Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 20 GB

Ząbkowanie a specer ?

Polecane posty

Gość 20 GB

Córka zaczynają wychodzic pierwsze ząbki, ma przy tym gorączke nie przekraczającą 38* i tu moje pytanie - wychodzić na spacer. Szczerze nie wiem jak sie zachować w takiej sytuacji. Wczoraj i dzisiaj z nią nie poszłam, bo też dosyć mocno wiało, ale przecież też nie wiadomo jak one długa będą szły - nie chce przesiedzieć z nią całego tego czasu w domu :(

Gość kolka123456
nie sadze zeby zabkowanie bylo przeszkoda w wychodzeniu na spacer. Daj cos na zbicie goraczki jesli dziecko sie meczy, ale to tez watpliwe bo to u dziecka jest co najwyzej stan podgoraczkowy.

Gość 20 GB
UP !

Gość aswwwww
zęby to żadna przeszkoda więc śmiało:)

Gość wioletta***
ja bym nie wychodzila jak ma goraczke.

Gość mamama27
zależy od pogody - bo dziecko jak ząbkuje i ma gorączke jest dużo bardziej podatne na infekcje - mój synek za każdym razem kiedy szły zęby coś łapał - najpierw szły 4 jedynki naraz to mial 3 dniowke - przy dwójkach angine - czwórki wyszły naszczęśnie bez niczego.. także jak pogoda typu słońce itd to wyszlabym ale wiatr i zimno to lepiej przesiedzieć... zresztą skąd wiesz że gorączka od zębów? mój też miał i też stawiałam na zęby a jak pisałam wyżej się okazało się że to nie od zębów a od trzydniówki a potem od anginy - jak szły czwórki to bez gorączki i bez choroby

Ja bym mimo wszystko została w domu, ewentualnie mozesz przewietrzyc mieszkanie. Bo własnie dziecko jest podatne na infekcje a od zebów czesto mozna dostac zapalenia uszka. Pozatym to jest dopiero marzec i nie am jakiejs typowo wiosennej pogody, a wiatr dla dziecka (tak silny) nie jest wzkazany. Wiec jak siedziałas cała zime to te kilka dni tez posiedz. A na spedzenie goraczki daj jakis syropek badz czopka.