Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0o9i8u7y,moi

Co mam robić ???

Polecane posty

Gość 0o9i8u7y,moi

Powiedzcie mi moi kochani co mam robić ponieważ ja już sam nie wiem......??? Chodzi o to , że gdy chodziłem do liceum to moja mama zachorowała na raka piersi i gdyby tego było mało to moja babcia która mieszkała z nami miała niedowład jednej nogi i chodziła o kulach. Gdy u mamy zdiagnozowano chorobę nowotworową to normalnie chodziłem do szkoły i nawet byłem najlepszym uczniem w klasie ale z czasem stan zdrowia mamy która była raz w domu raz w szpitalu stale się pogarszał i wymagała opieki praktycznie cały czas. Na początku mamy choroby jakoś dawałem sobie radę w szkole ale gdy stan zdrowia mamy się pogorszył to ja zamiast po szkole siadać do nauki musiałem opiekować się mamą oraz w istotny sposób pomagać babci co bardzo szybko odbiło się na ocenach w szkole. Pewnego dnia postanowiłem , że rezygnuję ze szkoły i będę cały dzień przy chorej mamie i babci. Jakiś czas później moja mama została przewieziona karetką do szpitala na oddział na którym pracowała ponieważ była pielęgniarką gdzie trzy tygodnie potem zmarła. Po śmierci mamy czułem się fatalnie ale całe szczęście była jeszcze babcia która w cudowny sposób wypełniła tą pustkę po mamie chociaż jej stan zdrowia też się stale pogarszał i w końcu doszło do tego , że babcia przestała chodzić i mówić co znowu spowodowało , że ja zamiast iść gdzieś do pracy czy robić zaocznie szkołę to musiałem siedzieć w domu i się opiekować tym razem chorą babcią którą trzeba było nosić np. do pokoju lub posadzić na kibelku i w ogóle musiałem koło niej siedzieć. Po strasznej chorobie moja babcia zmarła w 2009 roku a ja zostałem przez te opisane sytuacje z wykształceniem podstawowym i bez żadnego doświadczenia zawodowego. I teraz mam do was pytanie - Co mam robić ??? - Czy iść zaocznie do szkoły ??? Czy bez szkoły szukać pracy ??? Ja już sam nie wiem..........

Gość 1Wiki...
Iść zaocznie do szkoły i szukać pracy np w budowlance

Bardzo trudna sytuacja. Powinieneś iść do pracy a eksternistycznie zapisać się do szkoły. Bez wykształcenia musisz się liczyć z tym, że na początku będzie to stanowisko pracownika niższego (jak nie najniższego) szczebla, co wiąże się pewnie z dużym wysiłkiem fizycznym. Proponuję pójść w mechanikę samochodową. Stopniowo powinno iść to wszystko do przodu. Powodzenia życzę.

Gość 0o9i8u7y,moi
Chciałbym zrobić zaocznie szkołę ale boję się tego , że to nic nie pomoże i dalej będzie tak jak jest teraz czyli wysyłam codziennie wiele CV ale nikt się tym nie interesuje. Dlaczego się boję ??? - Boję się , że tak będzie ponieważ widzę co się dzieje , że osoby które mają nawet studia zrobione siedzą w domu lub nawet jeżeli pracują to za marne grosze gdzieś w Lidlu czy Biedronce.

Gość 0o9i8u7y,moi
Co mam robić ???

Gość Troskliwa mamusia
pozmyślać zatrudnienie i jechać do pracy zagranicę przez agencje pośrednictwa pracy. Nie masz tu nic to by Cię trzymało.

Gość 0o9i8u7y,moi
A oni nie sprawdzają tego czy faktycznie byłem tam czy gdzieś zatrudniony wcześniej ??? Po drugie już jestem zapisany w wielu tego typu firmach i czekam na wyjazd.......

Gość 0o9i8u7y,moi
Dodam , że mam teraz 28 lat........