Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blablablanick

nie chce isc na studia!

Polecane posty

Gość blablablanick

A wiec tak. Koncze za tydzien 19 lat. Nie mieszkam w polsce, ale w uk juz od prawie 6 lat. Cale zycie marzyla mi sie kariera lekarza, pozniej stwierdzilam ze medycyna nie jest dla mnie, i aplikowalam na genetyke. Od wszystkich uczelni dostalam oferte miejsca, jezdzilam na dni otwarte... Ale jest problem: w ogole nie poczulam ducha nauki, nie chce isc na studia, nie obchodza mnie laboratoria, ani tracenie 3-4 lat na cos co mnie nie interesuje. Nie wiem jak powiedziec o tym rodzicom. Juz w zeszlym roku nie aplikowalam tylko wzielam 'gap year' zeby sie zastanowic. Wyzywali mnie od darmozjadow, mowili ze mam sama zaczac pracowac, bo oni nie beda mnie utrzymywac... Caly czas mi mowia ze mam sie wyuczyc, wypromowac, a ja najzwyczajniej nie chce. Nie mam tez planow na przyszlosc. Nie wiem co ze soba zrobie... tak tylko chcialam sie wyzalic.. :(

Gość blablablanick
Poza tym przeciez studia nie daja niczego w tych czasach. Ile madrych osob znam, ktore mimo ukonczonych studiow nie maja pracy w zawodzie, a robia za smieszne pieniadze.

Gość 2355iwon
zawód jest bardzo ważny, jaka masz alternatywe ?

Gość POLAKK
to idź kurwa do pracy od razu chęć do nauki wróci

Na studiach jest dobra zabawa, tym bardziej jak mieszkasz w akademiku/stancji. Jak pojdziesz to nie bedziesz chciala, zeby sie konczyly ;) Inna sprawa, ze rodzice chca dla Ciebie jak najlepiej i chca zebys miala dobrze platna prace, godne i spokojne zycie. Jak nie pojdziesz na studia, to naturalne ze pojdziesz do pracy. Rodzice nie beda Cie utrzymywac wiecznie jak nic nie robisz. Taka opcja bardziej Ci sie podoba? Bez studiow ciezko znalezc dobrze platna robote.