Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niektre to nawet 2 latki sa ku

dlaczego niektóre dzieciaki sie tak masakrycznie wolno rozwijają ?

Polecane posty

Gość jadziaczla99
moja ma 2 lata i wazy 11 kg.

Gość moja córka ma prawie 4 lata
lljhgyf tak oczywiście wszystko zależy tylko od rodziców 🖐️ Dla przykładu jeszcze dodam, że często uczyłam córkę liczyć przy różnych okazjach - nawet makaron do gotowania potrafiłyśmy liczyć czekając aż się woda zagotuje ;) Ale oczywiście córka ani be ani me sama... a teraz jak się rozgadała nie ma problemu żeby policzyła sama bardzo dużo, alfabet powie, kilka wierszyków zna i nie trzeba jej podpowiadać, baaaardzo dużo piosenek dziecięcych typu witaminki, mydło, zuzia, rymowanki różne i piosenki takie zabawowe typu mam chusteczkę, ulijanka, a nawet dwie po angielsku ale to akurat ciężko zrozumieć niektóre słowa. Moja zapamiętywała wszystko co każdego dnia do niej mówię, uczę, śpiewam ale sama powtarzać nie chciała do 3,5 roku aż się odważyła i nie trzeba było jej uczyć tylko raz przypomnieć jak to szło

Gość meaaaa czym Ty ją karmisz że
a to pewnie tak, ja 163 a mąż 185 więc może wdać się we mnie bardziej ;)

Gość faktycznie jakas przerośnieta
ta córka twoja. może ma gigantyzm ?

Myślę że zależy to od tego jakie dziecko jest, jedno ma zdolności manualne bardziej a drugie szybciej mówi...ale nie tylko, jak słyszę nieraz na placu zabaw jak mamusie zwracaja sie do swoich dzieci to nie wiem czy się śmiać czy płakać :p bo skąd takie dziecko ma poprawnie mówić jak matka, która powinna być przykładem, wysławia sie samymi zdrobnieniami i z błędami takimi samymi jak dziecko :o skąd dziecko ma wiedzieć że mówi sie np rower skoro zawsze słyszy tylko lowelek bo mamusi sie wydaje że dziecko lepiej zrozumie jak sie będzie do niego mówić po dziecinnemu :o Tak że czasem rodzice sami są winni że ich dzieci zachowują sie jak niedorozwoje :o

Gość sdsdsdsds
poprostu skomplikowane układy nerowowe potrzebują wiecej czasu na rozwój, ale potem śmigają nieprzeciętnie. Dzieci zaczynajace mówić później statystycznie sa lepsze z przedmiotów ścisłych ( czyli wymagajacych wiecej myślenia abstrakcyjnego i logicznego), a dzieci wcześniej mówiące sa zwykle dobrymi humanistami.

Gość larysa26
Meaaa masz świetną córcię.Moja wygląda podobnie tylko,że ma prawie 16 m-cy i spoooro waży ale na oko to podobnie do twojej ma masę rozłożoną.Nie słuchaj debili.Świetna dziewczynka.Fakt faktem,że będzie musiała mieć chyba wysokiego faceta:)))życzę wiele dobrego dla Was.

Gość nie przesadzajcie
tez mam duze dziecko a raczej wysokie - ma 23 miesiace wzrost to : 98cm a nosi ubranka 98/104. nie widze w tym nic zlego ;) To sprawy genetyczne ma wysokich rodzicow wiec sama niska nie bedzie ;)

dziękuję Larysa :) to bardzo miłe 🌼] również życzę wszystkiego dobrego! ;)