Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maminkantinka

trace pokarm,czy warto odciagac 10 miesiecznemu dziecku?

Polecane posty

Gość maminkantinka

Od dwoch dni pracuje nad relaktacja,nie umiem sie pogodzic z odstawieniem mojej corki,czuje sie zle z mysla,ze dam sobie spokoj I nawet nie zawalcze o pokarm. Mala nie pije z piersi od tygodnia,wczesniej ochoczo ssala az nagle z dnia na dzien zaczela gryzc,ma juz 6 zebow I powiem szczerze,ze boje sie jej dawac cycka,bo takie duze dziecko potrafi solidnie kasac. Bije sie z myslami,z jednej strony wiem,ze to juz czas na to by odstawic,z drugiej doluje mnie mysl,ze te nasze chwile juz minely,zwlaszcza ze czytam,ze coraz wiecej mam karmi dzieci przynajmniej rok.....jak sobie z tym poradzic? Walczyc czy dac na luz? Dodam,ze teraz caly moj dzien zdominowany jest sciaganiem mleka I troche to uciazliwe,zwlaszcza,ze mam jeszcze 3 letniego synka...

Gość maminkantinka
Up

Hej, Moja córa w wieku ok. 7 miesięcy odmówiła karmienia piersią. Też było to właściwie z dnia na dzień i nie wiedziałam co jej się odwidziało. Dziecko poznało już smak "prawdziwych" owoców i warzywek. Więcej radości miała podczas zjadania zupek. Od piersi odwracała głowę. Nie miałam z tym problemu. Po prostu przestałam karmić i tyle. Jeśli chce Ci się odciągać - to walcz :) Ja przeszłam na mleko modyfikowane.

Gość wejdz i zapytaj
na forum gazeta karmienie piersia, tam pomoga

też przestałam karmić młodszą w tym wieku, ale ze względu na alergię, myślę, że już bez wyrzutów możesz ją odstawić - wszystko co najważniejsze mała już dostała; co do gryzienia - starszy ugryzł mnie raz -jak miał ok. pół roku - wydarłam się jak głupia i nie dałam mu piersi przez najbliższą godzinę - o dziwo zrozumiał i nigdy więcej nie ugryzł, córka w ogóle nie próbowała gryźć wasze chwile nie minęły tylko przenoszą się na inną płaszczyznę, może odstawienie pozwili Ci miec więcej czasu dla obydwu dzieci:)