Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wysmialambabsko

Wyśmiałąm nauczycielke

Polecane posty

Gość wysmialambabsko

Jak zwróciła mi uwage że mam do niej mówić PANI PROFESOR wyśmiałam ją w żywe oczy no niby z jakiej okazji mam mówić do osoby ze stopniem MAGISTRA pani profesor? :O I nadal mówię do niej Prosze Pani

Gość wysmialambabsko
no bo wiem :O na stronie internetowej ma napisane mgr. i tu nazwisko. W glowach sie niektorym nauczycielom poprzewracalo :O

Gość wysmialambabsko
18 ale wiek tu nie ma nic do znaczenia :O Sama sie zastanów jaka tu logika zwracać sie do kogos tytułem którego nie posiada :O Tak samo doktor do lekarza po studiach magisterskich

Gość LaliaEu
to prawda ze nauczyciele w średnich szkołach chcą aby się do nich tak zwracaĆ

tez tak zawsze zakładałam w technikum :o kazali do siebie mówic profesorze a to ledwo magistra zrobiło :o na studiach doktory profesory hab nadzwyczajne się tak nie szarogęszą jak nauczyciele w LO!

Gość wysmialambabsko
blond cizia - no właśnie :O A oni to chyba myślą że rozumy pozjadali :O A niby czym różnią się od nauczycieli z gimnazjum albo podstawówki?

Gość zajrzyj nieuku do Wikipedii
Profesor (z łac. professor) tytuł naukowy nadawany samodzielnym pracownikom naukowym, także stanowisko nauczycieli akademickich oraz tytuł zwyczajowy honorowy nadawany nauczycielom szkolnictwa podstawowego, gimnazjalnego i ponadgimnazjalnego.

Gość labammmaa
Nie pisze sie magister z kropka na koncu!!

Do niedawna też byłamnauczycielką,również w liceum i zaobserwowałamten"trend".Mnie to osobiście bardzo denerwowało i niepozwalałam uczniom na takie zwracanie się do siebie.

Gość 2355iwon
jak cie uczy to masz przejebane, nauczyciel to najgorszy gatunek człowieka

Gość wysmialambabsko
Desdemonaaa - Chociaż jedna normalna jesteś :classic_cool: Te moje nauczycielki to może sie nie narzucają, tylko ta jedna tak, pozostałe raczej bardziej "zdrowo" do tego podchodzą ale i tak jak np. mowia o jakies nauczycielce to tez mowia "profesor takaitaka" albo dyrektorka "Pani profesor sobie nie przerywa" :O Jakos sobie nie przypominam zeby w poprzednich szkolach tez tak o sobie mowily :O wrecz przeciwnie "Pani Kasia" "Pani Ania"

Gość ftfytjf
I bardzo dobrze zrobiłaś! Mnie też to wkurzało. Na tytuł profesora, doktora itp trzeba sobie zasłużyć publikacjami, badaniami, pracą a nie klepaniem w kółko tego samego do emerytury. Magister i profesor to różne tytuły naukowe a że kiedyś tak się zwracali co z tego.

Gość wysmialambabsko
Boże, no po prostu swiat sie wali bo kropke zrobilam :O Sami poloniści tu siedzą :O

Gość niedoszła balerina
do doktora mówi się doktor, bo ma ten tytuł. Lekarze nie mają magisterki, od razu mają tutuł lekarz, ew doktor nauk medycznych

Gość 0o9i8u7y6t5re
ja nie pamietam zeby w moim liceum sie tak zwracano do kogokolwiek, ani zaden nauczyciel tego nie wymagal, pierwsze slysze to jak za czasow naszych dziadkow chyba ;p fakt ze w szkole podstawowej dzieci mowia do swoich nauczycielek albo pani ania czy kasia wlasnie albo pani + nazwisko i tyle. zadnych profesorów. nie ma co odnosci sie pompatycznie w sytuacji nieodpowiedniej do stanu rzeczy. po co mowic profesor - to by sugerowalo ze mamy super szacunek do nauczyciela a szkola to miejsce bardzo wazne, w ktorym z prymitywa zmieniasz sie w oswieconego erudytę ktory swego intelektu ani wiedzy sie nie powstydzi. ale przeciez polskie szkółki to pic na wode, uczniowie w du.pie maja nauczycieli, nauczyciele w du.pie maja uczniow, a poziom szkolnictwa z roku na rok coraz gorszy. wychodzisz po takiej szkole takim samym jak nie bardziej cwanym jedynie i prymitywem, co najwyzej hipokryzja ci wjedzie w krew. i gdzie tu z porfesorem w obecnej sytuacji wyjezdzac??? żal. dodam ze sama jestem nauczycielka i nie mam nic przeciwko jak dzieci sie zwracaja do mnie pani+ imię, jakby ktos do mnie z profesora wystrzelil to chyba ja bym go wysmiala ;p

Gość takie tam duperele nic więcej
aleś ty baba z jajami....ciekawe czy w przychodni mówisz do doktora "panie lekarzu"???? :D

Gość wysmialambabsko
takie tam duperele - Ja? Jeśli to bylo to mnie to do lekarza tez mowie "Prosze Pana" tudziez "Prosze pani" jesli to kobieta

Gość Krótko mówiąc
To jest jedna z tych co wyżej sra niz dupe ma

Gość basia.ka
Jak byłam kilka lat temu w szkole średniej to w pierwszej klasie normalnie z przyzwyczajenia mówiliśmy 'proszę pani'. I KAŻDA nauczycielka nas poprawiała - 'pani profesor' :P dla mnie to głupota, nazywać kogoś stopniem, którego nie ma i prawdopodobnie nigdy nie będzie miał.

Gość hgg
jak można mówić per pani do lekarza??! to jest lekarz i mówi się panie doktorze, a nie per pan!!!!! zero kultury w tym narodzie

Gość wyssa
A ja mówiłam do każdego sorko, sorze :D soreczko:D w pierwszej klasie mowilam pani, bo mi to przez usta nie chcialo przejsc, a potem juz z przyzwyczajenia lecialo sorko bo tak kazdy gadal. Zdarzylo sie do szatniarki powiedziec soreczko, haha, ale nie specjalnie oczywiscie i nie przesmiewczo tylko z rozpedu:) ale pani profesor to nie powiedzialam na pewno nigdy.

Gość Troskliwa mamusia
Dziewucho mówi się pani profesor do nauczyciela z szacunku. Jesttoosoba starsza od Ciebie, mądrzejsza o wiedzę, która ma Ci przekazać, poza tym to tradycja w szkole średniej. A co dolekarza dr to zwrot grzecznosciowy, podobnie jak do prawnika mówisz pani mecenas ale pani radca, adwokat, etc.

z tego co mi wiadomo to tytuł profesorski nadaje prezydent i to na pewno nie każdemu pierwszemu lepszemu magistrowi :o wkurza mnie to i tyle!

Gość co za głąby
wytłumaczę tępotom nauczyciel w szkole średniej posiada tytul profesora szkoły średniej, jest to tytuł zwyczajowy i należy go używać proszę pani możesz mówić do ekspedientki w sklepie! mało jeszcze wiesz dziecko skoro nie znasz tych prostych relacji ale cóż ucz się byś mogla pochwalić się dyplomem prywatnej uczelni:)

Gość co za głąby
blond cizia dobrze że się WOS-u uczyłaś - pani profesor odwaliła kawal dobrej roboty