Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość honorata8888ji

sluchajcie co moge tam zawiezc?

Polecane posty

Gość honorata8888ji

Mam 24 lata. Ciocia zaprosila mnie na swieta. Nie wiem co do niej wziac. Ona traktuje mnie jak dziecko, wiec nie spodziewa sie ze cos przywioze. No, ale skoro umiem gotowac to nie chce jechac z morda na paczki;) Oczywiscie sensu nie ma w pieczeniu miesa czy smazeniu kotletow przeze mnie bo tego bedzie i tak za duzo;p Mysle, ze zrobie ciasto blok i piwo swojskie;) Moze macie pomysl na jakas pyszna salatke i ciasto lub jakies zakaski?

Gość kilimangaro
mięsny jeż jest the best:)

Gość honorata8888ji
hehe no wezcie;p miesny jez dobra rzecz ale taka malo wyjsciowa;p

Upiecz ciasto którego nikt nie robi. Bo wiesz - 3ci sernik to będzie porównywanie, ale jak zrobisz inne będzie ok.

Gość honorata8888ji
No wlasnie temu pytam czy ktos zna jakies ciekawe ciasto lub salatke;)

Gość honorata8888ji
prosze;)

Gość honorata8888ji
o poprosze ;)

Gość honorata8888ji
takie z podpiwka tylko:P

Gość ło ho ho
JA UWIELBIAM SAŁETAKE Z ZUPKA CHINSKA VIFONU

Gość ło ho ho
czemu nie? ja robie bo każdy ja lubi i wiem, że będzie zjedzona

Gość honorata8888ji
to to tak;p obowiazkowo kupie wodke;pp

Ciasto z kubusiem: POTRZEBNE SKLADNIKI: Biszkopt:Szklanka maki tortowej,szklanka maki ziemniaczanej,dwie lyzeczki proszku do pieczenia,6-7 jajek,szklanka cukru Masa kubusiowa:Duzy kubus,3 budynie waniliowe,pol kostki masla Masa sniezkowa:bita smietana sniezka taka w proszku,galaretka wisniowa lub truskawkowa do, posypania starta czekolada. Przygotowanie: Zoltka oddzielic od bialek,ubic je ze szklanka cukru,dodac obie maki wymieszane z proszkiem do pieczenia ,jesli ciasto bedzie zbyt geste mozna dolac troche mleka.Gdy juz ubijemy ciasto na gladka mase nalezy ubic pozostale bialka z jajek na sztywno wymieszac lyzka z ciastem.Wysmarowac blaszke tluszczem posypac bulka tarta i wylac na to ciasto piec okolo 40min. Masa kubusiowa: Odlac szklanke kubusia,reszte zagotowac,w odlanym kubusiu wymieszac 3 budynie i wlac to do gotujacego sie kubusia,gdy zgestnieje zdjac z ognia i rozpuscic w nim pol kostki masla. Ciepla ale nie goraca mase wylac na upieczony i ostudzony biszkopt. Masa z sniezka: Rozpuscic i ostudzic galaretke w mniejszej ilosci wody anizeli jest podane na opakowaniu.Ubic sniezke i wlac do niej ostudzona galaretke wymieszac lyzka,gdy masa bedzie juz tak tezec wylac ja na mase kubusiowa.gdy calkiem zastygnie [posypac starta czekolada.Trzymac w lodowce.Ciasto najlepiej smakuje na drugi trzeci dzien :) Smacznego.Moje dzieciaki je uwielbiaja.

Gość honorata8888ji
bardzo bardzo Ci dziekuje;)