Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość necia2229

Matki dzieci z Lutego 2011

Polecane posty

Gość necia2229

Witam. Chciałabym się zapytać co potrafią wasze 13 miesięczne pociechy.

Gość necia2229
Chyba jestem tu sama. No cóż.

Gość necia2229
Bo ja mam takie dziecko i chciałam zobaczyć co wasze dzieci już potrafią a czego nie umie mój synus jeszcze :)

Gość Liliana 1982
to napisz co umie Twój syn

Gość necia2229
No właśnie to że mało jeszcze. Nie chodzi sam ani przy meblach (jedynie za rączki), nie raczkuje, nie potrafi sam siadać. Nie chce trzymać nawet butelki czy jedzenia i wkładać do buzi. Od razu wszystkim się bawi. Więc jestem ciekawa czy ktoś też tak ma bądź miał z dzieckiem.

Gość necia2229
cały dzień tylko leży na brzuszku i macha różkami :(

Gość nast odc
nie chcę cię martwić, ale nie wygląda to za dobrze. Nie raczkuje nawet? Co an to pediatra? no chyab ze to prowo

jak to nie prowo to idź do lekarza - dziecko w tym wieku powinno robić dużo więcej

Gość ojej!!
przykro mi autorko ale cos jest nie tak.... Moj jest z 11.02 Chodzi juz bardzo dobrze...sam usiadł jak miał 8m-cy,posadzony siedział od 6 m-ca. Przy meblach chodził po 8 m-cu juz.. Co na to pediatra?

Gość necia2229
To o machaniu nóżkami i leżeniu na brzuszku to jakiś podszywacz. Moje dziecko nie lubi już leżeć na brzuszku

Gość necia2229
Nie byłam jeszcze. Moja mama twierdzi że jak ja byłam mała to też nie raczkowałam i zaczęłam chodzić późno bo koło 16 miesięcy. Moja mama mówi że każde dziecko jest inne i mój synus ma czas jeszcze.

Gość necia2229
Poszłam raz do jednej znajomej pani która poleciła mi narazie tylko ćwiczenia z synkiem.

w jednej mądrej książce napisali, że dziecko przed ukończeniem 14 miesiąca POWINNO: - kiwać na pożegnanie - samodzielnie stać - wkładać przedmiot do pojemnika - świadomie używac słowa mam i tata (moja jest z końca stycznia mama powie tylko jak baaaardzo czegoś chce) - wykonac proste, jednostopniowe polecenie ustne tak sobie może sprawdź:)

Gość necia2229
Kiwa, wkłada klocki, używa słowa tata bo mama to jak mu wyjdzie.

Gość MamkaŚląska
Pije sam Zaczyna próbować jeść sam łyżeczką Siedzi Raczkowa Chodzi od momentu jak miał 8-9 miesiecy a 10 samodzielne długie dystans teraz wręcz biega Mówi tata mama dada baba ada ta nie co to tu ejo ejo Klocki wkłada układa piramidki Jak się mu mowi gdzie jest kot czy tam inna erzecz lub czlowiek to szuka tej osoby lub rzeczy Rozumie jak sie mowi idziem kąpać się idziemy spac i albo stoi pod lazienka albo idzie na lozko itd ciezko tak napisac

moj synek jest z 20.02 Chodzi od 3 tygodni , mowi mama, tata,daj ,to,nie ma i od wczoraj lila czyli lizak:)ma tez swoje nazwy na kota ,psa, ptaki i auta Sam trzyma butelke z mlekiem i pije z normalnego kubka jak mu przytrzymam Ogolnie rozwija sie super Moj pierwszy synek zaczal chodzic dopiero jak skonczyl 16 miesiecy i bardzo dlugo mowil tylko w swoim jezyku