Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jatylkopytam

Tabletki, a plastry,

Polecane posty

Gość jatylkopytam

Witam :) Niedawno byłam u ginekologa, ponieważ chciałam zmienić metodę antykoncepcyjną (chcę przejść na dietę) i lekarz poradził mi, abym zaczęła stosować plastry Evra. Zgodziłam się na to, ponieważ będzie to wygodniejsza dla mojego trybu życia metoda. W poniedziałek (26 marzec) wzięłam ostatnią tabletkę pierwszego opakowania. W tym momencie jestem w siedmiodniowej przerwie. Moje pytanie jest następujące: Czy mam zaczynać stosować plastry Evra już od razu ósmego dnia, jako kontynuacja tabletek, czy czekać na miesiączkę ? Pytałam się oczywiście o to lekarza, on powiedział mi, że mam brać ósmego dnia, jako dalsza kontynuacja tabletek (będę dalej zabezpieczona od razu), natomiast w ulotce wyczytałam, że należy pierwszy plaster przykleić w dniu miesiączki. Zmieszało mnie to trochę.. :( Jeżeli któraś z Pań mogłaby mi pomóc, to byłabym wdzięczna bardzo :) Pozdrawiam

Gość takaxxx
ponieważ kontynuujesz antykoncepcję hormonalną, to od 8 dnia. Gdybyś wcześniej nie brała tabletek, wtedy od 1 dnia miesiączki (tak zaczynałaś pierwsze opakowanie tabletek). Mi osobiście plastr nie służyły, przy drugim wylewałamm sie z jeansów, zaczęłam tyć, poza tym potrafił sie odkleić w nocy, albo pod prysznicem. No ale to było kilka lat temu, moze evra cos udoskonaliła.

dziwne,ze chcesz sie odchudzic,a on ci przepisuje metode anty z jeszcze wieksza dawka hormonow...bardzo dziwne.poza tym powyzej jakiejs tam nadwagi plastry nie dzialaja. ja jak poszlam do gina bo waga rosla to mi przepisala krazek nuva-ring- ma najnizsza dawke hormonow,chyba polowe tego co tabsy. jesli chodzi o twoje pytanie- gdy sie zaczyna z antykocenpcja hormonalna to bierzesz w pierwszy dzien miesiaczki.ty tylko zmieniasz,wiec normalnie po 7 dniowej przerwie:)

Gość jatylkopytam
Lekarz podał mi dwie ulotki z krążkiem i właśnie z tymi plastrami. Po dokładnym obejrzeniu i zapoznaniu się z ulotkami postanowiłam wybrać właśnie te plastry, ponieważ hormony znajdujące się w nich trafiają do organizmu przez skórę, a nie przez układ pokarmowy jak to było w przypadku tabletek( Moja waga wynosi 68 kg, chciałabym zrzucić jeszcze ok 5kg, zdecydowałam się przejść na plastry, ponieważ brałam dużo błonnika, który jak wiadomo "przeszkadza" we wchłanianiu się leków do organizmu). Dziękuję bardzo za odpowiedzi :) Pozdrawiam serdecznie :)

Gość cichośpiącasowa
za pierwszym razem jak byłam u ginekologa po anty, to mi przepisał ringi. waga się trzymała, nie tyłam, chociaż mam skłonności. W tym miesiącu przerzuciłam się na plastry, ponieważ oboje z partnerem uznaliśmy że owszem, ring nie przeszkadza, ale czasami można go poczuć podczas seksu, i któremuś z partnerów może być nie wygodnie. dlatego zrezygnowałam.

Gość gość
Jezeli ring czujecie do na czas stosunku można go wyjąć.Czasem czucie polepsza jeszcze doznania.On nie kaleczy.