Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam owulacji!?!?

chyba nie mam owulacji :(:(:( jak to sprawdzić?

Polecane posty

Gość bertttta
Ja myslalam, ze skoro wsystepuje miesiaczka to napewno jest tez owulacja.dno bez drugiego nie istnieje.

Gość oj kochana
aha i testy owulacyjne nawet jak ci wyjda pozytywne nie oznacza ze owulacja jest

prawdopodobnie dzisiaj wybiorę się do tego mojego lekarza bo i tak muszę iść na kontrolę a jestem teraz w 15 dniu cyklu to mi chyba powie czy mi pękł pęcherzyk czy nie prawda? rano zmierzyłam temperaturę ale nie wiem czy dobrze to zrobiłam, czy ten termometr trzeba dość głęboko włożyć? miałam temperaturę 36,75 ale wiem, że jednorazowy pomiar nic nie daje ale i tak wydaje mi się, że to zbyt mało i to też nie nastraja mnie optymistycznie odnośnie mojej owulacji

jeszcze się zastanawiam bo wydawało mi się, że te 50% żywych plemników to jest wystarczająco, dopiero za 10 dni dowiemy się czy się poprawiło tutaj coś czy nie i w sumie może lepiej byłoby zaczekać ten miesiąc i iść z tym wynikiem ale jestem bardzo ciekawa tego czy mi ten pęcherzyk pękł czy nie. śluzu nie widzę u siebie, miałam jakieś takie lekkie kłucie w prawym jajniku ale lekkie i taki dyskomfort jakby ale może już sobie szukam po prostu czegoś na siłę, żeby się pocieszyć

Gość takaxxx
Nie wiem, czy Ci powie, że pęcherzyk pekł. Jak już go nie widać, to może nie zobaczyc róznicy między nie było pęcherzyka/pekł. Ja płaciłam wtedy tylko za usg, chyba 60 zł i robiłam monitoring w 8, 10, 12 i 14 dniu cyklu. Ale pekł w 11, więc w 14 juz nie było sensu iść. Koszty sa, ale bez przesady, jak się chce mieć dziecko. Kolejnym krokiem jest spr. drożności jajowodów i to, jak się zachowują plemniki w twoim śluzie, taki plan miał mój lekarz, ale nie było potrzeby.

a twój lekarz przyjmuje codzinnie pacjentki? mój tylko 2 razy w tygodniu i nie wiem jak to wygląda w takim przypadku

czyli moja wizyta w dniu dzisiejszym jest w sumie bez sensu i lepiej poczekać do następnego cyklu, iść ok. 8-9 dnia cyklu przy okazji z wynikami badań męża plemników? ewentualnie wtedy jakoś dogadać się odnośnie monitoringu jeśli to u niego jest możliwe?

Gość loskiku
Staracie sie 3 lata i lekarz nie monitorował cyklu? To jakis konował ! Uciekaj od niego!

Witam, jestem tu pierwszy raz, ponieważ mam problem z moja "owulacja", nie wiem juz co mam robic, brak mi sil. Otoz od 3 m-cy staramy sie z partnerem o nasze pierwsze dziezcko... Iwlasnie niby to malo czsu, ale ja czuje ze jest cos nie tak, nie wiem czy przechodze owulacje. Bylam tydzien temu u ginekologa na badaniu dopochwowym i powiedzial, ze jest wszystko ok, ja mam dlugie cykle do tego nieregularne (32-33-35 dni)... Czyli owulacja powinna nastapic jakos teraz... jakos 2 dni temu czulam klocie z prawej strrony, a teraz pobolewa mnie brzuch, a jezeli chodzi o sluz to nie mam takiego jaki powinien byc jest on raczej bialy i nie ciagnacy sie... Owulacje raczej przechodze bo mam te bole tylko ten sluz ehh... Zakupilam juz sobie wiesiolek, ale czy to w tym tkwi problem? prosze pomozvie mi :( A dodam jeszcze, ze kiedys mialam normalny sluz czyli rozsciagliwy i przezroczysty, czy to mozliwe ze mi zaniknal? i czy mimo to mogę mieć owulacje? Pozdrawiam

Gość titirirki
zrob badania na progesteron ok 25 dnia cyklu. jak bedzie ponizej 4 to znaczy ze cos nie tak...

Kup sobie mikroskop owulacyjny. U mnie się sprawdziła Afrodyta. Dobrze pokazuje dni płodne i dzień owulacji. Niestety tylko tyle mogę Ci poradzić w tej kwestii

Hej chce się podzielić moją historią... Też nie skutecznie starałam się o fasolinkę. Po 8 miesiącach starań okazało się że nie mam owulacjii ale czekały mnie jeszcze badania zeby znaleść przyczynę braku owulacjii. ALE WZIEŁAM SPRAWY W SWOJE RECE....OD POCZĄTKU CUKLU ZACZEŁAM PIĆ ZIOŁA OJCA SROKI MIESZANKĘ NR.3 iiii :) jestem własnie w 10 tc. :) a moja fasolinka ma juz 2,7 cm i bijące serduszko. Te ziółka działają cuda w tym szczęśliwym cyklu miałam wszystkie objawy owulacji, ból owulacyjny śluz płodny, i temp. :) A po drugie są proste w zastosowaniu naturalne i bardzo dobre w smaku... Służę pomocą jak coś Dalia Ty to naprawde jestes nie ciepliwą kobietą....:)

nie mam owulacji!?!? Mierz temp. regularnie codziennie rano o tej samej godzinie przed wstaniem z łóżka na leżąco tym samym termometrem nalepiej rtęciowym i bedziesz miała pewność czy masz owulację :)

A dzień owulacji to najczęściej około 14 dnia cyklu ale nie sugeruj się tym ja miałam np w 20 dc :) Obserwacja to podstawa