Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgghh

jak robicie spaghetti?

Polecane posty

Gość dgghh

mam zamiar zrobic dzisiaj na obiad, ale nigdy nie robilam...kupilam wczoraj taki fix spaghetti Napoli, bo wolalabym raczej bez miesa, a zeby jakos to urozmaicic to jakie przyprawy sie dodaje?smietane tez? mam ochote na takie pyszne spaghetti...

Gość dgghh
jest ale np. zeby nie robic z tych gotowych proszkow, tylko zeby zrobic samemu

Ja robię tak : Makaron spaghetti najlepszy lubella. Puszka pomidorów i kartonik przecieru pomidorowego. 2-3 ząbki czosnku, cebula, mięso mielone (wieprzowe lub wołowe) pół serka topionego. Wrzucam czosnek i cebulę drobno posiekaną na patalnię az sie zeszklą, potem mięso ciągle mieszając na mocnym ogniu. Doprawim to bazylią , pieprzem ziołowym, papryką ostrą. jak mięso jest dobrze usmażone, wrzucam pomidory i przecier, czekam aż sie wszystko ładnie rozejdzie doprawiam bazylią, oregano. Na koniec na wolnym ogniu rozprowadzamy pół kstki serka topionego. :) Sos jest kremowy i ma posmak pomidorów oraz ziół :) Aha no i warto dodac troche cukru bo pomidory dostępne u nas sa gorzkie.

Gość dgghh
dzieki bardzo :)

Gość łomiarz
ja to prosto makaron wrzucam na wrzątek czekam aż zmięknie i na durszlak pod zimną wodą wypłukać sos poomidory sparzyć wrzątkiem zdjąć skórę, pociachać, do gara plus parę ziaren pieprzu, kilka liści bazyli. zagotować i na kluchy. gotowe :)

Gość Klauudiaa :)
Cafe Atlantico Jesteś przystojny, potrafisz gotować, jesteś moim ideałem :) 😘

Gość kjg
skad wiesz jak wyglada

Widziałam jego zdjęcie. W czapeczce z daszkiem- ładny chłopak. Obecnie już nie ma zdj... :(

:D Jeszcze nigdy żadna dziewczyna nie powiedziała że jestem jej ideałem... No wiesz:D ... dziękuje. GOtować nie potrafię, to znaczy nie wszystko ale sie ucze. A może się poznamy bliżej ???

Chciałabym poznać Cię bliżej, ale obecnie wole zachwycać sie facetami "na odległość", można powiedzieć, że jestem na życiowym zakręcie. Ale bardzo lubie czytać Twoje wypowiedzi, wydajesz się być sympatyczny, miły i inteligentny :)

:) ok rozumiem to. Dla mnie tez ostatnie tygodnie nie były łatwe. Nie zachwycaj sie po prostu czasem porozmawiajmy, jesli będziesz miała ochotę. Może dasz mi jakiś Kontakt do Ciebie ? Sorki jesli się narzucam.

Nie moge Ci tu podać gg lub @... może kiedyś pogadamy :)

Dobrze więc ja Ci podam : eroll@onet.pl Jesli będziesz chciała to napisz, wydajesz mi sie bardzo sympatyczna i wartościowa. Ale chętnie bym bliżej poznał Twoją osobowość.

Gość łomiarz
romeło wypiendalaj ciotysławie :)