Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ^^szkodzka_z_lodem^^

Plemniki = zapłodnienie Prosze o szybką odpowiedź !

Polecane posty

Kochaliśmy się z moją partnerką oczywiście w prezerwatywie po jakichś 20 minutach odbyliśmy stosunek drugi raz na początku bez prezerwatywy dopiero przed wytryskiem ją nałożyłem ale moje pytanie jest takie czy po pierwszym stosunku plemniki mogły zostać na penisie i przy drugim razie mogły ją zapłodnić ? Okresu nie dostała i nie wiemy czy to możliwe żeby była w ciąży.

Gość nimma
no mogły zostać plemniki w cewce moczowej i potem przy kolejnym stosunku wydostać się jeszcze przed wytryskiem. co do ciąży to standardowo -test!

Ja bym się cieszył jakby wyszło że to ciąża ale boje się że ona nie ;/ a na test jeszcze nie za wcześnie ? bo to dopiero pare dni jej się spóźnia

Test wykonuje się w dniu spodziewanej miesiączki i jednocześnie najwcześniej 14 dni po stosunku.

A miała dni płodne? Bo nie zapominajmy że kobiety płodne są tylko 4dni w miesiącu:P A że okres się spóźnia kilka dni lub tydz to normalka

Nie swoje tylko dziewczyny dni płodne:) Po 14 dniach od momentu krwawienia następują dni płodne,od uwolnienia pęcherzyka graffa dok.ładnie :trwają one około 4 dni,później komórka obumiera i są dni nie płodne i znowu dostanie okres po 15 dniach przy regularnej miesiączce;P

nie wiem czy miała dni płodne ;o

Miałam na myśli dziewczynę. "Po 14 dniach od momentu krwawienia następują dni płodne,od uwolnienia pęcherzyka graffa dok.ładnie :trwają one około 4 dni,później komórka obumiera i są dni nie płodne i znowu dostanie okres po 15 dniach przy regularnej miesiączce;P" A to same bzdury! 🖐️

jakie same bzdury? chyba znam swój organizm, wiem kiedy jest największe prawdopodobieństwo zajścia w ciąże.

Ona nie miała regularnych z tego co wiem bo zawsze 1 czy 2 dni jej się spóźniała.

1- lub 2-dniowe różnice to nie są nieregularne cykle. Owulacja następuje ok. 14 dni przed miesiączką, ale może to być od 12-16dni. Długość fazy lutealnej może być różna u różnych kobiet, ale u danej kobiety z reguły jest stała. Dni płodne to ok. 4-5 dni przed owulacją (tyle ile plemniki są w stanie przetrwać w drogach rodnych kobiety) oraz jeden dzień po owulacji (komórka jajowa może przetrwać tylko ok. jeden dzień i jeżeli nie zostanie zapłodniona obumiera). Co za tym idzie dni płodne zaczynają się 14 dnia cyklu tylko u kobiet, których cykl trwa 32 dni i przy założeniu, że faza lutealna trwa u nich 14 dni. Najważniejszą rzeczą, o której trzeba pamiętać jest fakt, że nigdy nie jesteśmy w stanie przewidzieć z całą pewnością kiedy pojawi się miesiączka. Dlatego dni płodnych nie należy wyliczać, a jedynie wyznaczać je na podstawie pomiarów temperatury, obserwacji śluzu i innych objawów towarzyszących owulacji. Pewne dni niepłodne to jedynie te, które występują PO ZAOBSERWOWANEJ OWULACJI.

My sie kochamy regularnie więc nawet trudno by było stwierdzić kiedy by doszło do zapłodnienia i czy akurat wtedy co były di płodne do tego doszło

Jak teraz rozmawiam z dziewczyną to mówi że ma lekkie zawroty głowy i śluz rzadki biały czy to jednak na okres ?

Z zawrotem głowy to już przesadza,niech nie panikuje a wydzieliny różnorakiej konsystencji przed miesiączką to rzecz normalna: daje jeszcze kilka dni a będziecie bardziej spokojni:) a jeśli się myle to zróbcie test będziecie spokoniejsi szybciej