szczęśliwa. Chciałabym wrócić do domu rodzinnego. Tam mam swoje własne mieszkanie, ale nie mam pracy i nie wiem czy znalazłabym kogoś, z kim mogłabym ułożyć sobie życie. Jednak nie wiem czy i tam będę szczęśliwa :( Tu mam pracę i perspektywę kupna mieszkania wraz z narzeczonym, dzięki zaciągnięciu kredytu na jedyne 35 lat. Podpowiedzcie mi coś proszę, bo już jestem u schyłku wytrzymałości psychicznej :(((

Gość jolalojalna
a może weź tego narzeczonego do swojego rodzinnego miasteczka i tam życie planujcie? Będziesz się czuła pewniej bo bliżej do domu rodzinnego. Nie każdemu Wawa odpowiada, nie warto robic niczego na siłę

Gość gfghgjk
ale masz starą mamę...

Narzeczony nie chce mieszkać w moim mieście. On chce Wawę. Uważa, że ja zachowuję się jak dziecko, bo nie umiem podjąć poważnej decyzji. I moim zdaniem ma racje. Ale ja nie umiem zdecydować czego chcę. Musiałabym albo zostawić narzeczonego i wrócić do domu albo wyjść za mąż i mieć wyrzuty sumienia :(

Ale mam mamę. Dla mnie nie jest ważne ile ma lat, ważne że jest! Twoja mama też kiedyś będzie stara...