Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgvfdgfdghb

Pomoże mi ktoś zinterpretować wynik morfologii?

Polecane posty

Gość dgvfdgfdghb

HCT 32,7 RBC 3,9 HGB 11,2 WBC 4,8 MCV 83,8 MCHC 34,3 MCH 28,7 RDW-CV 13,2 PLT 177 MPV 9,0 PDW 10,0 P-LCR 19,0 LYM 2,1 % 44,0 MXD 0,4 % 9,0 NEUT 2,3 % 47,0 Jestem w drugim miesiącu ciąży. Co powinnam najbardziej wprowadzić do swojej diety, żeby wynik był lepszy? Dopiero za tydzień idę do lekarza dlatego tak pierw na forum dopytuje

Gość nimma
przecież masz tam podane normy więc chyba sama widzisz co jest w normie a co poza nią.

Gość dgvfdgfdghb
To że mam poniżej normy to wiem dlatego napisałam, że pytam co zrobić żeby polepszyć bo akurat na tym już konkretnie się nie znam

Gość Magda 285
Jedz orzechy włoskie, tylko nie nad czczo. Ja jadłam 2-3 dziennie i bardzo poprawiły mi się wyniki, a też miałam słabe. Orzechy przecież nie zaszkodzą możesz spróbować.

Gość nawet nie wiesz jak
za niskie czerwone krwinki i hemoglobina, dużo produktów zawierających żelazo i vit. c, bo inaczej szybko ci się przypląta anemia

Gość nawet nie wiesz jak
ja piłam sok z marchwi, selera i buraka, do tej pory mam na to obrzydzenie, ale skuteczne jest

Gość dgvfdgfdghb
pietruszkę uwielbiam, dodaje ją praktycznie wszędzie i nawet mogę jeść ot tak same liście :P zwłaszcza, że miałam kiedyś kłopoty z żołądkiem i pietruszka dobrze wpływała na regulację kwasów. Jem oklepane dania ze szpinakiem i inne zielone warzywa. Nie wiem wydaje mi się, że mam kłopoty z wchłanianiem tego żelaza a nie z samym jego dostarczaniem

Gość dgvfdgfdghb
O orzechach nie wiedziałam, lubię więc nie będzie z tym problemu. Sok z marchwi nie codziennie ale często pije taki jednodniowy z marvita i ogólnie jem dużo marchewki. Spróbuje z selera i buraka

Gość dgvfdgfdghb
a te soki to chyba raczej same te jednodniowe, a możecie coś polecić do picia takiego co na zapas można kupić bo jednak w sklepach nie często bywam. Teraz najczęściej pije soki pomarańczowe zwykłe z gardena czy czegoś takiego

Gość podobnie
Mi lekarz posiedzial ze w ciazy bardzo ciezko utrzymc dobry poziom hemoglobiny sama dieta. Jak wynik sie pogorsszy zapewne otrzymasz zalecenie do preparatow z zelazem. Ja mimo ze przez polowe ciazy bralam ascofar to hemoglobine mialam na tym poziomie co ty.

to jedz pietruchę:) mi lekarz powiedział że pęczek ciachu ciachu i na kromkę:P

Gość dgvfdgfdghb
biorę już tardyferon

Gość dgvfdgfdghb
no ok to biorę się ostro za siebie, a kiedy najlepiej powtórzyć badanie żeby zobaczyć jak idzie poprawa?

Gość nawet nie wiesz jak
sok z buraków, tylko taki odstany ze 2 godziny, masz sokowirówkę ?

Gość dgvfdgfdghb
nie mam, ale kupiłam gotowy