Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylemat.....

Do mam mieszkajacych w blokach - nie jesteście wykończone????

Polecane posty

Gość miastowa _
nie musisz mi wierzyc;) wynegocjowalismy niezla cene, bo mielismy gotowke - to tez pomoglo. ale oryginalne ceny nie byly kosmicznie wysokie. znajomi z polskimi zarobkami byli w stanie spokojnie kupic mieszkanie obok i wziac kredyt z doplata rzadowa na 15 lat.

Gość miastowa _
taaa namiar:D moze jeszcze nr mojego mieszkania i nazwisko? opamietaj sie;) zycze powodzenia w szukaniu wymarzonych gniazdek:) warto nie brac pierwszego lepszego!

Gość miastowa to jeszcze powiedz
no i piszesz że każdy szuka u siebie no to wlasnie pokaz mi takie cos u Ciebie bo ja nie znam sie na lokalizacjach w krakowie. Po prostu kazdy gadac potrafi a jak przychodzi co do czego to albo mieszkasz w gownie albo dalas tyle ze nie udzielasz sie w temacie 🖐️

Gość 3 dzieci
ale dlaczego twoje dziecko nie moze wyjsc na dwór keidy ty sie domem zajmujesz? nie doczytalam ile ma lat, ale tak od 4-5 lat moim zdaniem dzieci już moga same na dworze sie bawic,nie mussiz im towarzyszyc

a po co mi Twoje mieszkanie? :D pytam tylko o osiedle bo w cuda nie wierze ale no przeciez swoim bogatym mózgiem nie ogarniasz i boisz sie że mam na celu odnalezienia Cie przez internet :D

Gość oj dom to nie taki cymes
" Raz znalazłam fajne za 230 tys do kapitalnego remontu po starszych dziadkach ale znikneło w przeciągu 2 dni, babka przyszła oglądac i ze strachu ze jej ktoś sprzątnie od razu podpisała umowę." my nasz dom kupiliśmy dosłownie w 5 minut -a ogłoszenie nawet nigdy się nie ukazało, jak jest okazja to nie ma na co czekać.

Gość 3 dzieci
no widze ze tu rozmowa tyczy sie tylko miedzy dwoma osobami,. reszta jest pomijana gleboko i szeroko.Spadam

prosze bardzo w moim miescie ta sama lokalizacja MAŚLICE śmiechu warte 44m - 265tys juz 57 m 426tys :D nowe bloki, place zabaw - wszedzie trzeba dojechac Przy czym przypominam że ja mam 120m za cene bliższą tej pierwszej więc o czym tu mowa :D podziekuje za te nowe "apartamenty" : D

Gość fikofako
ja nie rozumiem po co patrzeć przy kupnie mieszkania na to,czy jest pod domem plac zabaw, czy jest boisko itp, przecież kupując mieszkanie gdziekolwiek w mieście, zawsze przynajmniej jakiś przyblokowy plac zabaw pod ręką, zresztą na spacery trzeba z dzieckiem wychodzić w rożne miejsca, a nie tylko trzymać na placu zabaw w ogrodzonym apartamentowcu czy w ogrodzie pod domem. Dom się liczy, a nie to,jakie atrakcje są blisko, bo na plac czy boisko można się przejść w ramach spaceru dalej,a nie tylko gnić na swoim osiedlu pod blokiem.

oj nie wiesz, ze że jak jest okazja to nie wisi w internecie tygodniami - prawda jest taka, że najczęściej w ogóle się nie ukazuje.... tu gdzie mieszkam, co najmniej raz w miesiącu jest ktoś, kto osobiście pyta czy nie planuje się sprzedaży, ludzie zostawiają nr tel... ogłoszenia o takich dzielnicach jak moja praktycznie w ogóle się nie pojawiają publicznie, chyba ze za kosmiczne pieniądze.... ja też kupiłam tak właśnie bezpośrednio. 3 dzieci> to już omawialiśmy 3 strony temu dziecko

a no ja lubie plac zabaw pod blokiem bo zawsze sie przydaje w razie czego, u mnie nie ma ich wszedzie i wiem to doskonale, ja u siebie nie mam, ale w blokowisku obok jest dla starszakow a blisko dla malych dzieci, niedaleko tez mam wyspe i tak super place. chodzimy wszedzie ale nie zawsze sie da. place w nowych blokach to rewelacja bo sa i dla duzych i dla malych i super fajne, ale nie kupowalabym mieszkania TYLKO pod tym wzgledem, jednak jak slysze o wszystkich atrakcjach blisko bloku w super apartamencie w niskiej cenie to po prostu chcialabym to zobaczyc 🖐️

Gość 3 dzieci
zadalam pytanie dotyczące tematu pod innym nikiem wczesniej i rowniez NIKT nie raczyl odpoiwiedziec tylko dialog miedzy dwiema osobami trwal i twra, a to bylobaardzo istotne pytanie.PO cholere zawracacie glowy innym jesli nie macie zamiaru wiecej niz jedną osobą pisać

dla mnie infrastruktura to priorytet.... nie lubię dojeżdżać, patrzyłam nie tylko na park czy place zabaw, ale i na szkoły, przedszkola, szpital, urzędy, sklepy i właściwie teraz wszędzie mamy blisko! ale sa też podobne lokalizacje w blokach, nie trzeba od razu domu kupować - pisałam wcześniej przykład.... tak na prawdę wystrczą działki 2 ary, 20 nie jest potrzebne... spoko wystarczyły by 3 pokoje a nie 10 itd.

ja patrzylam na wielkosc mieszkania, na lokalizacje pod wzgledem tego jak ja sama ja znam gdzie dojechac gdzie dojsc, jak dojechac to czy jest jak, ale zeby mozna bylo tez wyjsc gdzies i isc dla przykladu te wczesniej wymione przeze mnie maślice - niby super nowa szkola i co z tego jak pobudowali osiedli na potege i juz po tygodniu zapisow nie bylo miejsc? wiem dokladnie bo znajomi tam kupili i corka szla do szkoly w tym roku to uslyszeli "przykro nam bardzo - lista rezerwowych" bo dzieciarni tam masa. wiec wole miec tak jak teraz ze 3 szkoly na okolo normalne

pisałam kilka stron temu, mam sprytne bestie, nie zostawię dziecka do 3 lat samego - kiedyś mi zmajstrowało coś przy domofonie i wyszło na ulice, kiedy własnie pracowałam w ogrodzie - z resztą co to za robota, jak trzeba mieć oczy do okoła głowy? to jest 20 arów nie 2 tak jak pisałam, a dzieci mam ruchliwe.... starsze niż 3lata i tak chodzi do przedszkola, gdzie są spacery 2x dziennie, więc wcale tego ogrodu tak bardzo nie potrzeba... a robić przy nim trzeba cały czas.

po tygodniu zapisów? ...sorry, to o czym znajomi myśleli przez ten tydzień? ja jak zapisywałam do przedszkola to o 5 rano pierwszego dnia warowałam pod drzwiami dyrektorki a i tak na liście byłam już 9! ale oczywiście miejsce dostałam, cóż.. takie czasy że trzeba dbać o swoje interesy.

hehe no wyobraź sobie że nie każdy ma czas żeby warować pod szkołą od 5 rano 🖐️ zapisy w sekretariacie od 9 do 15 i normalnie nie wiem czy wiesz ale wiekszosc ludzi pracuje. a po znajomych było jeszcze baaaaardzo duzo osob do zapisu. Niestety duza nowa szkola a brak kadry spowodowała że w pierwszym roku były tylko po dwie klasy na rocznik dlatego jak widze w tych ogloszeniach "w poblizu nowoczesna szkola" to nie wiem po co o tym wspominaja 🖐️