Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pacjentka........

Kobitki ciężarne i mamuśki

Polecane posty

Gość Pacjentka........

Witam. Mam takie pytanko. Czy może wyrywałyście zęby w ciąży??? Bo ja mam od zawsze problemy z zębami i na pewno parę muszę usunąć.

Gość nimmi
ja nie rwałam w ciaży zapytaj dentystę w końcu on się na tym najlepiej zna

Gość Pacjentka........
Rozmawiałam z dentystą przez telefon i pytałam czy wyrywa zęby jak się jest w ciąży to odpowiedział że tak jeżeli ciąża nie jest zagrożona to można... Ale ja i tak się boję i dodam jeszcze że ja to mam dentofobie...

Gość efhnbad
ja leczyłam zęby w ciąży (plomby) na znieczuleniu - jest takie bezpieczne w ciąży

Gość sgbiegaieh
ja wyrywałam w ciązy.....w 4 lub 5 miesiącu

Gość Pacjentka........
sgbiegaieh I wszystko w porządku z dzidzią?

Gość sgbiegaieh
oczywiście...sześc lat juz ma m i ma sie znakomicie:)

Gość Pacjentka........
No to już nie taka dzidzia:P Cieszę się że u Ciebie wszystko ok:)

Gość sgbiegaieh
myślę,że dla dziecka wiecej szkody moze zrobic ten Twój zepsuty ząb,niz wyrwanie go...jezeli ciąza nie jest zagrozona ,to po konsultacji z ginekologiem i stomatologiem powinnas go wyrwac...pozdrawiam:)

Gość hugwartha
koniecznie rób wszystkie potrzebne zabiegi u dentysty - tak jak ktoś wcześniej napisał - więcej szkody zrobi Twój zepsuty ząb niż jego brak, a i znieczulenie można brać w ciąży, choć inne niż normalnie. Jestem najlepszym przykładem, że zepsuty ząb może nieźle namieszać - przed ciążą naprawiłam wszystkie zęby, ale nie zauwazylam, że w 7 kawałek plomby mi odpadł i tak chodziłam. Na usg połówkowym okazało się, że dzidzia ma na serduszku zwapnienie. Lekarz powiedział, że to przez zęby, że muszę mieć próchnicę. Szybko wyleczona nie będzie groźna, a to zwapnienie nie będzie szkodzić i się powiększać, ale jak najszybciej musiałam lecieć do dentysty. Lepiej szybko wylecz wszystko co jest zepsute!

Gość hugwartha
no właśnie ja się też przestraszyłam, ale na szczęście to zwapnienie nie ma wpływu na zdrowie dziecka o ile nie będzie się powiększać. Dodam, że nie znoszę pobierania krwi i za każdym razem podczas tego zabiegu dotykam drugą ręką brzucha i powtarzam jak mantrę: to dla Ciebie, to dla Ciebie :)