Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zerowa adrenalina

STRES - metody na pokonanie stersu

Polecane posty

Gość zerowa adrenalina

Słuchajcie kochani. Mam mega problem. Kompletnie nie radzę sobie ze sterem na skutek nawarstwienia naprawdę wielu problemów. Nie chcę już uciekać w żarcie, alkohol. Wiem, że sport jest dobry, ale póki co nie mam sił na sport. Poradźcie coś. Proszę.

Gość stresssu
mnie stres doprowadził do nerwicy i depresji i teraz juz pomagaja tylko psychotropy a wiec radze zaciągnąc porady u specjalistów bo byc moze jeszcze uda ci sie tego uniknać

Gość mikifreszzzzz
musisz znajdywać więcej chwili na relaks książka, gorąca pachnąca kąpiel, chwilę poleżeć i posłuchać relaksującej muzyki, znajdź sobie hobby jak masz mega stresa i nerwice to psycholog ja sobie ze swoją nerwicą prawie już poradziłam rzuciłam stresującą pracę, dużo odpoczywam, piję melisę, jem witaminy, spacery, zapisałam się na kurs rysunku (lekcje bardzo odprężają a do tego czuję się lepiej gdy widzę, że robię coś, jestem w tym coraz lepsza) itd

Gość zerowa adrenalina
obawawiam się ze specjaliści tylko psychotropy potrafią przepisać.

Gość mikifreszzzzz
ps co do posiadania siły do sportu, to uwierz, że po wysiłku sportowym będziesz mieć więcej sił mimo zmęczenia - niż przed polecam zestawy na youtube cindy crawford np. http://www.youtube.com/watch?v=Th0nM9aEMo4 są 4 części jak zaczniesz to Ci się spodoba i będzie Cię to odprężać

Gość Woooodddddnotkid
Ja polecam codziennie rano przed pracą zrobić około 20 takich sekwencji http://www.youtube.com/watch?v=wATKe78Yfo0 A potem otworzyć okno usiaść wygodnie koniecznie z wyprostowanym kręgosłupem i starać się skupić na oddechu tak przez około 20 minutek ! To daje świetny zatrzyk energi ! Na prawdę mało rzeczy po takim starcie dnia jest w stanie Cie zestresować. Spróboj chociaż raz tak zacząć dzień! pozdrawiam serdecznie D.

Gość zerowa adrenalina
znam te ćwiczenia z Cindy, kiedyś ćwiczyłam, bo zawsze miałam tendencję do nadwagi.

Gość pan p.
Szybka rzecz, całkowicie za darmo: Wstań, podnieś ręce do góry, albo podskocz kilka razy, zrób parę przysiadów, zaspiewaj coś wysokim głosem, porob głupie miny do lustra- jakakolwiek rzecz tego typu zajmie twój umysł i zablokuje dostęp do negatywnych stanów - stojąc podnieś do góry lewe kolano i dotknij je prawym łokciem, opusc i dotknij tak samo prawego kolana lewym łokciem - rob jak najszybciej - jest to dobry sposób na odwrócenie uwagi umysłu, i daje ci siłę koncentracji, wyostrzajac zmysły

Gość zerowa adrenalina
o, dziękuję za odzew. Czyli ruch na 1 miejscu.

Gość pan p.
+ stresu i nerwicy można pozbyć się w takim samym tempie jak się ją przygarnęło Pewien gość przyszedł kiedyś do mnie z problemem stresu, twierdził że stresuje się cały czas. Jednakże tak mu się tylko wydawało. Zacząłem z nim negocjować: Jak śpisz to też się stresujesz? -Yy.. No nie. -A jak sadzisz kupe na kiblu to też się stresujesz? -Okazalo sie ze też nie. A czy podczas mycia zębów, śniadania, itd... W końcu okazalo sie ze facet stresuje się w pracy, przez 5 minut gdy szef na niego krzyczy. Wcale nie trudna rzecz, przecież nie jesteś stresem, ani nerwicą. Ty to ty. Z twojej wypowiedzi wnioskuję że jesteś "często" zestresowana, więc zastanów się kiedy tenże stres cię dotyka, a wtedy sposoby są proste - napisałem wyżej :)

Gość zerowa adrenalina
mam w rodzinie osobę bardzo chorą psychicznie. Jestem z tym wszystkim sama. Nie radzę sobie z tą chorobą, z systemem opieki zdrowotnej, nie radzę sobie ze swoją samotnością. Stres i niepokój towarzyszą mi całe życie. Widzę że po kolejnej aktywności tej choroby ja jako opiekunka jestem coraz bardziej wykończona. Potem w życiu codziennym wiele na pozór normalnych sytuacji wpędza mnie w stres.

Gość zerowa adrenalina
tak więc widzisz u mnie to nie jest kwestia że ktoś na mnie krzyczał czy się krzywo spojrzał.