Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koala_dziewczynka

syndrom zbieractwa, pomocy

Polecane posty

Gość to strach przed smiercia
Moze stad sie biora nawiedzone domy. Nie chcialabym byc tak przywiazana do miejsca czy rzeczy...

Gość concordia
a ile lat maja rodzice?

Gość koala_dziewczynka
mama ma 62 a tata 58. Rozpetalam wojne wyrzucajac te rzeczy. Ale teraz już mamie troche przeszło. Obiecałam że w pierwszy ciepły weekend zabiore ja nad morze, że pójdziemy na zakupy. Troche zła dalej jest. W sumie ta terapia wstrząsowa była dobra, bo sama jeszcze zaczeła trochę porządkować.

Gość PPD
Jeśli Ty, lub twoi bliscy mają problem ze zbieractwem i gromadzeniem rzeczy zgłoś się do programu. Napisz do nas na adres redakcja@goldenmedia.tv i daj sobie pomóc.

Gość gość
znam ten ból, to choroba psychiczna niestety mój ojciec ma ubranie z czasów studiów (w kratę, z bistoru) nosił je gdy miał około 35 lat, dziś ma 77..... ma też kożuch który śmiało mógłby zostać użyty jako charakteryzacja do filmów z lat 80tych ostatnio mu ten kożuch zapleśniał w piwnicy ale i tak nie ma zamiaru go wyrzucić ktoś kto nie ma do czynienia z taką osobą wierzy że można coś wskórać tłumaczeniem czy perswazją.... nie da się, tacy ludzie nie myślą logicznie jeśli chodzi o ich "skarby"

Gość gość
jedyna rada to ukradkiem porządkować i nie tracić wiary gdy te osoby znów coś gromadzą

Gość gość
ostatnio ojciec znosi wszelkie gazetki reklamowe i darmowe raklamówki, tragedia, nie przyniesie jednej ale cały pęk uzbierał tego tyle że wielka zamrażalka w piwnicy jest nimi wypełniona nie pytajcie mnie po co to robi.... znosi też puste kartony z Lidla i inne takie wynalazki za Boga nie wyrzuci plastikowych opakowań od owoców czy pomidorów ani nawet tych tacek od mięsa.... płakać się chce