Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znerwicowanananana

co na stres ktory przeradza sie w nieopanowaną złość? techniki relaksacyjne?

Polecane posty

Gość znerwicowanananana

Jak w temacie. Wiem, kazdy dzis sie stresuje, kazdy zyje w biegu ja tez. Przy czym ja nie potrafie rozladowac stresu, mam popekane szkliwa, rozchwiane zeby z zaciskania z nerwow, pomojam wyzarte paznokcie, wyrwane wlosy. Ale najgrosze jest to ze nie panuje nad nerwami i obrywa sie ludziom, wkurzam sie do tego stopnia ze w glowie mi sie kreci. Prosze o konkretna pomoc. Aha, ruszam sie 2 razy w tyg tancze, ale to nic nie daje. Zyje tak juz od wielu lat, ale teraz mam powzne w pracy problemy przez to, nie dziwie sie im.

Gość a ja mam bordowego
idź do psychiatry, byłaś? to żaden wstyd, wiele osób chodzi.

Gość znerwicowanananana
ale z takimi nerwami? wydaje mi sie ze sama sobie z tym poradze

Gość a ja mam bordowego
mój mąż tak miał, tyle lat prosiłam zrób cos z tym i na jesieni wreszcie poszedł. farmakologia i terapia mu pomagają, naprawdę. Ma tabletki na dzień - nabiera po nich chęci do życia, ma inne na noc - śpi, nie myśli o głupotach. Uwierz mi. Najgorsze to się odważyć. Do psychiatry chodzi mnóstwo ludzi - nawet nie spodziewasz się. poszukaj w necie specjalisty, zadzwoń - to nie boli, a samodzielne radzenie sobie - nie dasz rady

Gość wanda441
Moim zdaniem w takim przypadku warto udać się do psychologa. Jest to naprawdę dobre rozwiązanie. Tutaj http://gabinetypsychologiczne.com.pl/nerwica/ są namiary na dobrego specjalistę. Na pewno takie zachowanie jest utrapieniem nie tylko dla ciebie, ale również Twojego otoczenia.

Gość gość
I znowu temat przerodzil sie w jedna wielka reklame..

Gość marzss
Faktycznie tylko psycholog może pomóc. Terapia może być długa. Wszystko zależy jakie jest podłoże takiego stanu. Tutaj https://psychomedic.pl/psychoterapeuta-warszawa/ są namiary na świetnych specjalistów. Można się do nich umówić online lub telefonicznie pod nr 22 253 88 88

Gość gość
Tez tak mam czuje ,ze momentami nad sobą nie panuje ,a najgorsze ze w momencie zdenerwowania ,stresu nawet jak mam ważna rozmowę np w biurze ...to sie trzęsę ( ręce i kolana),mam problem aby inni tego nie zauważyli ... Pomimo zdenerwowania jestem opanowana nie krzyczę ,ale sie trzęsę...Byłam u psychoterapeuty - tabletki po których przytyła 10 kilo i na okrągło spałam dzień i noc ...przestałam bo nie da si naokraglo spać mając rodzine .Wytrzymalam na tabletkach 6 mcy .Mysle ponownie o terapii - wiem ze sama sobie z tym nie poradzę ...narazie odwlekam ...ale powinnam tylko jak znaleźć dobrego terapeutę takiego który doradzi ,pomoże ,a nie tylko siedzi przez godzinę ,ziewa i patrzy sie jak na wariatkę kiwając głowa przez godzinę ...po czym mówi ,ze czas minął :-(

Gość gość
Szukaj pomocy ,sama sobie nie dasz rady .Bedzie coraz gorzej .

Gość gość
Polecam sport ,jazda na rowerze ,świeże powietrze ma naprawdę dobry wpływ .

Gość gość
Wsadzenie pokrzywy w majtki.

Gość gość
na pewno nie chodź do psychiatry!!! nic ci nie jest, nie tłum niczego, jakoś sie odstresuj albo przyjmij inne zachowania.. niestety ja sobie już wszystko zniszczyłam , zrobiłam ten błąd i teraz za to płacę. Nie ufaj psychiatrom ani żadnym zapewnieniom że leki ci pomogą, wręcz przeciwnie.Zyskująna tym tylko ci którzy maja pieniądze z tych leków

Gość gość
Tobie tez polecam pokrzywę w majtki. Tanio, ekologicznie i zdrowo.

Gość januszj
Każdemu kto zmaga się ze stresem - w szczególności w przypadku gdy stres jest związany z interakcjami z innymi ludźmi polecam przejść przez szkolenia, które poprawiają jakość komunikacji. Wtedy taki stres znacząco się obniża w wielu sytuacjach. Janusz http://corelszkolenia.pl

Gość jawka8
Faktycznie warto udać się do Psychomedic i pogadać z psychologiem. Teraz można się u nich umawiać na wizytę online 24h 7 dni w tygodniu. Jest to ogromny plus. Oczywiście można również do nich zadzwonić pod nr 22 253 88 88. Mają wielu świetnych specjalistów. Tutaj https://psychomedic.pl/psychoterapeuta-warszawa/ jest więcej informacji.

Gość gość
Skad ja to znam :O mam identycznie tylko u mnie jeszcze czasem do tego chodziła autoagresja typu cięcie się, ale nie leczyłam się i nikomu o tym nie mowie... Najlepsze, ze na zewnatrz moge sie wydawać opanowana tzn ludzie mnie tak moga odbierac bo tlumie te emocje, ale czasem nie daje rady..

Gość gość
Ja sobie staram powtarzać, ze stres mi nic nie da i że i tak na pewne rzeczy nie mam wpływu np. jak ktoś inny nawali, staram sie nie przejmować rzeczami na ktore akurat nie mam wplywu, a z tych na ktore mam wplyw wyciagac nauczke

Gość gość
Np. jak jest korek i moge sie spoznic mimo, ze wyjechalam wczesniej to sobie powtarzam, ze i tak nic na to nie poradze i trudno, choc wiem, ze to wkurzajace, ale sama siebie staram uspokokajać. Podobno tez pomaga zauważenie tego, ze jest sie zdenerwowanym i powiedzenie sobie " jestem zdenerwowana" i wtedy stres mija w ilus tam %