Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bhhhhjijkjkmamamalejN

nerwowe niemowlę!!! ......

Polecane posty

zacznę od tego, iż córa ma 15 miesięcy...jesteśmy rodziną trzyosobową-to nasze pierwsze dziecko. Mamy własne mieszkanie, dziecko ma swój pokoik. Od jakiegoś czasu obserwujemy u niej bardzo dziwne zachowanie. gdy dzwoni domofon dziecko aż cale pokskakuje, wzdgryga się, rusza nerwowo główką i macha rączkami. Fakt mamy psa(terier-lubiący szczekać jak ktos zadzwoni lub zapuka) ale wczesniej mimo szczekania tak dziecko sie nie zachowywało. Jesteśmy spokojną rodziną, nie kłócimy się, nie wyzywamy ....także nie wiem dlaczego ona tak robi-nie ma stresów. Poświęcam jej duzo uwagi, codzienne spacery, place zabaw..... w domu ma full zabawek, edukacyjnych, ksiazeczek.... jest często przytulana itpitd. Ostatnio siedziala w foteliku do karmiermienia jadla obiad, bylo otwarte okno jechala karetka- jak to uslyszala to znow zaczela sie cala trząść, machac raczkami,główką....:( Kiedyś bawila sie sama w pokoiku-a ja gotowalam obiad, co jakis czas oczywiscie do niej zagladajac, gdy weszlam do pokoju _TA nie zauwazajac mnie rzucila ze srachu zabawke z raczek i znow to samo........ Co sie dzieje z moim dzieckiem..... czy powinnam to skonsultowac z pediatra??? ogolenie rozwija sie bardzo dobrze, chodzi, zaczyna mowic, bardzo duzo slow powtarza ito itd.....ale bardzi sie martwie....

upupup

Gość ogólnie to jest normalne
zachowanie w tym wieku, mój reagował wręcz histeria, na zmiany, osoby- nawet z bliskiej rodziny, stuki, później mu przeszło... ale zawsze może to tez być objaw jakiegoś zaburzenia, więc jak chcesz szczegółowo to skonsultuj z pediatrą przy najbliższej okazji.