Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość też karmiąca piersią

Do mam KARMIĄCYCH PIERSIĄ - jecie JAJKA? można?

Polecane posty

j.w.

mamy wypowiedzcie się;)

Gość aurelia pomarańczowa
nieeeeeeee, są trujące i dzieci zamieniają się w kurczaki!!!!

Gość nimma
a co nie można jesć? to mnie zdziwiłaś. :)

no właśnie nie wiem czy można, bo nikt o tym nie wspominał, ani lekarz ani położna więc pytam Was;)

Gość nimma
ja tam jem i jajka -nie słyszałam że nie można -skąd w ogóle ten pomysł. ile ma dziecko?

17 dni

Gość aleee
jadłam jajka normalnie :)

Gość nimma
spokojnie. ja na samym początku ograniczyłam tylko rzeczy cieżkostrawne -smażone, wzdymające itp. plus takie które mogą wpłynąć na smak pokarmu np. czosnek. jajka jadłam normalnie bez zwracania na nie uwagi. potem zaczęłam stopniowo jeść wszystko. i było ok. póki co nie testowałam jeszcze tylko grochu i fasoli ale z tego co widzę to maluch dobrze sobie radzi z innymi rzeczami więc nie będzie problemu. :)

Gość jajka na twardo...
dawali na poloznictwie matkom karmiacym piersia jak ja lezalam po porodzie wiec na pewno mozna

heh gdybym miała sugerować się tym co dawali w szpitalu po porodzie, to faktycznie nic nie trzeba ograniczać przy karmieniu piersią;) w szpitalach dają wszystko:D dzięki dziewczyny za wypowiedzi:) spróbuję jutro na śniadanie z jajkiem na miękko;)

Gość no to skoro w szpitalu dają
wszystko do jedzenia, to skąd to pytanie? No i po co z czymkolwiek sie ograniczać? nie czaję....:O

Gość mamuśkaMałejZuzi
na 100% można tylko nie smażone

no w moim przypadku na pewno należy odpuścić sobie choćby teraz, na początku por i kapustę, bo zjadłam kilka dni temu w niewielkiej ilości w zupie i już był problem z brzuszkiem dziecka a w szpitalu nie jadłam tego co dawali tylko miałam swoje jedzenie przecież oni w ogóle nie przejmują się dietą karmiących, bo skoro serwują na obiad SURÓWKĘ z białej kapusty:O to o czym my w ogóle mówimy?:O

Gość leti.tia
to surowki tez nie mozna ?? :D

Gość ja tez karmie piersia
i od poczatku jadlam wszytko lacznie z kalmfiorem smarzonym miesem i frytkami. pierwsz dziecko- kolki od 3 tygodnia zycioa do 3 miesiaca. Po tygodniu kolek zaczelam stosowacdiete eliminacyjna, bez mleka, wolowiny, duszone mieso i warzywa: nic nie pomoglo kolki jak byly tak byly. po 3 miesiacach jak reka odjal. karmilam 6 miesiecy i luz frugie dziecko od urodzenia jadlam wsztko, normalnie jak w ciazy i rpzed ciaza. dziecko nawet raz nie mialo wzdec anim kolek. polecam strone la leche league: tam sa naukowe artykult nt laktacji anie mity .

rodziłam już 3 razy, za każdym razem w innym miejscu i nigdy w żadnym z tych miejsc nie serwowano tego co rzekomo powinno się jeść podczas karmienia piersią;) a surówki - owszem, zjedz i przekonaj się jak dziecko zareaguje;) zwłaszcza z kapusty;)

Gość ale mnie wnerwiacie z tymi
diatami dla karmiacych. Zrozumcie wreszcie, ze nie am czegos atkeigo.

Gość mów za siebie
każda z nas jest inna jak i nasze dzieci są różne więc bądź łaskawa mówić za siebie

Gość gość
W moim szpitalu pierwszy obiad: kapuśniak, drugi obiad: zupa kalafiorowa!!! Masakra

Gość gość
Mi polozna niepozwolila jajek:P ale jadlam Rozsmieszyl mnie tekst,ze ktos tu zjadl odrobine pora i byl prpblem z brzuszkiem.... moge dac reke uciac ze jakby tego pora nie zjadla to tez by byl prpblem z brzuszkiem bo to taki wiek:D

Gość gość
ja jem normalnie jajka. Małej nic nie jest, ale mam to szczęście, że raczej nie reaguje jakoś inaczej na te "zakazane" produkty. Z własnej obserwacji wychodzi mi jednak, że po jajkach robi bardzo śmierdzące kupy. Ale w niczym jej ani mnie to nie przeszkadza.