Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobrze prawisz

wykształcenie wyższe i praca w spożywczaku- przegięcie?

Polecane posty

Gość dobrze prawisz

mam studia, ale nie mogę znaleźć pracy, wiec w akcie desperacji postanowiłam, ze zaczepię się w jakimś sklepie spożywczym...ale czuje się podle:O po co się człowiek tyle uczył? trzeba było od razu iść do zawodówki, wychodzi na to, ze straciłam kilka lat. po co w tym kraju studia skoro i tak się kończy na "karierze" sklepowej":O

Gość najlepsze urodziny w zyciu
co skonczylas?

będziesz się jeszcze cieszyć że Cię przyjmą:( ja wyszłam z takiego samego założenia i spotkała mnie niemiła niespodzianka :( ale dlaczego chce pani tu pracować przecież ma pani za wysokie kwalifikacje itd itp suma sumarum dalej siedzę i szukam :(

Gość vzvzffff
teraz studia to każdy może mieć, najlepiej wkręcić sie do "dobrej" pracy, żeby się uczyć "praktyki", a potem można się douczać

Gość dobrze prawisz
skończyłam dziennikarstwo. no co Ty, już nawet do sklepu nie chcą? ja na studiach pracowałam rok w spożywczym i myślałam że później będę robić coś fajnego a tu o ....:O

Gość vzvzffff
ja po licencjacie długo szukałam, pracowałam gdzie się dało, aż w końcu trafiłam dobrą pracę w finans. i skończyłam już pracujęc studia uzupełniające, podyplomowe, poszłam na kurs - miałam farta z tą pracą

Gość dobrze prawisz
vzv...a jaka to ta dobra praca? ja niestety nie mam pleców... jestem zarejestrowana w urzędzie pracy od listopada i nie dostałam ŻADNEJ propozycji! czujecie to? po co ten cały urząd istnieje, to smiech. a nawet chciałam prace poniżej kwalifikacji, nawet na taśmie czy coś...a baby tylko ręce rozkładają:O

Gość vzvzffff
a może spróbuj podjechać do firm, w których nie ma ogłoszenia, że szukaja kogoś do pracy, wejdź, porozmawiaj, zostaw CV, może się uda

Gość responsable
Praca w sklepie to wstyd?To trzeba czekac w takim razie na posade prezesa,wtedy Swoje ambicje zaspokoisz

Gość vzvzffff
a może spróbuj podjechać do firm, w których nie ma ogłoszenia, że szukaja kogoś do pracy, wejdź, porozmawiaj, zostaw CV, może się uda

Gość dobrze prawisz
nie chodzi o to że wstyd, ale jak człowiek kończy studia i pracuje w spożywczaku to chyba cos nie halo? mowisz, zeby tak po firmach jeździć?

Gość 0o9i8ulmfx
A ja mam wykształcenie podstawowe i chcę iść do prywatnego LO ale jak czytam takie rzeczy to mi się odechciewa ponieważ wychodzi na to , że nawet jak zrobię tą szkołę to niewiele się w mojej sytuacji zmieni........

Gość dobrze prawisz
nie wstyd, ale jak ktoś kończy studia po to żeby pracować w spożywczym to chyba przegiecie? mówisz zeby tak pojeździć po firmach?

Gość 0o9i8ujnhbgv
A ja mam wykształcenie podstawowe i chcę iść do prywatnego LO ale jak czytam takie rzeczy to mi się odechciewa ponieważ nawet jak zrobię tą szkołę to niewiele mi to pomoże.......

Gość dobrze prawisz
a żabys wiedziała!

Gość różowa magnolia
zahacz się gdzieś a równocześnie próbuj roznosić cv, w końcu się uda. Ale to jest przegięcie.

Gość kikjuuhh
masz tylko podstawowke i sie jeszcze putasz czy robic srednie?? nie wstyd ci jak ktos pyta o wyksztalcenie(w pracy, urzedzie, ) a ty mowisz podstawowe. jak zrobisz lo to niewiele chyba sie zmieni ale moze kiedys ci sie przyda a tak z tym podstawowym to wstyd na maksa

Gość dobrze prawisz
magnolio próbuję się gdzieś zahaczyć, ale jestem zdesperowana:( i boje się ze zostaje mi tylko ten spożywczak:O

Gość andiiiia
a ja mam wyższe i pracuje w banku, ale jak ktoś zaproponował mi więcej kasy w sozywczaku to bym poszła, teraz liczą się pieniądze, bo trzeba z czegoś żyć i rodzine utrzymać a ambicje można schować do kieszeni.

Gość dobrze prawisz
no tak, ale w spożywczym to ja zarobię z 1000 zł a Ty w banku pewnie masz 2 koła albo więcej, więc o czym mowa?

Gość andiiiia
no zdziwiłabyś się jak marnie zarabiam....

Gość rosyjski
brak Ci pewności siebie i wytrwałości.obawiam się że musisz się zastanowić czego chcesz.weż to do serca i niepoddawaj się .nabrałaś ogłady intelektualnej na tych studiach więc nie upokarzaj się dalej bo pękniesz z bólu.potrafisz bardzo dużo .takie studia to coś.zrób coś co lubisz.życie nie może decydować za ciebie i rzucać gdzie popadnie.powodzenia

Gość dobrze prawisz
a możesz napisać ile? przeciez i tak nikt Cię tu nie zna.

Gość wiosenka aa23a
też mam wykształcenie wyższe , jestem pedagogiem rodzinnym a u mnie w mieście nie ma pracy w tej tematyce

Gość dobrze prawisz
wiosenka i co zamierzasz? bo mi już ręce opadają

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
0o9i8ujnhbgv Ty sie nawet nie zastanawiaj nad LO tylko idz, to wstyd miec tylko podstawówke :o

Gość dobrze prawisz
hehe wstyd miec podstawowe, ale skończyć studia i skończyć w sklepie to tez siara...jak ktoś mnie spyta gdzie pracuje po tych studiach to co powiem? że w sklepiespożywczym. o matko, nie sądziłam ze tak skończę...:(

Gość nie tylko ty tak
skończyłaś. Też pracuje w spożywczaku, a mój szef się chwali, że ma za ladą mgr inż. Jak się zapytałam dlaczego mnie wybrał to mi odp., że dlatego, że mam studia ścisłe to nie zrobię mu manka, bo inne kandydatki były po studiach humanistycznych;)

Gość prawictwo pospolite1
wykształcenie podstawowe i praca w biurze .. Przegięcie ?

Gość prawda jest taka, ze zeby być
dziennikarzem, nie trzeba kończyc studiów w tym kiuerunku - co więcej - zawsze lepiej widziani śa ludzie po innych kierunkach ( oczywiscie z odpowiednimi umiejetnościami). Praktycznie - niestety , nie masz zawodu. Więc nie przegięcie.