Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antubounty

Jak sie zaopiekowac takim dzieckiem??

Polecane posty

Gość antubounty

Hej dziewczyny, Od jutra zaczynam prace jako opiekunka nas 8 miesiecznym dzieciakiem. I tutaj powstaje moja obawa, ze moge sobie nie poradzic, bo nigdy takim malenstwem sie nie opiekowalam... Jesli mozecie to podpowiedzcie mi, na co zwracać szczególną uwagę, jak takie dziecko funkcjonuje, czego ile potrzebuje (zabawy/snu), jak je zabawic? Byloby to dla mnie barzdo pomocne, gdyz matka dziecka jest inne pochodzenia i porozumiec sie mozemy jedynie po angielsku (co troche utrudnia sprawe). Z gory dziekuje.

Gość antubounty
podbijam

Gość antubounty
upup

Dziecko w tym wieku powinno juz miec swoja rutyne w ciagu dnia. Mowisz po angielsku na tyle zeby sie z ta matka dogadac? zapytaj o ktorej drzemka, co dziecko moze jesc (jakies alergie) mniej wiecej ile razy robi kupe (w sensie czy codziennie) o ktorej spacer, czy uzywa smoczka, czy trzeba mu smarowac pupe jakimis specjalnymi kremami, gdzie ma ubranka na przebranie no eeee hallo! tak chyba zescie sie na ostatnia chwile zgadaly co?

Gość bonjourrrrr*
W Stanach zajmowalam sie 7-miesieczniakiem. Swoich dzieci wtedy nie mialam. Byl bardzo bezproblemowy. Spal, jadl a tak to siedzial w chodziku i ogladal tv :-P Zeby nie bylo, ze ja tak sobie prace ulatwialam. Tam taki zwyczaj w tym domu byl. Jak malego troche ponosilam po domu czy posiedzialam w ogrodzie, to zaczynal marudzic, jak wstawilam w chodzik i wlaczylam baję - od razu sie uspokajał :-D

Gość antubounty
wiadomo ze z matka dogadam kwestie kupki czy jedzenia, chodzi mnie bardziej o to, czy moga mnie jakies sytuacje zaskoczyc z takim malcem i jak sie wtedy zachowac (czkawki, nagly placz itd.) wybaczcie mi ale jestem totalnym laikiem jesli chodzi o niemowlaki, i nei chce by malenstwu stala sie krzywda ;)

to lepiej sie dogadaj ito na wejsciu bo np godz 11 a tu nagly atak placzu ktory moze wystapic przez to ze dziecko jest zmeczone, bo np zazwyczaj o tej godzinie idzie spac. Rozumiesz? Ataki placzu w tym wieku najlatwiej utulic albo odwrocic uwage (kolorowa zabawka wydajace dzwieki) Czy dziecko raczkuje, staje przy meblach?jesli tak to mozesz byc zaskoczona szybkoscia z jaka maluch moze sie poruszac w ten sposob. Tym samym lepiej miec oczy dookola glowy. Nie zostawiaj malucha samego 'na wolnosci', jak musisz isc np do lazienki to wsadz go do lozeczka. Mialas kurs pierwszej pomocy w razie jakby sie dziecko zakrztusilo? bo o ile u matki zadziala instynkt to Ty juz musisz miec wyuczone pewne odruchy.

Gość antubounty
dzieki, troche w sumie mnie uspokoilyscie, mam nadzieje, ze nie bede miala problemow ;) Dzieki wielkie za odpowiedz

Gość czym cię uspokoiłyśmy?
tym, że nie masz pojęcia o dzieciach, a bierzesz na siebie odpowiedzialność za zdrowie i życie niemowlęcia? tym, że jak coś mu się stanie, to zgnijesz w pierdlu? tym, że nie masz nawet pokończonych kursów 1 pomocy? won, gówniaro, ulotki roznosić, albo kible myć, a nie dzieckiem się zajmować bez żadnego doświadczenia!!!!!!!!!

to osoby powyżej - w sumie rozumiem Twoje oburzenie ale należałoby je kierować raczej w stronę matki niemowlaka, która powierza życie i zdrowie swojego dziecka osobie, która nie ma pojęcia o opiece nad nim :(