Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zieloneowoce

Czy robiłyście coś po terminie by przyspieszyc poród ?

Polecane posty

Gość zieloneowoce

czy warto cokolwiek robić ? czy cierpliwie czekac ? czy robiłyscie cos zeby przyspieszyć ?

tak ja brałam zastrzyki odczulające czy uczulające ciort wie jak one się zwą tzw pszczółki przez 3 dni a potem na porodówkę na oksytocyne nie wyszło więc jeszcze 2 zastrzyki następnego dnia i kolejnego znowu na porodówkę na oksy i przebicie pęcherza i po 6 godzinach od podania oksy synek się urodził :) ale ja byłam w innej sytuacji bo miesiąc siedziałam w szpitalu na patologii :P

uprawiaj dużo sexu :) Młodemu się przyda trochę endorfin przed tą traumą, jaką jest poród :P

Gość amelkowa mamaaa
mi lekarz tez zalecil seks ale nie mialam ochoty. moja kolezanka za to miala termin na 22 marca a urodzila 9 marca. dlaczego? nastawila sie na to ze urodzi przed terminem i od 4 marca zaczela brac gorace kapiele, pis lampke wina wieczorem i uprawiac seks z mezem - poskutkowalo :)

ja to nawet na seks niemialam ochoty w ciazy a tymbardziej brzuch jak balon to jak. ja zeby przyspieszyc to porzadki calego domu mycie podlug noszenie wiaderka z woda wieszanie firanek noszenie ciazkich zakupów

Gość ojciec córek
Hej, jak lekarz na razie nie widzi nic złego to niczym sie nie faszeuj. Idz do mądrej położnej lub do szkoły rodzenia i rób polecone ćwiczenia. Jak dobrze Cie przegimnastykują to powinno przyspieszyć i dodatkowo jak juz ktoś wspomniał dużo sexu. Jak to nie pomoże to ciśnij lekarza żeby sprawdził czy oby jest wszystko w pożądku.

Gość ojciec córek
A jeszcze jedno, nie myl ćwiczeń z podnoszeniem ciężarów. Noszenie ciężkich zakupów to nie jest najlepszy pomysł. Jak brzusio robi sie twardy jak kamień to maluszek będzie miał raczej gorsze samopoczucie.

myłam okna (tak tak w lutym :P), spacery z synkiem, chodziłam po schodach, a pomógł seks :) w piatek upojny wieczór i o 2 w nocy obudziły mnie skurcze, urodziłam w sobote chwilke przed 23 :)

Gość zieloneowoce
dzieki zastanowie sie nad tym sexem :)

moja tesciowa mowila, ze trzeba wlozyc nogi do miski z ciepłą woda. Ona tak zrobila wieczorem i rano juz zaczela rodzic. To stary, sprawdzony sposob :)

moja tesciowa mowila, ze trzeba wlozyc nogi do miski z ciepłą woda. Ona tak zrobila wieczorem i rano juz zaczela rodzic. To stary, sprawdzony sposob :)

Gość sddfgbtrgtwdqs
ja z innymi dziewczynami testowalysmy sok ze swiezego anasa badz swiezego ananasa :D podobno pomaga :D pomaga te olej rycynowy :D wywołuje skórcze jak goni do toalety ja nie mialam odwagi spróbowac