Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Głupia oj głupia

Paniczny wstyd!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Głupia oj głupia

Dzisiaj mam umówioną wizytę u stomatologa... A ja się panicznie wstydzę... Nie boję się tak bólu co usłyszenia od stoma jak mogłam doprowadzić do takiego stanu... Mam strasznie dużo do roboty i do usuwania...:( Problemy mam od bardzo dawna... Ale niestety u nas w domu nigdy się nie przelewało z kasą i mama wysyłała mnie do stomatologa jak już bolał mnie ząb... Kiedyś jedna dentystka mi powiedziała że nie opłaca się leczyć tych zębów bo i tak mi wszystkie plomby wylecą i zęby będą do usunięcia... Panicznie boję się tego co usłyszę... Spalę się ze wstydu...

Gość ig454
Ja mam podobnie, byłam u dentysty ale jak mi zaśpiewał cenę... Powiedziałam że przemyślę i dam znać... I tak myślę już chyba 5 rok a problemy się oczywiście pogłębiły z zębami. Niestety nie stać mnie na dentystę :O

Gość 1Wiki...
Lepiej iść do dentysty i kilka minut wysłuchać tego co mają do powiedzenia niż pozniej całe życie chodzić z czarnymi zębami lub wogole bez zębów...

Gość ig454
Ja podejrzewam że wszystkie są do leczenia, w tym z 8 do usunięcia na bank (a raczej to co z nich zostało...). Gdybym miała kasę to na pewno już dawno bym poszła ale no nie mam takich pieniędzy

Gość 1Wiki...
Ogolnie dentysta nie powinien dawać komentarzy typu:ale ma tam pani syf czy coś w tym stylu:) poprostu mowi ma pani do zrobienia ten ten i tamten a ten do usunięcia itd co w tym strasznego

Gość ajdhaskf
Wiem.. Tak tylko napisałem.

Gość moni_ka81
Wiesz miałam podobnie. 6 lat temu zaczął mnie boleć ząb. Poszłam do pewniej babki u której leczyła się moja mama. Ząb był do odratowania i zaleciła kanałowe. Zabuliłam trochę kasy i pytam się jej jak inny stan moich zębów. Ona była bardzo mało delikatna i taka w obyciu chamska. Tak jakby nie lubiła tej pracy. I ona mi na to, że prawie każdy ząb na górze jest do roboty, bo są ślady próchnicy. Postraszyła znów kanałowym leczeniem. Nie miałam wtedy pracy i jak policzyłam ile ona ode mnie weźmie to mi się odechciało. I tak 6 lat chodziłam z tą próchnicą! Szukałam w miarę dobrego i taniego dentysty i nie znalazłam. Bałam się, że jak zacznie boleć to mam przekichane. Aż do tego roku. Na osiedlu niedaleko mnie otworzyli gabinet. Przemogłam się i poszłam. Przegląd miałam za darmo. I okazało się, że wcale na górze nie jest tak źle. Mam 3 zęby do borowania a nie do leczenia kanałowego. Gorzej jest na dole, bo tam miałam 4 zęby z próchnicą. Moja nowa pani doktor to anioł, miła, opiekuńcza i słowem nie powiedziała mi nic nie miłego. Szok. Teraz żałuje, że tyle zwlekałam, ale widocznie miałam akurat na jej gabinet trafić. Ma drogo, ale cóż zdrowie jest najważniejsze. Rozpisałam się, ale chciałam żebyś się przekonała że nie taki diabeł straszny! Po świętach idę zrobić te zęby na górze. Jeszcze usuwanie kamienia i obiecałam sobie chodzić teraz regularnie na kontrole a nie co 6 lat!

Gość 2435456465
pio prostu powiedz na wstepie pani dentystce, ze wiesz, ze wiele zaniedbalas jesli chodzi o zeby ale niestety ich lecznie wiaze sie z finansami, ktorych nie masz i dlatego sytuacja wyglada jak wyglada. mysle, ze jesli pierwsza to powiesz to i dentystka inaczej zareaguje.

Gość i co z tego ???????
Daj spokój tez tak miałam az w końcu sie zawziełam i poszłam i odrazu powiedziałam lekarzowi ze sie bardzo wstydze ze tak zaniedbałam zeby ale pragne mieć ładne zdrowe i ponaprawiane. Wyrwałamduzo żebów i co z tego. Na dole mam półprotezkę bo przód mam swój. A na górze tez swój przód a na tyle dwa mosty z obu stron i co ? mam pełne uzębienie. :) Więć głowa do góry trochę to potrwa ale bedziesz znowu miec zęby i ładny usmiech. A dentysta jest od tego zeby pomóc. W końcu jaki to wstyd ???? A jak ktoś nie ma nogi tylko ma proteze to tez wstyd ???? Poprostu ma i już . trzymamm kciuki.

Gość programujesz nas tym
swoim nikiem ze go tak w huj powtarzasz ? ! czy stomatolog bedzie ci leczył zęby charytatywnie za darmo ? :D