Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość j,hkyhkjhh

ile kosztuje utrzymanie dzieci : 5 latka, 10 latka , 15 latka , 18 latka ?

Polecane posty

Gość j,hkyhkjhh

chciałabym poznac wasze zdanie ile kosztuje utrzymanie dzieci w róznym wieku oraz czy osoba " wychowujaca " dziecko winna mniej łożyc ? czytaj : "wychowujaca " - zajmujaca sie dzieckiem ( wywyiadówki , pranie , gotowanie , lekcje , lekarz - czesto jest to matka )

Gość j,hkyhkjhh
oczywiscie nie dotyczy tylko rodzin podzielonych

Gość j,hkyhkjhh
wg mnie : 5 latek 1000 zł 10 latek 1200 zł 15 latek 1400 zł 18 latek 1700 zł jesl;i dochodzi do tego choroba przewlekła dodoatkowo 300 zł m-cznie jesli np matka wychowuje dziecko winna pokrywac 30 % wydatków

5 latek -wszystko zaleyży od dziecka ,moje dziecko dużo choruje więc czasami sami 400zl miesięcznie idzie na lekarza,przedszkole drugie 400zl.Zabawki miesiecznie ok 500zl,jedzenie nie wiem? bo przecież nie sposób policzyć ile zjada dziecko.Ubrania -200zl i też nie co miesiąc tylko wtedy kiedy potrzeba. Przy nie chorowaniu podejrzewam ,że ok 1300 zl miesięcznie ale mogę sie mylić bo ciężko policzyć ,oczywiście że bez zabawek by się obeszło ,no ale jest już przyzwyczajona że musi dostawać dużo prezentów

Gość i sie wyda
Dużo ..za dużo,sama mam troje dzieci i właśnie się zastanawiam jak sobie poradzić do następnej wypłaty.:( Na same wiosenne ubranka wydałam w tym m-cu 1000zł

Gość comm
Skąd Ty wzielas te kalkulacje? Mam dzieci 11,8,5 i dochod na naszą 5-tkę ok 4600.Płacę rachunki,ratę i utrzymuję dom i dwa samochody Wg Twoich kalkulacji nie byłoby mnie stać na 1dziecko

Gość groszek02
kurwa co macie za dzieci że 400zł idzie co miesiąc na leki ja sobie tego nie wyobrażam

Gość comm
lekarz 300? zabawki 500?

Gość j,hkyhkjhh
08:33 [zgłoś do usunięcia] comm Skąd Ty wzielas te kalkulacje? Mam dzieci 11,8,5 i dochod na naszą 5-tkę ok 4600.Płacę rachunki,ratę i utrzymuję dom i dwa samochody Wg Twoich kalkulacji nie byłoby mnie stać na 1dziecko to jest moje wyliczenie a ja pytam ile wg ciebie " kosztuja " dzieci ?

Gość i sie wyda
Ok. lekarz może tyle kosztować byle syropek kosztuje ok.30zł ,ale zabawki za 500zł miesięcznie to przesada.Ja tam swoim kupuję jak jest jakas okazja np.urodziny

Gość Grondys
500 zl na zabawki miesiecznie? Powalilo cie?

Gość groszek02
za moich czasów to zabawka była tylko na mikołaja i na urodziny co do ubrań to wtedy nowe miałam gdy zniszczyłam albo wyrosłam teraz też tak mam w ciągu ostatnich 2 lat mama kupiła mi parę spodni 2 bluzki i skarpetki

Gość j,hkyhkjhh
08:37 [zgłoś do usunięcia] jennifer8787*** prywatna wizyta 70zl ,kontorlna 50zl ,pielegniarka do zastrzykow 140zl zastrzyki i leki ok 120zł=380zł Jenny a ty skłądek zdrowotnych nie płacisz ? tylko wszystko prywatnie ?

faktycznie z zabawkami przesadzamy ,ale mamy zamiar potem dac do domu dziecka,chociaż jakiś dobry uczynek z tego będzie.Mój maz kupuje córce co tylko sobie wypatrzy w tv wiem ,że to niedobre i psuje dzieci

Gość groszek02
Jenny ja rozumiem że tyle leki kosztują ale kurwa z twoim dzieckiem jest coś nie tak jak co miesiąc choruje

Gość i sie wyda
Sa sytuacje ,że trzeba iść prywatnie do lekarza,ja tez tak muszę bo lekarz w przychodni niestety nie zawsze trafia z diagnozą:(

Gość comm
wiadomo że każde kolejne dziecko w rodzinie "kosztuje" procentowo mniej ok.30% od starszego.Prowadzono badania i statystyki poszukaj w necie. Myślę że utrzymanie moich 3córek wynosi w sumie ok 1500 - w tym przedszkole i angielski, jedzenie, czasem ciuchy -kupuję na wyprzedazach. Zabawki na urodziny,święta.

Gość Grondys
Wspolczuje problemow wychowawczych w przyszlosci. Jeszcze nie widzialem zeby wyroslo cos dobrego z dzieciaka ktory ma wszystko.

Gość groszek02
tak zliczając moje utrzymanie kosztuje rodziców około 300zł

Gość i sie wyda
Codziennie na zakupy tj.jedzenie wydaję 100zł a gdzie reszta...

Gość groszek02
u mnie 100zł na tydzień idzie na trzy osoby

Gość Grondys
Codziennie na jedzienie 100 zl? A co kupujesz? Mieszkasz na wsi czy w miescie?

Gość Diaderko
Boshe.ja mam2dzieci. 4latke i 6msczne.maz sam pracuje i zarabia2200i jakos musimy dac rade a ty to widze burzuazja!

Gość a ja wam poweim tak
gdyby dzieci ksoztowały tyle ile piszecie to by malo kto je mial !!!! 5 latek 1000 zł 10 latek 1200 zł 15 latek 1400 zł 18 latek 1700 zł czyli jak kto ma 4 dzieci w tym wieku to same dizeci go kosztuja 5300zł a gidze reszta-rachunki za media, jakis kredyt czesto, doajdy do pracy rodzicow pojebało was konretnie i tyle 5300zł to czesto na 2 osoby nie zarobia tyle a wy piszecie ze same dzieci tyle kosztują

Gość bardzo zła kobieta
no dobra ja za przedszkole płace ok. 550 zł w tym sa obiady. Dojazd. Ostatnio musi moja mał brac wytamine C wiec 20 zł ale na miesiac buty kupiłam najtansze za 35 zł. ubrania bo z czesi wyrosła, skarpetki rajstopy bluzki. No i oczywiscie nie obedzie sie od wyciagania na jajko niespodzianke, na loda, gumy do żucia - jest to codziennie groszowe sprawy ale ciagna jak nie wiem. Codziennie do przedszkola tez kupuje jej sok. ok 1,70 razy 20 dni=34zł Taj na prawde tego jest wiecej. To jakies składki w przedszkluu dodatkowe, dojazd do przedszkola na razie nie płace ale juz powinnam jej kupowac bilet. Ok 1000zł na pewno bedzie. jak nie z hakiem :P

Gość j,hkyhkjhh
PROSIŁAM W YLICZENIE KOSZTÓW UTZRYMANIA DZIECI W RÓZNYM WIEKU czy mozecie podawc kwoty ? np 5latek ... 10 latek.. 15latek... 18latek...