Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolafifek

Co mam zrobić (pobieraczek) ?

Polecane posty

Gość kolafifek

Dzisiaj dostałam list z zawiadomieniem do zapłaty z pobieraczka i jak nie zapłacę to będą problemy w sądzie . Założyłam konto rok temu i szczerze mówiąc zapomniałam o tym nic stamtąd nie pobierałam o ile dobrze pamiętam.W liście jest napisane, że na e-maila wysyłali mi powiadomienia, ale nie codziennie wchodzę na skrzynkę, a potem 100 wiadomości z reklamami więc musiałam usunąć. Nie wiem co zrobić, powiedzieć rodzicom i zapłacić czy po prostu to olać. Bardzo proszę pomóżcie. piszcie jeśli jesteście w podobnej sytuacji lub wyszliście z tego bez żadnej zapłaty

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
olac , to zwykli oszusci chyba nawet zostali ukarani za nielegalne pobieranie pieniedzy od ludzi, oni po prostu wyłudzaja nielegalnie kase, olej ich chocby pisali 100 razy

Gość nosem w kałuże
jestem, "byłam"w takiej sytuacji. nic nie zrobiłam olałam. to naciągacze. poszukaj w necie :) zostali ukarani karą grzywny.

Gość kolafifek
No tak piszesz olać oglądałam na yt, że jakiemuś kolesiowi po roku przyszło ponad 2000 zł do zapłaty i dlatego się obawiam. Po prostu się boje

Gość ??ja tak uwazam
olej to oni naciagają ludzi, nawet kiedys w interwencji to bylo pokazane

Gość Sway
Olać, do mnie też pisali maile, to oszuści

Gość kolafifek
Ok dzięki trochę się uspokoiłam. A swoją drogą to powinni coś z tym zrobić skoro nadal nabierają ludzi.

Olej te kurwy, to sa rasowi zlodzieje. Kiedys "wlamalem" sie kumplowi na poczte, gdzie byl mail od pobieraczka :D nabili mu 100zl (dokladnie 90 cos) za kilku megabajtowy plik, zal pl. Chcesz to ci moge wkleic ten list (jak znajde) :)

to ten Szanowny Panie XXXXXX, Ze względu na nie wywiązanie się przez Pana do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 01.01.2012 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Panu na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy. Pozew przeciwko Panu zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu przez współpracującą z nami kancelarię prawną na podany przez Pana podczas zawierania umowy adres: XXXz XXX XX-XXX XXX Wolności 32/5 Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów. Pana adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 01.01.2012 to 194.126.164.250. W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Panu danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych. Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Panu ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pana z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji. Raz jeszcze przypominamy, iż zgodnie z zawartą Umową, przysługuje nam kara umowna w wysokości stanowiącej wyrażoną w złotych polskich, równowartość 100 dolarów amerykańskich wraz z odsetkami w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego jako naprawienie szkody wyrządzonej wskutek nieuzasadnionego obciążenia infrastruktury i zasobów wykorzystywanych do świadczenia Usługi Usenet. Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności: 1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZH4ZQNER4R48HRUHYK9EZ Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl. 2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane: Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C. Numer rachunku: 19 1750 1325 0000 0000 1305 6811 Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - riowal@onet.pl Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=m5twlDirUcdkJauEtWI%3D W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl Z poważaniem, Zespół Pobieraczek.pl

Gość ffdfsdfds
przyjsc moze rachunek nawet i na 20tysiecy! co nie nzaczy ze masz placic

Gość kiwi25
też dostałam już drugi raz ............

Gość jan niezbedny
eh te wasze rady,mialem przygode z pobieraczkiem olalem sprawe po 2 latach przyszlo wezwanie do zaplaty 180zl,olalem a co tam,po roku przyszlo juz 300zl do zaplaty wyslane przez windykacje,olalem po miesiacu w drzwiach zobaczylem komornika chcial mi zajebac telewizor.zaplacilem 400zl i dopiero teraz jest spokoj,tak olewaj dalej za rok czy 2 przyjdzie do ciebie komornik i zaplacisz 3x wiecej,rob jak uwazasz...windykacja i komornik z nimi nie wygrasz

Gość ewdW
ja bym wywaliła komornika na zbity pysk 🖐️

Gość szokszok za szokiem
Wy jesteście pojebani!!! Tyle tematów o tym już było nie mają prawa niczego żądać!!!Zanim coś napiszecie to zastanówcie się

Gość jan niezbedny
ohohoho patrzcie wy sie...a co masz meza polityka?nie zartuj mozna sobie wywalac to na 2dzien z policja przyjdzie,pozatym nie placac im trafiasz na liste dluznikow i zadnego kredytu ani nic na raty nie wezmiesz,jak oddadza sprawe do windykacji a oddadza...po co robic sobie syf?

Gość jan niezbedny
ohohoho patrzcie wy sie...a co masz meza polityka?nie zartuj mozna sobie wywalac to na 2dzien z policja przyjdzie,pozatym nie placac im trafiasz do krajowego rejestru dlugow i zadnego kredytu ani nic na raty nie wezmiesz,jak oddadza sprawe do windykacji a oddadza...po co robic sobie syf?

Gość jan niezbedny
ty jestes pojebany/a...ogarnij sid jak nie maja prawa?rejestrujac sie akceptujesz umowe!i musisz placic po zaakcetowaniu,pozatym nie wiesz co to windykacja nie zaplacisz raz 2,pozniej ci urosnie tysiak do zaplaty. Mozna oczywiscie sie sadzisz zamiast 180zl wyjdzie ci 2tys zl,nie wygrasz bo oni maja wszystko!wyslane powiadomienia o kasie na mailu...nie wygrasz z nimi wiec nie zgrywaj cwaniaja ...

Gość jan niezbedny
ty jestes pojebany/a...ogarnij sid jak nie maja prawa?rejestrujac sie akceptujesz umowe!i musisz placic po zaakcetowaniu,pozatym nie wiesz co to windykacja nie zaplacisz raz 2,pozniej ci urosnie tysiak do zaplaty. Mozna oczywiscie sie sadzisz zamiast 180zl wyjdzie ci 2tys zl,nie wygrasz bo oni maja wszystko!wyslane powiadomienia o kasie na mailu...nie wygrasz z nimi wiec nie zgrywaj cwaniaja ...

Gość szokszok za szokiem
A to Cię zaskoczę, pare miesięcy przesyłali mi wezwania to było jakieś 2,5 roku temu a niedawno kredyt dostałam :)

Gość szokszok za szokiem
A to Cię zaskoczę, pare miesięcy przesyłali mi wezwania to było jakieś 2,5 roku temu a niedawno kredyt dostałam :)

Gość widzę, że pan z pobieraczka
przyszedł straszyć :D tak się składa, że mam męża prawnika i wiadomości 100% aktualne- pobieraczek nie może Wam nic zrobić! działają nielegalnie i żaden (!) sąd nie przyzna im racji. proszę nie słuchać pobieraczkowych agitatorów.

Gość puszek5433
A przysyłali wam listy do domu ??? Bo tego bym nie chciał...

Gość puszek5433
PROSZĘ O POMOC, znów mnie straszą sądem i kornikiem. Nie wiem co mam robić, a NIE chce listu do domu. Kto już był w takiej sytuacji prosze o kontakt na forum lub mailem: arab321@onet.eu. PROSZE

Też kiedys miałąm ten problem, olałąm to, a żeby nie przyhodziły mi denerwujące maile dzień w dzień zmieniłam e-mail i mamświęty spokój od jakiegoś roku. Umowa pomiędzy wami powinna być zawarta na piśmie, dopiero wtedy mają prawo do pobierania od Ciebie jakichkolwiek pieniędzy.

Gość puszek5433
a przyslali Ci jakies pismo do domu ???

Nic nie przysłali, nie mają prawa nękać mnie w ten sposób jeśli by to zrobili to bym ich pozwałą, aha i jeszcze przed zmianom maila napisałąm do nich, właśnie, że nie życzę sobie więcej takich wiadomości z ich strony i że nie mają podstaw aby żądać ode mnie jakiejkolwiek opłaty, i oczywiście coś o sądzie i takie tam głupotki, jak czasem wchodzę na tego starego maila to nawet już nie mam od nich wiadomości. Oszukali bardzo wiele osób, poszukaj w internecie jest o nich dużo :) Więc nie martw i nie płać, następna rzecz, czytałam tez , że jak ktoś zapłącił raz to w cale sie na tym nie skończyło... To zwykli naciągacze...