Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Wisienka z pestką

nie wiem co się dzieje - niesamowity płacz w nocy

Polecane posty

Gość _Wisienka z pestką

Drogie mamy moze u któregoś z waszych dzieci też tak było. Chodzi mi o to, ze moja córka - 19 m-cy od jakiegos tygodnia budzi sie w nocy i niesamowicie płacze. NIe mogę jej uspokoić, nie da sie przytulić, ululać. Placze przez 5-10 minut i zasypia. Nigdy wczensiej nie bylo takich akcji, przsypiala ladnie noce, nawet jezeli sie przebudzała to raczej piszczała niż tak przerazliwie płakała. Dodam, że to raczej nie zęby, bo mniej wiecej wiem kiedy zabkuje, wtedy nie je, mycie zębów to koszmar bo ja dziąsła bolą. W dzien zachowuje sie normalnie, nie zauwazyłam zeby cos ja bolało, ma apetyt, jest wesoła i mega ruchliwa. Tylko ten przerazliwy krzyk w nocy.

Gość kjasjkj
Identycznie mam z synem - 19 miesięcy skończy za dwa tyg. Pediatra powiedziała,że to zle sny, że wlasnie wtedy dziecko placze jakby przez sen , nie daje sie utulic ani uspokoic. Wyrośnie.

Gość _Wisienka z pestką
ale ona sie wybudza, ma otwarte oczy czasami nie moge jej polożyc bo ona wstaje. Nie wiadomo czego chce, na ręce nie, polożyc nie tylko kopie nogami. Moze to faktycznie sny. Na poczatku tez przyszllo mi przez mysl ze to moze brzuch ją boli, to jak kopała nogami ale chyba raczej nie.

Gość kjasjkj
mój oczu chyba nie otwiera, ale tez nie daje sie polozyc, wstaje i drze sie strasznie.. moja przyjacióla mila tak sama ze swoimi dziecmi. Tez myslalalam ze cos go boli, ale pediatra powiedziala, ze dziecko wtedy i w dzien jest apatyczne, nie chce jesc ani sie bawic.. Może idź do lekarza, zobaczymy co powie.

Gość onawi
to co ze ma otwarte oczy,mi tez czasami zdarzaja sie sny takie realistyczne ze jeszcze po obudzeniu nie wiem dokladnie gdzie jestem......nie panikuj,wyrosnie z tego

Gość _Wisienka z pestką
nie panikuje tylko się martwię bo nigdy nie budzila sie w taki sposób z krzykiem. Ona praktycznie w ogóle sie nie budzi w nocy, spi od 20 do 7 non stop, a teraz. Ale faktycznie skonsultuje to z lekarzem telefonicznie.

To sa prawdopodobnie lęki nocny. To, że dziecko ma otwarte oczy nie znaczy, że nie śpi. Też to przerabialiśmy. Początkowo próbowaliśmy złapać z nim kontakt ale w końcu zrozumieliśmy, że on się tak naprawdę nie obudził. U nas pomogło naprawdę solidne wyciszanie: spokojna muzyka wieczorami, przyciemnione pomieszczenia już ze dwie godziny przez sen, żadnych gości czy atrakcji wieczorami. Dziecko a jeszcze bardzo niedojrzały układ nerwowy. Często, w ten sposób, w nocy odreagowuje to, co wydarzyło się w dzień.

Gość _Wisienka z pestką
to wqygląda ze rzeczywiscie ma lęki nocne. Tylko obawiam sie ze moje dziecko nie da sie wyciszyc, bo to istny zywioł, biega, rozrabia az padnie.

Gość mamama27
mój się uspokajał tylko w bujaku - foteliku samochodowym - autentycznie nie dał się dotknąć, kopał, krzyczał, wstawał - dany do bujaka odrazu spokój i usypia... ma takie noce kilka razy w miesiącu - teraz coraz mniej - ma 1,5 roku

Wisienka- mój też taki jest. I dalej rozrabiał wieczorami, tylko my mu nie dostarczaliśmy dodatkowych atrakcji. To zawsze o połowę mniej;)

Gość nam pomagały kąpiele ziołowe
ostrożeń warzywny, rumianek, mięta gotuje 15 minut wlewam do wanny - ma działanie lekko uspokajające i przeciw zapalne (pomaga też na początku przeziębień walczyć z infekcją)