Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskamx,m k

allegro- mam problem

Polecane posty

Gość kaskamx,m k

Kupiłam spodnie i wybrałam zwykly przelew, no i tam mi wyskoczyło to całe pay-pal, przepisałam to i dzis byłam wpłacić, ale nie jestem pewna jednej cyferki. Jak teraz moge znaleźć ten rachunek na allegro?

Gość jaki rachunek kobieto
payU służy do robienia przelewów online.... klikasz przenosi cię do strony banku, logujesz się, potwierdzasz kodem czy jaki tam masz system zabezpieczeń a po godzinie sprzedawca widzi już kasę na swoim koncie.... broń boże nie trzeba nigdzie chodzić i niczego przepisywać!

Gość Kathrinaaa
w Twoich zakupach masz adres i konto kupującego.

No musisz wejsc na swoje konto w allegro i tak w zakładce kupione bedzie , ewentualnie wejdz na place i wyskoczy :) Zreszta moge Ci podac to konto bo oo jets jedno dla wszytskich :)

Gość kaskamx,m k
normalny rachunek, wybrałam opcje zwykły przelew, potem wzięłam PŁACĘ i mi wyszedł na monitorze rachunek PayU ul, Marcelinska ..... No i nr konta, no i to przepisałam i poszłam do banku. Nabazgrałam jednak na tej karce i cyfry jednej nie jestem pewna dlatego bym chciała to sprawdzic. To mój pierwszy zakup na alegro... ale wtopa (

Gość kaskamx,m k
angel podaj jak mozesz

mam na dzieję że tytuł przelewu wpisała ten co tam "wyskoczył" a nie "ładna zielona bluzka", bo inaczej będzie lipa :D w każdym razie jak chcesz zwykłym przelewem płacić, to następnym razem, po kliknięci "płacę" w zakładce wybież też "zwykły przelew".

Gość Palomaaaaa
No wtopa, bo do zwykłych przelewów sprzedający podaje swoje konto. Musiałabyś napisać do Allegro czy uznają Ci taką wpłatę albo jak ewentualnie odzyskać te pieniądze

PayU SA ul. Marcelińska 90 60-324 Poznań Nr banku: 10205558 Nr rach.: 50102055581111177860000019 Tytuł: PayU numer aukcji + nik

zawsze mi wyskakuje ten numer co powyzej , :) i w sumie jest to mozliwe bo ktos moze miec widocznie zaznaczone tylko przez payu :)

no a sprawdzałaś, czy sprzedawca ma w aukcji opcję "zwykły przelew" ? bo niektórzy nie przyjmują juz wcale zwykłych przelewów.

Gość znowu 10 osob pisze
nigdy tak nie plac to murowane klopoty. tym sie placi albo on line albo wcale. skoro robisz przelew zwykly to wplac sprzedawcy na jego konto tym samym nawet jak w tytule sie pomylisz to on najprawdopodobniej te pieniadze znajdzie. jesli pomylisz sie w numerze platnosci payu to kasa bedzie u nich lezala dopoki sie jej nie bedziesz od nich domagala. kontakt z payu to czesto czas oczekiwania na odpowiedz tydzien a nie mysl ze po jednej wymienie maili oni ta kase znajdza. w ok. trzecim sie sprawa wyjasnia czyli moze to trwac nawet 3 tygodnie.

Gość znowu 10 osob pisze
bo niektórzy nie przyjmują juz wcale zwykłych przelewów. - nie tyle nie przyjmuja co zwykly przelew przy automatycznym wznawianiu aukcji sie odznacza i nie kazdy to zauwaza.to taka celowa usterka w allegro. kazdy zazwyczaj ma konto w banku.

Ludzie numer rachunku payu jest takis am dla wszytskich wazny jest tytuł ! Wiem bo sama zrobiłam dwa razy przelew i siedziałam troche na telefon ie i juz wiem co i jak :d Kase mozna od nich bez problemu odzyskac wystarczy meila wysłac. Ja na Twoim miejscu poczekała bym eqwentualnie zadzwoniła do Pyu ( normalni ludzie są odpowiedza na kazde pytanie)

Gość znowu 10 osob pisze
Tytuł: PayU numer aukcji + nik - przestan pisac takie bzdury skoro nie wiesz. jak wpisze nick to przelew nigdy nie dojdzie wplacajac do payu trzeba podac ten magiczny numer ktory sie generuje bez tego przelew bedzie w dzarnej dziurze. nick to sobie moze podac jak wplaca sprzedawcy allegro ma dziesiatki tysiecy przelewow i nikt ich po nickach nie segreguje bo raz ze im sie nie chce dwa im dluzej kasa jest u nich tym wiecej zarabiaja.

Gość kaskamx,m k
angel ja mam całkowicie inny ten numer. Może każdemu inny jest przypisany?

no właśnie ja często płace PayU i zawsze online i jestem zadowolona... z tym przepisywaniem to chyba lipa, właśnie sprawdziłam swoje konto i tytuł wpłaty wyglądają tak: PAYU NA ALLEGRO XXnraukcjiXX WPŁATA ŁĄCZNA OD nik wydaje mi się, że jeden znaczek się pomyli i lipa, w końcu to jest automat.

Przekopiowałam to co jest u mnie na koncie . Ok weszłam na konto i widzę fakt jest jakis numer z XX.

ja też mam inny nr rachunku niż tu wyżej podany.

a jak kupiony był jeden przedmiot to PAYU NA ALLEGRO XXnraukcjiXX nik AUKCJA NR (******)

Gość znowu 10 osob pisze
gdybys wiedziala to bys na telefonie nie siedziala :D nie dosc ze sama za przeproszeniem jestes glupia to jeszcze innym dajesz glupie rady. pewnie ze mozna siedziec na telefonie pisac do nich i czekac miesiac az oni to zaksieguje tylko PO CO ? chyba prosciej wplacic wlascicielowi bezposrednio bo jak on tej kasy na paty nie zobaczy to przedmiotu i tak nie wysle. zanim sprawa sie wyjasni to czesto sprzeda juz komus innemu. jak mozna pisac takie bzdury aby w przelewie do payu podawac nick :D tyle na telefonei siedzialas ze sobie pewnie tylek odgniotlas a do glowy nadal nie dotarlo jak sie to robi. autorce pozostaje czekac 2 dni i liczyc ze sie nie pomylila a na przyszlosc placic jak cywilizowany czlowiek albo on line albo na konto sprzedawcy. wydzwanianie do nich nic nie da bo oni przed 3 dobami nawet palcem nie kiwna dla nich to kasa.

eee to ja nie wiem Autorko.ja ten numer mam przy wszystkich aukcjach taki sam, a trochę transakcji robie. A może to jest numer wlasciciela rachunku ? Jak dostałas meila po zakupie to nie przyszedł Ci zaden numer konta ?

znowu 10 - sama jesteś głupia. A na telefonie siedziałam bo nie wiedziałam, że do wszytskich aukcji jest jeden numer konta !!! A w tytule sory ale mi sie wygenerowało samo co ma byc ! Kurwa kolejna debilka która musi mieć rację, nie bierzesz pod uwage, ze ktos sie może pomylić? Odrazu musisz ludzi wyzywać \

Gość znowu 10 osob pisze
angel ja mam całkowicie inny ten numer. Może każdemu inny jest przypisany? - tak kazdy jest inny nie da sie stwierdzic jaki mialas musisz sprawdzic na wydruku albo w mailu po zakupie jesli wypelnilas fod powinien przyjsc numer platnosci. numer platnosci nie moze miec schematu jak wyzej ze numer aukcji i cos co mozna odgadnac bo na niektorych aukcjach jest 100 kupujacych i kazdy ma inny numer. w zakladce oplacone masz status tam sprawdzisz czy ci sie w ciagu dwoch dni zmieni na status inny niz w trakcie. od payu nawet sie odpowiedzi nie doczekasz do tego czasu. tu masz link http://allegro.pl/myaccount/newpayments_my_payments.php jak klikniesz i sie zalogujesz to tam wszystko masz.

Gość znowu 10 osob pisze
A w tytule sory ale mi sie wygenerowało samo co ma byc - bo tylko to jest wazne oprocz tego mozesz napisac "jestem glupia" i nie wplynie to na realizacje przelewu ale jesli napiszesz "jestem glupia" a pomylisz sie w tym co sie samo generowalo to kasa nigdy nie dojdzie. w tym tkwi caly szkopul ze ludzie przepisuja to i sie myla albo wpisaja tam takie brednie jak im radzisz w stylu nicku i numeru aukcji i to co im sie wygenerowalo nie miesci sie :D moze nie trwalo miesiac bo wysiedzialas na tym telefonie cos ale srednio u przecietnego allegrowicza ktory pisze a nie dzwoni trwa to 3 tygodnie.

chba nr konta jest przypisany do każdego allegrowicza, bo ja mam taki sam do wszystkich wpłat, ale inny niż tu koleżanka podała. W każdym razie nie ma co się kłócić, faktem jest że payU służy głównie do płatności online, ale na pewno też pieniądze ni mogły tak po prostu przepaść, w końcu dowód przelewu chyba koleżanka ma? miejmy nadzieję, że sie wyjaśni sprawa.

Gość kaskamx,m k
No nic poczekam 2-3 dni i zobaczymy co sie bedzie działo ( dzieki za pomoc