Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość franca83

Czy Quick Vue może pomylić?

Polecane posty

Gość franca83

Hej, staram się o dziecko. Powinnam za kilka dni (2-3 dni) dostać okresu. Ale dzisiaj miałam dziwny dzień: zaczęłam co godzinę biegać do wc żeby wysiusiać się (i to dużo!). A poza tym boli mnie jajnik lewy tzn czuję kłucie, i od czasu do czasu czuję skurcze macicy tak jak przed miesiączką. I dzisiaj po południu zrobiłam test ciążowy Quick Vue, to pokazał mi jedną kreskę kontrolną, a druga to hmmm... przy wytężeniu wzroku widać lekuchną drugą kreskę ledwo widać kolor różowy ale to ledwo - na pewno aparat by tego nie uchwycił (mogłaby być taka jeśli oddałam dzisiaj duuuużo moczu). Byłabym szczęśliwa gdyby to nie był fałszywy wynik. Mąż też widzi pod odpowiednim światłem. Jakie są Wasze opinie?

Gość nammi
powtórz test z rana,

Gość franca83
Dzięki, ale powtórzę jak co pojutrze bo nie mam testu na jutro rano. A jutro popołudniu kupię. Do apteki raczej blisko nie mam. A myślisz że Quick Vue mógł mnie w balona zrobić?

ja tez tak miałam i powtórzyłam za 2 dni i była druga odrazu widoczna gratulacje

Gość ja zawsze uzywałam
tych testów i nigdy mnie nie zawiodły tzn zawsze wynik był wiarygodny. wg mnie sa jedne z lepszych. ale powtórz test z rana choc ponoc druga kreska nawet blada wskazuje ciaze na 90 %. tylko jedna rzecz - test pokazuje wynik który nazley odczytac w okreslonym czasie; mi sie zdarzyło ze kiedys spojrzałam na test po 20 minutach a tam była druga kreska! w ciazy jednak nie była, po prostu z czasem wynik sie fałszuje.

Gość nammi
trudno powiedzieć.

Gość fwefw
dostać okres, to prawidłowy zwrot

Gość franca83
pyska - na razie nie gratuluj mi bo boję się rozczarowania :P. Ale serio na pierwszy rzut oka wydawała Ci się być tam tylko 1 krecha, a przy wytężeniu wzroku i głębokim wpatrzeniu zauważyłaś tą 2?

Gość franca83
Podnoszę temat.

Gość franca83
Ma ktoś jakieś doświadczenia związane z tymi testami?

Gość testowanie
hej, ja go używałam, w lutym. tez najpierw jedna kreska a potem pojawila sie druga. no i jestetm 9tyg. ciazy :) test mozesz wykonac nawet popołudniu lub wieczorem, w ulotce pisze ,że jeśli jesteś w ciąży to i test wykryje ciąże i w południe. U mnie z racji drugiej kreski bladej, nastepnego dnia polecialam kupic, zrobilam po 12 i byla juz druga bardziej widoczna :D a potem pobieglam zrobic BETA HCG test z krwi i potwierdzilam ciążę :) takze powodzenia mamusie:) a test dla mnie jeden z lepszych !!!!

Gość franca83
testowanie - bardzo dziękuję za odpowiedź :) I gratuluję ciąży :). Bardzo bym chciała być w Twojej skórze :P. Ciekawa jestem jak rzeczywiście ta druga kreska u Ciebie wyglądała :).

Gość testowanie
na początku nie było, zaczęłam sprzątać opakowania po teście a test leżał i czekał, odwrciłam się, bo chciałam wyrzucić i test a tu blada druga kreska, a nie minął czas w jakim się sprawdza. no i powtórzyłam następnego dnia i była już bardziej widoczna :) ale test z krwi był bardziej wiarygodny, kosztuje około 30 - 40zł zależy od laboratorium. trzymam kciuki :D