Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratatu-i88

Urząd Stanu Cywilnego

Polecane posty

Gość ratatu-i88

witam zastanawiam sie co jest potrzebne podczas wizyty w urzędzie (oczywiśc chodzi mi o ślub konkordatowy ) może ktoś doświadczony sie wypowie :)

Gość wdwq
dowod i pieniadze chyba niecale 100 zl, juz nie pamietam

dowód osob, 84 zł, akt urodzenia za 22 zł, chyba że się urodziłaś tam gdzie idziesz, max 3 m-ce przed ślubem idziesz do usc.

Tak jak powyzej :-) Dowod i wyciagi aktow urodzenia + 84zł :-) Mi i narzeczonemu ksiadz nagadal, ze wyciagi aktow urodzenia rowniez dostaniemy w miejscowosci gdzie mamy isc do USC zalatwiac slub konkordatowy. choc wczesniej wiedzialam ze nie (tam przypuszczalam ze do innego miasta musimy isc)... Bo idzie sie do USC w miescie w ktorym sie urodzilo :-)

Gość eee nie tylko
84 zl oplata za slub

Gość hryy
z tego co wiem to 120

Gość eee nie tylko
ok nie wiem ile teraz ja placilam w maju w tamtym roku 84 zl wiec mówie jak bylo wtedy ile jest teraz nie wiem moze i 120 zl

Sluchajcie dziewczyny ale skoro to jest slub konkordatowy te oplate za slub powinien uiscic ksiadz ...

No i wszystko w temacie: "W ciągu 5 dni od zawarcia związku małżeńskiego ksiądz zobowiązany jest powiadomić o tym fakcie Urząd Stanu Cywilnego." I wlasnie te 84 czy 120 zl powinien zaplacic ksiadz a nie mlodzi...

My bylismy w USC tydzien temu - placilismy 84zł. Demorela : "W ciągu 5 dni od zawarcia związku małżeńskiego ksiądz zobowiązany jest powiadomić o tym fakcie Urząd Stanu Cywilnego." Czyli 5 dni po slubie a oplate w USC sklada sie na ogol 3 miesiace (nie wiecej) przed slubem , wiec gdzie tu interes ksiedza? Ksiadz do 5 dni po slubie musi przeslac papiery ze ZOSTAL ZAWARTY ZWIAZEK MALZENSKI i za to sie nie placi , a te 84zł to sa w interesie mlodych.

Gość A moze...
demoreli chodzi ze po slubie owszem ksiadz powiadamia ten urzad i zamiast dawac mlodym papiery po slubie by sami zglosili ten fakt,to wlasnie ksiadz powinien to zglosic i zrobic oplate,bo juz od wielu znajomych slyszalam,ze ksiadz umywa rece i w ten sposob unika oplat ,wiec po co w takim razie ten slub konkordatowy.